Vi slår Bodø når det gjelder som mest – Elverum

Vi slår Bodø når det gjelder som mest

Bodø-Elverum 26-29

Kampen var preget av høyt tempo innledningsvis, men Elverum klarer å stå bra bakover når de klarer å stå etablert. I angrepsspillet er det tydelig at Luka Mitrovic vil få sin første medalje med Elverum. Mitrovic scorer selv, spiller inn og skaffer straffe for Østerdølene innledningsvis. Bakover i banen er keeper Morten Nergaard allerede oppe i 3 redninger etter 6 minutter. Stillingen er 2-2 etter at Aziz finter seg igjennom etter at Elverum misbrukte sin mulighet til å øke til to mål.

Bodøs keeper Joakim Christensen har også startet veldig godt. Erik Toft har startet med 3 bomskudd innledningsvis. Alle skuddene er reddet av Christensen. Heller ikke Stig Tore Moen Nilsen har klart å sette ballen i mål når 9 minutter er spilt av den første omgangen. Det er tydelig at lagene kjenner hverandre godt.

André Lindboe setter sin første for dagen og Elverums tredje når han henger ut målvakten til Bodø. Etter ti minutter er fortsatt lagene likt på stillingen 3-3. minuttet etterpå får Moen Nilsen muligheten til å sette sin første for kvelden når Bodø får et straffekast. Nilsen prøver på en arrogant straffe over Nergaard, men Morten redder enkelt skuddet.

Elverum står meget bra bakover på banen i første del av første omgangen. Nergaard får veldig enkel oppgave med å redde skuddene fra Bodø. Bodø er også veldig kompakte bakover, men Elverum har brent noen større sjanser enn hva Bodø har fått. Keeperduellen som alle snakket om i første kamp er for alvor i gang i kamp nummer to.

Nikolaj Mehl scorer ett fantastisk mål når han fører Elverum opp i en 6-5 ledelse etter en veldig god skuddfinte. Nevnte Mehl scorer også det neste målet når han vrir ett skudd opp i korthjørnet til Christensen, men Westby reduserer direkte med en følsom lobb ute fra kanten.

Etter 20minutter kommer den første utvisningen i kampen. Det er Endre Langaas på Bodø som får den etter en tøff takling på Mitrovic. I overtallet kjører Elverum sitt vante overgangsspill med to linjer, men Mehl er unøyaktig når han kaster ballen rett i armene til Moen Nilsen. Han gjør ingen feil alene med Nergaard når han scorer sitt første mål for kvelden. Elverum gjør det altfor dårlig i overtallet og taper denne perioden 2-1. Stillingen etter 22.35 var 8-8.

Vetle Eck Aga sender Bodø opp i ledelse 9-8 etter timeouten fra Børge Lund, men Lindboe utligner på straffekast etter at Mitrovic gjør det helt selv, men blir tatt når han er igjennom. Lindboe før en sjanse fra samme merket rett etterpå. Christensen er også denne gangen uenig i straffekastet. Han setter seg på benken for 3. gang og Henrik Bettum kommer inn. Bettum redder skuddet fra Lindboe og stillingen er fortsatt 9-9 etter 25.30 spilt.

Etter 26 minutter setter endelig Toft sitt første mål i kampen når han banker ballen i keeperhjørnet. Christensen er etter ballen, men skuddet er så godt plassert så det sniker seg inn.

Morten Nergaard redder sin andre straffe for dagen når Binai Aziz kommer frem til merket. Returen går rett ut igjen til svensken, men svenske setter ballen over målet til de svarte og hvite. Elverum går til pause med ledelse 11-10 etter at Elverum misbruker den siste muligheten til å øke ledelsen i siste angrep.

Den første omgangen var preget av godt forsvar- og keeperspill av begge lag. Morten Nergaard og Joachim Christensen var de beste spillerne i første omgang. Storskytterne Erik Toft og Stig Tore Moen Nilsen var langt unna sitt vante nivå, men det skal også sies at begge lag la mye fokus rundt disse to. Elverum var det beste laget, men har brent for mange store sjanser.

Begge målvaktene fortsetter det gode spillet, men Christensen må kapitulere for andre gang når Bjørkman setter ballen fra spiss vinkel til 13-11 ledelse til Elverum. Mitrovic starter også meget godt når han sender de svarte og hvite opp med enda ett måls ledelse.

Elverum bytter inn Bjørkman på straffene etter at Lindboe har misset to ganger, og han gjør ingen feil fra merke når han setter sitt 3. mål for dagen. Aleksander Westby vil ikke at Elverum skal rykke ifra når han snapper en retur og setter den opp i målet til Nergaard.

Lindboe drar på seg en Elverums første utvisning, og Bodø får en veldig god mulighet til å spille seg inn igjen i kampen. Eck Aga setter to baller for Bodø, men Erik Toft klarer også å sette ballen i mål i denne perioden. Elverum kom seg greit unna denne perioden med 1-2 i sekken.

Luka Mitrovic gjør en fantastisk kamp for Elverum. Han finter seg igjennom og setter sitt 6.må for dagen når 12 minutter er spilt. På dette tidspunktet leder Elverum med 3 mål, men Bodø reduserer kjapt to ganger, og det er fortsatt spenning når det er spilt 14 minutter av den andre omgangen.

Nikolaj Mehl blir utvist på stillingen 20-19 til Østerdølene. Bodø blir kjempe stresset og Eck Aga skyter i blokka på en dårlig mulighet. Burud kontrer enkelt inn 21-19, og Bodø stresser opp igjen. Moen Nilsen sender ballen svak utover linjen når han prøver å finne Torbjørnsen ute på kanten. Heldigvis for Bodø klarer ikke Elverum å sette ballen i mål enda engang, og når de vinner ballen setter en opplagt Westby inn en redusering for nordlendingene.

Etter 21.44 setter Nikolaj Mehl inn en ledelse 24-21 fra venstreback(!). Han bryter igjennom utover i banen og setter ballen bak Christensen i målet til BHK. Det ser virkelig ut som at Elverum har dette i sin hule hånd 8 minutter før slutt. Børge Lund og Anders Fältnes tar en timeout for å finne ut hva de skal gjøre for å komme inn i kampen igjen. Uten særlig hell, siden Elverum fortsetter med ett godt og tålmodig angrepsspill.

Herregud for en spiller Luka Mitrovic er, han leker til tider med forsvaret til Bodø. Bodøspilleren blir finta helt ut i Saltstraumen når han setter enkelt inn 25-22 til Elverum. Bodø prøver å svare, men skyter i blokka. Defensivt ser de ingen annen løsning enn å legge de merke på Mitrovic. Apelgren er smart når han legger kortet direkte for å snakke med guttene sine. Det er kun 5.30 igjen når han tar praten med. Elverum har spilt veldig godt taktisk i denne kampen.

Elverum får betalt direkte når Mitrovic løper seg fri og banker inn sitt 9. mål for dagen. Eck Aga svarer direkte, og Bodø har en bitte liten mulighet, men Mehl og Elverum spiller meget taktisk godt i den andre omgangen. De bruker god tid, og Mehl kommer opp i en meget god situasjon som han utnytter veldig godt.

2.30 igjen så tar Bodø sin siste timeout. Elverum leder på dette tidspunktet med 3.mål. Bodø spiller seg til ett straffekast. Aga vs Nergaard. Aga setter den, og Bodø har på dette tidspunktet en liten mulighet til å vinne kampen. Lindboe setter ballen opp i krysset og gutta er så å si klare for gullfeiringen. Bjørkman setter den siste ballen og Elverum vinner 29-26 borte mot Bodø. Dette var for øvrig det 5.målet til Kalle på fem skudd. Imponerende.

Målscorere Elverum: Erik Toft 4, Luka Mitrovic 9, Nikolaj Mehl 5, André Lindboe 3, Jonas Burud 2, Kalle Bjørkman 5, Aleksander Børresen 1,

Målscorere Bodø: Stig Tore Moen Nilsen 5, Vetle Eck Aga 7, Aleksander Westby 6, Binai Aziz 3, Magnus Kongestøl 2, Endre Langaas 2, Sander Torbjørnsen 1.

Best for Elverum var Luka Mitrovic. Han viser i denne kampen at han har ett skyhøyt nivå inne når han har dagen. Elverums midtre bakspiller gjør det veldig godt i store deler av kampen. Han sliter litt med uttellinger, men vi skal ikke glemme at Bodø har en meget habil mann bakerst i kasse.

Tusen takk til alle elverumsinger som var i hallen på onsdag. Uten dere hadde vi aldri greid dette! TAKK

Takk til Bodø for to gode og fine matcher. Vi ser frem til nye dueller til høsten.

Sist men ikke minst: VI VANT GULL!!!!!!!!!!