2 poeng mot Drammen, etter seig 1.omgang. – Elverum

2 poeng mot Drammen, etter seig 1.omgang.

Elverum-Drammen. 31-25 (12-9)

Det var mildt sagt en rotete start på kampen for begge lagene. Bakerst sto Kolstad Holm og Nergaard godt i hvert sitt mål, men kampen var preget av tekniske feil, bom på gode sjanser og skudd på dårlige sjanser de første 6 minuttene. Elverum og landslagsspiller Magnus Fredriksen var den eneste som hadde fått ballen i mål.

Etter 9 minutter fikk Drammen sitt første straffekast i kampen på stillingen 3-0 til Elverum. Horgen satte DHKs første mål med en frekk rulle som Morten Nergaard var svært nære ved å redde. Adrian Aalberg sørget like etterpå at stillingen var 3-2 til Elverum i det klokka passerte 10 minutter.

Mathias Kolstad Holm gjorde livet surt for Sigvaldi Gudjonsson som bommet på to kontringer på rad. Drammen og Joakim Hykkerud reduserte til 4-5 etter at Endre Langaas sonet to minutter etter han var for tøff i en duell med nevnte Hykkerud.

Kolstad Holm ble skadet tidlig i første omgang, på stillingen 6-4 til Elverum, og da trodde kanskje mange at Elverum ville seile ifra gjestene fra Drammen, men Andreas Bjørkman Myr fortsatte storspillet i målet til DHK. Thrainn Orri Jonsson sørget for at Elverum ledet 7-6 etter 21 minutter med sin andre scoring i kampen.

Det løsnet litt for Elverum de neste minuttene av kampen. Elverum gikk opp i en ledelse på 10-7 etter at Nergaard hadde gjort noen gode redninger, men Drammen reduserte raskt etterpå. Elverum gikk til pause på stillingen 12-9 etter at de ikke lyktes i overtall i det siste angrepet i den 1.omgangen.

2.omgang startet ganske likt som den første. To lag som ikke scoret mål, og to keepere som reddet både straffer og kontringer. Spesielt Bjørkman Myr leverte godt, og det var Morten Nergaard som måtte kapitulere først etter fem minutter. Etter dette løsnet det litt for begge lagene. To minutter etterpå var stillingen 15-12 til Elverum.

Drammen prøver seg enda mer utgruppert i forsvaret, men Magnus Fredriksen viser at han tok en del triks med seg fra kampen mot Spania på søndag. Fredriksen løp av forsvaret til DHK og skaffet en straffe på stillingen 17-13 til Elverum, men Elverum brant sin tredje straffe for kvelden.

Didrik Linderud setter Elverums første mål fra høyrekanten etter 45 min, og han fører Elverum opp i en ledelse på 20-15. Bakerst sto også målvakt Morten Nergaard en veldig god kamp for vertene. Med 10 minutter igjen å spille var det Ola Romsaas som reduserte til 23-18 for et skadeskutt Drammen.

Nergaard med nok en redning, og fra en sittende posisjon sendte han ballen til Alexander Westby som var sikkerheten selv alene med Bjørkman Myr. Elverum gikk på det tidspunktet opp i en ledelse på 7 mål med ca 6 minutter igjen. Orri Jonsson, som spilte en veldig fin kamp for Elverum satte inn sitt fjerde mål i kampen i det han økte til en ledelse på 8 mål.

Håkon Ekren fikk æren av å sette inn den siste scoringen til 31-25 til Elverum etter at det var en veldig rotete avslutning på kampen, der begge lag var mer opptatt av å score enn å forsvare seg. To poeng smaker godt for Elverum etter en god avslutning på den 2.omgangen.

Lukas Sandell blir toppscorer for Elverum med 6 mål. For Drammen er Aksel Horgen mestscorende med 7 mål. For utvidet kampfakta: https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=6792187