La Rioja, for sterke for formsterkt Elverum. – Elverum

La Rioja, for sterke for formsterkt Elverum.

Elverum med sesongens første hjemmetap, etter storkamp mot spanske La Rioja i Champions League.

Med et fullsatt hvitkledd Terningen Arena åpnet Nikolaj Mehl showet med sin 0-1 scoring. Starten bærer preg av høyt tempo og en del tekniske feil. Vi klarer å omsette flest angrep i mål og etter 9 minutter sender Erik Toft oss opp i en 6-3 ledelse til øredøvende jubel fra hele hallen!

La Rioja kommer raskt tilbake og det står 6-6. Vi veksler på å lede med 1-2 mål hver uten at noen klarer å dra ifra frem mot pause. I denne perioden har Tine Poklar kommet inn som et friskt pust for Elverum og kvitterte for 3 raske mål på 4 minutter før han setter et til litt nærmere pausen.

Etter pause er det La Rioja som scorer de to første målene og dermed er oppe i en firemålsledelse, 14-18. Toft og Lindboe kniper inn hvert sitt mål og vi krymper inn ledelsen til to mål. Lagene scorer hvert sitt mål før Elverum drar på seg 2 raske utvisninger. Rocas scorer på straffen etter situasjonen som gav den siste 2-minuttereren før Micke og Raymond legger det grønne kortet på bordet for å legge en slagplan for undertallsperioden.

De måtte ha sagt noe lurt, for vi taper bare undertallsperioden 1-2. Deretter reduserer Ivancsik til 19-21 på straffe etter før det er 3 hele minutter med skuddbom, tekniske feil og måltørke fra begge lag. Poklar legger på til 20-22 før det er La Rioja sin tur til å få to raske utvisninger. Når den andre blir gitt skal Elverum spille hele 1min og 36 sekunder med 2 mann mer på banen. Det ser Ivancsik og Poklar muligheter til å benytte, og de scorer hvert sitt mål og utlikner til 22-22 i overtall! La Rioja er full lag igjen, men Elverum er i siget.

Poklar legger på til 23-22 og taket nærmest løfter seg. Man kan virkelig kjenne trøkket fra de 2200 fremmøtte i Terningen Arena i kveld! La Rioja er tydelig misfornøyde med at vi er tilbake og stresser de og slenger timeoutkortet inn i sekretariatet. Noe lurt må de ha sagt, for imens vi drar på oss en 2-minutter og bommer på et straffekast så scorer de 4 mål på rappen. Vi blir knallhardt straffet og det står 23-26..

Vi gir ikke opp og Børresen og Lindboe scorer hvert sitt mål mens kveldens toppscorer for La Rioja, Langaro bommer en sjelden gang gjør at det er spenning i kampen igjen! 4 minutter gjenstår og stillingen er 26-27. Etter en La Rioja-scoring varter vi opp med en herlig flyver som vi dessverre setter utenfor. La Rioja scorer igjen før de snapper ballen fra oss i påfølgende angrep som de setter i et tomt bur.

Det er under 2 minutter igjen og både spillerne og publikum innser at dette dessverre glipper i kveld. Det gjør at La Rioja setter noen enkle mål de siste minuttene, imens Petter Øverby scorer vårt siste og eneste mål i sluttminuttene.

Kampen ender 27-32 et resultat som faktisk lyver. At man sitter her en sen oktoberkveld og faktisk tenker over at faktisk var litt snurt for et tap i Champions League mot La Rioja i kveld sier litt om hvor vi er om dagen. I kveld skiller det enkle mål, balltap i 7mot5-spill med åpent mål og at vi faktisk bommer på våre egne sjangser på åpent mål som feller oss.

Det som var stang inn mot Montpellier var i kveld stang ut. Så brutalt er det. Vi blir straffet knallhardt i dette selskapet. La Rioja var godt forberedt på oss og var flinke til å ta ut kantene våre slik at vi ikke får brettet ut spille vårt men gjøre mye bakfra banen og på linjen.

De forberedelsene hadde de neppe gjort om det ikke hadde vært for våre prestasjoner hittil i Champions League hittil.
Nå ser vi frem til ny hjemmekamp mot Drammen i NM på onsdag, og vi har skikkelig lyst til å vise Michael Apelgren og alle gutta på laget som bare har hørt rykter om hvor stas det er i spektrum i romjula hvor rått det faktisk er med 3000 Elverumsinger som lager fest i Oslo!

Dette er også siste hjemmekamp på omtrent 3 uker, så møt opp og støtt gutta på veien til Oslo Spektrum.