Seier mot Bækkelaget, til slutt! -Elverum Håndball – Elverum

Seier mot Bækkelaget, til slutt! -Elverum Håndball

Bækkelaget-Elverum 32-35 (18-17)

Lagene fulgte hverandre som skygger i starten av kampen, men det var vertene fra Oslo som tidlig fikk et lite overtak. Eliteseriens toppscorer Emil Sundal sørget for at BSK ledet 5-3 etter 6 minutter. Klubbspilleren sørget for to av målene for laget som trenes av den tidligere Haslumtreneren, Tom-Eirik Skarpsno.

Elverum fikk på ingen måte satt forsvaret i denne 1.omgangen. Egil Holmstad som er fra Toten satte inn 7-4 til de blå fra Ekeberg med ett skudd som Morten Nergaard absolutt burde klart å holde utenfor de tre stengene. Like etterpå er Alexander Westby bombesikker fra sin venstrekantposisjon, noe som gjorde at Elverum hadde godt heng på BSK innledningsvis.

Etter 16 minutter av kampen var det Simen Holand Pettersen sin tur til å tegne seg på scoringslisten. Med en finte som fintet Totningen Egil Holmstad i ut i køa for å kjøpe totenflak, sørget Pettersen for at Elverum kun lå under med 11-10 etter ca halvveis. Men Emil Sundal som var sikkerheten selv fra straffemerker sørget for at BSK fikk et lite pusterom etter sin fjerde straffescoring på fire forsøk. BSK ledet fortjent 14-12 etter 19 minutter av 1.omgangen over et passivt bortelag fra Elverum.

BSK leder med rundt 2 mål resten av omgangen, men Elverum satt inn Emil Imsgard i målet. 20åringen leverte en meget god dobbeltredning for gjestene etter 25 min. Elverum gikk til pause på stillingen 18-17 til hjemmelaget etter at Lukas Sandell satte inn omgangens siste scoring.

Den 2.omgangen starter begredelig for Elverum. Emil Sundal og BSK styrte alt fra start. Eliteseriens toppscorer fortsatte å dunke baller i nettet fra 10 meter og hjemmelaget tenkte nok at det var muligheter for å ta en skikkelig skrell i Nordstrand Arena onsdag kveld. Etter 7 minytter ledet BSK 22-20 i det målrike oppgjøret.

Elverum slet lenge med å få til det spillet som de leverte før jul, noe som gjorde at BSK ledet 27-25 etter 17 minutter av den 2.omgangen. Bakerst reddet Emil Imsgard det han skal, men fremover lugget det mer. Et stillestående Elverum var ofte avhengige av enkeltmannsprestasjoner av Sandell, Fredriksen eller Poklar denne matchen.

Tom-Eirik Skarpsno og BSK ledet 28-25, og da begynte alarmen å ule på benken til EHH, en god timeout og to raske tsjekkere der Fredriksen var siste mann på ballen sørget igjen for kontakt mellom lagene. Men BSK satte de to neste ballene i nettet, og de ledet hele 30-27 med bare 8 minutter igjen.

Heldigvis for Elverum bestemte Imsgard seg for at butikken var stengt, og fremover satte Elverum opp turboen. Elverum gjorde tre kjappe mål av signert av Sandell, Fredriksen og Linderud sitt som kom på straffe da det sto igjen 6 minutter. Med 30-30 begynte hjemmelaget å stresse mer enn tidligere. Det utnyttet sølvvinneren fra VM. Magnus Fredriksen var outstanding da kampen skulle avgjøres, og midtspilleren endte på hele 9 mål. Ikke bare gjorde han mål selv, men han snappet baller i forsvar og spilte opp sine lagkamerater.

Elverum vant til slutt 35-32 i en kamp som fort kunne endt i hjemmeseier. Nå venter en knalltøff oppgave i Trondheim på lørdag, men i kveld skal denne seieren nytes.