Elverum-Drammen – Elverum

Elverum-Drammen

Elverum-Drammen 30-25

Etter ett lite trafikkuhell ved Minnesund ble kampen utsatt med 30 minutter. Det var i forkant av oppgjøret snakket mye om Nacor Medina Perez tilbakekomst til Terningen Arena. Dette er også Raymond Hamars første kamp som assistenttrener. Elverum manglet kun Henrik Auer og Kjetil Aanestad. Kjetil har fått en skade i foten, noe som gjør at han er ute i 6-8 uker.

I starten av kampen sliter Elverum med å komme seg rundt linjespiller Henrik Jakobsen. Drammen har en klar taktikk med å basere spillet sitt rundt den strekkjempen. Etter 6 minutters spill setter Aleksander Børresen inn 4-4 til store protester fra DHK. Det hele ender med at keeper Kolstad Holm kjefter på seg ett unødvendig gult kort. I det påfølgende angrepet får Lasse Vinding tominutters utvisning etter en hard takling på Luka Mitrovic. I undertallet stokker det seg litt for Elverum, og Medina Perez sender Drammen i ledelse, før Jonas Burud utligner. Etter tolv minutter er Elverum for førstegangen i ledelsen. Andre Lindboe sniker seg helt umarkert inn på linjen og sender Elverum opp i en 7-6 ledelse. I angrepet etter Får Nacor Medina Perez en tominutters utvisning etter en tøff behandling av forsvarskjempen Leonel Ojala. På stillingen 10-10 kommer Jørgen Bakke inn i målet til Elverum. Frem til nå har forsvars- og keeperspillet sett ut som de fortsatt har vinterpause. På stillingen 11-11 tar Drammen Time-Out. Jeg tipper Elverums nye trener Raymond Hamar og Apelgren har fokus på at forsvarsspillet må opp. Den nye serberen Blecic i samspill med Perez har kommet for lett til i de tjue første minuttene av første omgang. Etter time-outen løfter Elverum forsvarsspillet i de påfølgende angrepene, samtidig som Jørgen Bakke gjør noen fine redninger. Til pause er stillingen 14-14 etter en rufsete omgang av Elverum. Omgangens beste spiller var Aleksander Børresen.

Erik Toft starter den andre omgangen som han avsluttet den første med å banke ballen i mål. Det er tydelig at den velkjente tordentalen til Raymond Hamar fungerte godt i pausen. Elverum går raskt opp til en 4 måls ledelse etter 4 minutter spill, og DHKs trener Boeriths ser seg nødt til å ta en time-out. Keeper Morten Nergaard som har kommet inn igjen i målet og er en viktig bidragsyter til at Elverum tar kontrollen over kampen. Men Drammen med Nacor Medina Perez i spissen nekter å gi seg og etter 11 spilte minutter ledet Elverum 20-18. Aleksander Børresen er virkelig het i dag. Etter 17 minutter kjører Elverum en kantovergang fra Lindboe, og Aleksander trekker seg ut på kanten. Elverums spill stokker seg litt, og Børresen bestemmer seg for å trylle inn ballen fra meget spissvinkel. Etter 20 minutter fortsetter Børresen showet når han tricker Elverum opp i en seks måls ledelse med sitt åttende mål for dagen. 2 minutter før slutt kaster Perez bort siste lille mulighet når han brenner ett straffekast som Vegard Øien redder. Kampen ender med en 30-25 seier til gutta fra skogen. Underveis i hele kampen har Elverum veldig god kontroll på Drammen, men vi klarer ikke å drepe kampen når vi har muligheten til det i starten av den andre omgangen. Vi viser i store deler av den 2.omgangen at vi absolutt har en god mulighet til å henge med i toppen. Vi ligger på en tredjeplass kun ett poeng bak Arendal og Haslum.

Målscorere Elverum: Karl Bjørkman 1, Leonel Ojala, Erik Halberg, Aleksander Børresen 8, Michael Apelgren, Nikolaj Mehl 5, André Lindboe 4, Erik Toft 5, Håkon Ekren, Luka Mitrovic 4, Martin Karlsson 1, Jonas Burud 2.

Målvakter: Vegard Øien, Jørgen Bakke og Morten Nergaard

Målscorere Drammen: Nacor Perez 9, Anders Myhra, Henrik Jakobsen 3, Hans Fredrik Cordt-Hansen, Lasse Boeriths, Lasse Vinding 1, Øyvind Frigstad 1, Eirik Nordeng 1, Kristoffer Talsnes 1, Damjan Blecic 5, Espen Våg, Christer Aasheim 2, Tobias Glemming 2, Martin Andersen.