Halden-Elverum – Elverum

Halden-Elverum

Halden-Elverum 25-22

Elverum starter kampen bedre enn hva de gjorde sist. Morten Nergaard starter fint med en redning fra sin tidligere samboer Michael Thon. Etter 5 minutters spill er stillingen 1-1. Det er tydelig at André Lindboe og Elverum har bestemt seg for å brette ut spillet mer i denne kampen. Haldens keeper Rasmus Bech innledet kampen veldig godt for Halden.

Etter 11minutters spill gjør Lindboe sitt andre mål for kampen når han sender Elverum for første gang opp i ledelse. Elverum spilte denne perioden i undertall etter at Nikolaj Mehl pådro seg en to minutters utvisning. Senere i undertallet scorer Lars Jacobsen ett sinnssykt mål når han utligner til 4-4.

Både Nergaard og Bech i hvert sitt mål fortsetter storspillet, og etter 15 minutter er stillingen 5-4 i favør Elverum. Kampen er også preget av mange enkle tekniske feil av begge lag. Elverum får muligheten i overtall etter en klønete taklingen av Haldens spiller nr 9, Rasmus Carlsen. Elverum har en gyllen sjanse til å ta initiativet i kampen, men med et overtallsspill som er på nivå med gutter 12, så ender overtallet 0-0. Meget skuffende av Elverum.

På stillingen 5-7 til Elverum velger Haldens trener Jonas Wille og ta en time-out. Nivået i kampen har vært vanlig Grundigligaen nivå. Begge lagene står bra bakover på banen, men sliter med å spille opp til sitt vante nivå i angrep. Halden bruker overraskende nok Rasmus Carlsen på høyreback uten at de lykkes nevneverdig med det. Luka Mitrovic har kommet inn for Håkon Ekren, og sender Elverum opp i en 8-5 ledelse. Kalle Bjørkman legger på til 9-5 i overtallet til Elverum.

Håkon Ekren er sikkerheten selv når han setter straffekastet som Martin Karlsson skaffet. Etter 26 minutter leder Elverum 10-7 over Halden, og det virker som om gjestene fra Hedmark har god kontroll på matchen. Halden nekter å gi seg for allerede 3 minutter seinere utligner spillende daglig leder, Mats Fredriksen til 10-10. Det siste minuttet scorer Elverum to mål og går dermed til ledelse 12-10 til pause. Luka Mitrovic satte det første og en opplagt André Lindboe satte det andre etter at Michael Apelgren tok time-out 15 sekunder før omgangen var over.

Elverum starter den 2.omgangen best med to kjappe mål av høyrekant Jonas Burud og Luka Mitrovic, men etter 5 minutter har også motstanderen satt to baller, så Elverum leder fortsatt med to mål. Nevnte Burud kontrer Elverum opp i en 3 måls ledelse før Børresen tricker Elverum opp i en 16-12 ledelse.

Når klokken passerer 11minutter av den andre omgangen har Haldens danske spillere skutt Halden inn igjen i kampen. Rasmus Carlsen utligner til 16-16 med ett skudd som er limt oppe i Nergaards venstre hjørne. I denne perioden brenner Elverum mange gode sjanser som vanligvis skal sitte i mål, men en kombinasjon av godt keeperspill og dårlig avslutninger gjør at Halden får muligheten til å gå opp i ledelse. Carlsen velger å fyre 10 meter og ballen går mellom beina på Jørgen Bakke, som har kommet inn i Elverums mål.

Michael Apelgren velger å ta en time-out etter ca 13 minutter av den andre omgangen. Spillet er ikke så aller verst, men Rasmus Bech redder alt som kommer for øyeblikket. Etter 14 minutter får Elverum en fantastisk mulighet til å spille seg inn igjen i kampen. Mads Fredriksen drar på seg en utvisning og Elverum får muligheten i overtall. Elverum griper på ingen måte denne sjansen da de så vidt klarer å berge 1-1 i denne perioden. Etter 17 minutter er stillingen 19-17 til Halden.

Like etter får Leonel Ojala to minutter på benken etter en tøff behandling av Rasmus Carlsen. I denne perioden klarer Elverum å få 1-1, og det er fortsatt mulighet for to poeng til gutta fra skauen. Elverum får muligheten til å redusere til 19-20 når det er spilt 21 minutter, men Elverum brenner sitt 4. straffekast for kvelden. Det er ofte vanskelig å vinne kamper når uttellingsprosenten er så lav.

Danske Rasmus Bech fortsetter sitt gode spill i målet til Halden, og på det meste leder Halden med 3 mål. Elverums høyreside med Mehl og Bjørkman scorer hvert sitt mål og Elverum er kun ett mål bak 6 minutter før slutt. Ojala drar på seg en unødvendig utvisning, men Halden klarer ikke å utnytte den første muligheten i overtallet.

Elverum fortsetter sin dårlige trend i kampen med altfor mange tekniske feil og bomskudd og Halden utnytter dette til det fulle ved å score to raske mål. Når det er igjen 130 sekunder tar Apelgren og Raymond Hamar time-out på stillingen 23-20 til Østfoldlaget. I det påfølgende brenner Ekren Elverums siste mulighet til å ta to poeng. Keeperen til Halden er i det umulige hjørnet i kveld. Det er tydelig at Elverum er veldig frustrerte. Halden har full kontroll de siste 2-3 minuttene og vinner komfortabelt 25-22. Elverum taper siste 23 minuttene 13-6! Vi må opp mange hakk om de skal ha en mulighet til å komme langt i sluttspillet, og nå blir det veldig vanskelig å ta medalje i serien.