Sliteseier sikret semifinale! – Elverum

Sliteseier sikret semifinale!

Etter en tøff kamp så var det vi som trakk det lengste strået i denne kvartfinalen.

Elverum-Kolstad 33-27(18-13)

Det var to jevne lag som gikk ut på «parketten» i starten av første omgangen. Begge lag fulgte hverandre tett innledningsvis. En god Tine Poklar sørget for at vertene kunne gå opp i en 3-2 ledelse etter fire minutter, men Kolstad sørget for to mål i undertall og lagene var like langt etter 6 minutter. Elverum tapte altså den første overtallsperioden sin 2-1.

En opplagt Kristoffer Østmo herjet til tider med Morten Nergaard og Elverum. Østmo hadde før 8 minutter spilt gjort tre mål og var hovedgrunnen til at Kolstad ledet 5-4 på dette tidspunktet. Elverum og André Lindboe fikk muligheten fra straffemerket, men Lars Eggen Rismark polet straffekastet til den vanligvis så treffsikre kantspilleren til Elverum. Kolstad benyttet muligheten i overtall til å øke til 7-5. Først måtte Gulliksen ta en ufrivillig pause før rekkekamerat Magnus Fredriksen dro på seg en ny rett etter et Elverum var fulltallige.  Men selv i overtall i fire minutter så klarte ikke Kolstad å stikke ifra. I stedet var det et kremmerhus fra Nikolaj Mehl som sørget for en etterlengtet redusering fra Elverum.

Eggen Rismark vartet opp med nok en redning etter 14 minutter, men Elverum ga seg ikke. Med to kjappe mål av Tine Poklar sørget for at vertene gikk opp i en ledelse med 9-8. Etter dette hadde Kevin Gulliksen bestemt seg. Etter nesten 20 målløse minutter for lysluggen, så gjorde han likeså god hele fem mål på rad, med bare ett Kolstad-mål i mellom. Elverum gikk fra 10-9 etter 19:30 spilt til 14-10 etter 23:30. Fantastisk av Gulliksen, som la grunnlaget for en god avslutning på omgangen for Elverum.

Til pause ledet Elverum 18-13 etter at de ledet på det meste med 17-11 like før pausesignalet gikk.

Den 2.omgangen var det Kolstad som startet best med å kjempe inn et par raske baller ved Håkon Følstad og Daniel Brandmo. Men Elverum ble på ingen måte stresset og sørget for at trønderne ble holdt de 4-5 målene bak etter noen enkle scoringer. Bakerst hadde Kolstad Lars Eggen Rismark som reddet det aller meste som han skulle ta. Han hadde mye av æren for at gjestene kun lå under 21-17 etter 9 minutter spilt.

Elverum økte til 22-17 etter at Lindboe serverte Poklar på en herlig flyver. Poklar som gjorde en solid kamp, hadde på dette tidspunktet satt inn hele 6 scoringer for Elverum. Like etter kom en omdiskutert situasjon som de røde fra Trondheim var veldig uenige i. Kristoffer Østmo tar en flyvende Lindboe på vei igjennom og blir belønnet med det røde kortet. Vanskelig å si når man ikke har sett det i reprise. Det røde kortet blir gitt og Kolstad fikk dermed en enda tøffere oppgave denne kvelden.

Mye takket være Eggen Rismark som blant annet reddet fire straffekast så hang gjestene godt på, men i det Elverum fant ut at Richard Hanisch skulle får sjansen fra merket løsnet det for de svarte og hvite i egen hall. Elverum økte til 6 mål og dermed var det takk og farvel til gjestene fra Trondheim.

I ett siste forsøk prøvde de 7 mot 6 spillet sitt, men Elverum ble for sterke denne kvelden. En herlig håndballkamp med en enda bedre atmosfære rundt ender med 33-27 seier til Elverum, som med det er klare for semifinale i sluttspillet. Der venter enten Haslum eller Arendal.

Takk for alle som fulgte denne herlige kvartfinaleserien.