På onsdag kommer Bækkelaget! – Elverum
Klarer vi å kjempe BSK ut av stilen?

På onsdag kommer Bækkelaget!

Endelig er det duket for nye kamper i sluttspillet, og denne gangen møter vi Bækkelaget. Vinneren over tre kamper vil stå igjen med finalebilletten i hånden. I denne artikkelen vil du få oversikt over morgendagens motstander. Etter å ha prøvd å finne nyttig informasjon på deres hjemmeside, fant vi ut at vi får bruke statistikk og hverandre(internt på web-avdelingen) for å analysere gjestene fra Ekeberg. Håper de gule og blå er bedre på parketten enn hva de er på nett.

I grundigligaen klarte laget til Jan Karlsson å ende på en grei 7.plass på tabellen. Selv om de ikke endte på 8.plass valgte den suverene serievinneren Arendal å velge BSK fremfor blant annet Bodø og Kolstad. BSK gjorde livet surt for Marinko Kurtovic og vant 2-1 i kamper.

I den første kampen som ble spilt i Sør-Arena fulgte lagene hverandre tett i den første omgangen. Utover i kampen klarte Oslo-laget å spille seg til et visst overtak i kampen. I det sluttsignalet gikk sto det 27-25 i favør Bækkelaget. I denne kampen var det Torjus Bjørnstad som ble toppscorer med hele syv scoringer. Emil Jungman sto en fantastisk kamp i målet for Oslo-laget.

I kamp to skulle BSK endelig spille i lille og intime Bækkelagshallen. Kampen ble ikke helt som forventet, og det var seriemester Arendal som stakk av med en meget komfortabel 27-21 seier over et BSK som hadde blitt banket gule og blå. Simen Strømberg ble kåret til banens beste i kamp som faktisk hadde hele 534 tilskuere, noe som er over 200 personer mer enn hva snittet til BSK var i grundigligaen.

I kamp tre hadde alle i hele håndball-Norge forventet at det var Arendal som skulle vinne kampen ganske greit. Spesielt ettersom de hadde full kontroll på BSK i det forrige oppgjøret. Aldri i min tid som håndballfanatiker har jeg sett en bedre åpning enn det jeg var vitne til i Sør-Arena. Bækkelaget og Magnus Abelvik Rød skjøt ut fra startblokkene. På stillingen 6-0 etter 4 minutter var det en illsint Kurtovic som måtte legge det grønne kortet for Arendal. BSK fortsatte det imponerende spillet inn mot pause, og kunne ta en pust i bakken med en komfortabel ledelse på hele 20-14. I 2. omgang virket det lenge som om BSK hadde full kontroll på kampen. De regjerende seriemesterne var kun tre mål bak en liten periode, men ungguttene fra Oslo ridde av stormen til en imponerende 32-27 seier. Seieren ga Jan Karlsson og hans mannskap semifinalebilletten.

BSK spiller for spiller.

Vi starter bakerst med ringreven Emil Jungman. Svensken som kom til Vestli og Norsk håndball i 2005/06 sesongen, er en av de viktigste årsakene til at BSK nå skal opp i en semifinale i sluttspillet. Den aldrene keeperen med det karakteristiske skjegget har for alvor vist hva som bor i han i kvartfinalene. Med en redningsprosent på godt over 50% i den første omgangen mot Arendal, la han grunnlaget for at laget fra Ekeberg nå kommer til Terningen Arena

Ute på venstrekanten har de den lille, kjappe og spretne kantspilleren Anders Tverdal. Rødhåringen er også en av veteranene på dagens lag. Selv om han kun er 27 år har han opplevd masse på håndballbanen. Tidligere var han en del av Drammen i den forrige storhetsperioden (med Solberg og Hagen) og han har også vunnet bronsemedaljer med Bækkelaget. Tverdal er en undervurdert spiller som sjeldent bommer eller gjør feil når han er i aksjon. I Årets sluttspill har han lagd 8 mål fordelt på 3 kamper.

I bakspillerrekka har Bækkelaget fem mann det rulleres på. Førstemann vi nevner er den hjemvendte sønn, Torjus Bjørnstad. 87-modellen som tidligere spilte i Sverige har vært en liten åpenbaring for laget til Karlsson. Med sitt gode håndballhode og gode finte utover i banen har til tider herjet i ligaen. Bjørnstad er en vinnerskalle som ikke lar noe ligge igjen i garderoben. I årets sesong har Bækkelagsspilleren satt hele 120 baller i nettet, noe som gjør han til toppscorer i laget. I kvartfinaleserien mot Arendal ble det 16 mål på 3 kamper.

Torjus Bjørnstad er en viktig brikke for BSK
Torjus Bjørnstad(5) er en viktig brikke for BSK

Ved sin side har han et av de største talentene i sin årgang. Nicolay Hauge herjet med alt og alle som junior, noe som gjorde at han ble hentet av selveste Magdeburg i ung alder. Uheldigvis for den fotrappe midtspilleren stoppet utviklingen hans litt opp. I den siste tiden har det blitt vist glimt av gammel storhet fra den tidligere Njård- og Haslumspilleren. I årets sluttspill har det blitt 6 mål på playmakeren.

Den siste spilleren som kjemper om spilletid på venstre- og midtbacken for BSK er Simen Strømberg. Kolbotn-gutten som tidligere i dag annonserte at han ikke vil fortsette i BSK, er en spiller som på sitt beste kan gjøre 10 mål i onsdagens kamp. Rekruttlandslagsspilleren har et målsnitt på 3,6 fra årets sesong. Strømberg som er ser prikk lik ut som vår tidligere midtback, Oddmund Berg, har omtrent det samme snittet i årets sluttspill. 10 mål på 3 kamper.

På høyreback har de både Emil Sundal og Magnus Abelvik Rød. I denne reportasjen om BSK skal det handle om Rød. Ene og alene for at det kun handlet om Rød i kampen mot Arendal sist. Stortalentet som ble forsøkt vervet til volleyballandslaget på grunn av sin størrelse var sjukt god mot Arendal på søndag. Med sine 11 scoringer ble han kåret til banens beste spiller, noe som var veldig fortjent. Spilleren som er født i 1997 har en god stund blitt sett på som et stort talent, men dette var nok hans virkelige gjennombrudd på elitenivå. Rød har ikke mer enn 2,7 i målsnitt i serien, men i sluttspillet har han hele 16 spillemål for de gule og blå. En viktig spillere for BSK som også står som 3er i deres 6-0 forsvar.

Abelvik Rød må stoppes på onsdag
Abelvik Rød(i skuddet) må stoppes på onsdag

Ute på kanten har de en av ligaens beste ballspillere i Kevin Magerøø Gulliksen, som kom fra Oppsal for noen sesonger siden. Selv om det ser ut som han har spilt håndball i over 20år er faktisk den kjappe, lille kantspilleren kun 20år gammel. I undertallsspillet til BSK er han viktig brikke, og fra kant er han en meget sikker avslutter. Gulliksen har laget 64 mål i årets sesong. I sluttspillet har han 11 mål på 3 kamper for de gule og blå fra Oslo

På linjen har de den tårnhøye linjespilleren Kristian Rammel. Tidligere så var Rammel en klart bedre forsvarsspiller enn angrepsspiller, men den siste tiden har utviklingen skutt i været. Strekspilleren som er en av få som matcher høyden til Børresen, lagde hele 12 mål på 12 forsøk i en av de siste seriekampene for BSK. Det blir spennende å se om den unge strekspilleren fortsetter målorgien i Terningen Arena.

Bækkelaget er kollektivt gode og har egentlig ingen klare stjerner på laget. De har god dekning på de fleste plassene. Laget kommer nok til Terningen fulle av selvtillit etter å ha slått Arendal over tre kamper. I serien endte begge oppgjørene med seier til Elverum. I Oslo vant Elverum komfortabelt 28-21, og i Terningen ble det en knepen 36-34 seier etter at Luka Mitrovic scoret 10 mål og Vegard Øien stengte buret i den 2.omgangen.