SLUTTSPILLFINALE! – Elverum

SLUTTSPILLFINALE!

Fyllingen-Elverum 34-36(20-23)

Kampen startet veldig likt som alle de tre andre kampene mellom lagene. Begge lag satte et stort tempo, men det var Fyllingen som scoret mest innledningsvis. Fredrik Mossestad satte inn 5-3 etter fem minutter. Da hadde Inge Aas Eriksen banket inn et par kasser fra sin midtbackposisjon allerede. Minuttet etter hadde Fyllingen straffet Elverum med to kjappe kontringer og ledet dermed 7-3 etter 7 minutter.

Magnus Fredriksen og Tine Poklar gjorde kampen litt mer komfortabelt for Elverum med to kjappe scoringer, og like etter satte Morten Nergaard en ball i det åpne målet til bergenserne. Etter 10 minutter ledet vertene fra Bergen 10-9 etter at Alexander Westby satte et straffekast som han selv lagde for gjestene.

Elverum gikk for første gang opp i ledelsen i kampen etter 14 minutter. Lukas Sandell skaffet et straffekast i en situasjon der Fyllingen var litt heldig som unngikk en to minutter. Westbye hadde æren av å sette ballen i mål. Like etter fikk Westby muligheten til å økte til 13-11, men kantspilleren bommet på det åpne målet. I stedet var det Fyllingen som satte to kjappe og ledet 13-12 etter 16 minutter.

Elverum snudde det igjen i denne innholdsrike kampen. Etter 19 minutter sattte Westby ballen nok en gang i mål, og Elverum ledet 16-14. Like etterpå får Endre Langaas direkte rødt kort etter at han traff Inge Aas Eriksen med underarm/albue i ansiktet. Bakover hadde også Fyllingen lagt om til to frimerker. Noe som gjorde at lagene lå likt med 16-16 etter 21 minutter.

Elverum ledet 20-17 etter at Westby var sikkerheten selv fra straffemerket. Bakerst hadde Emil Imsgard gjort noen fine redninger, noe som gjorde at gjestene fra Hedmark hadde tre mål å gå på da det sto igjen 3 minutter av omgangen. Elverum hadde muligheten til å spille til seg en ledelse med fire mål før pause, men det siste forsøket gikk ikke i mål. Elverum ledet 20-23 til pause i den målrike kampen.

Elverum ledet 26-22 etter at Thrain Orri Jonsson satte sin fjerde scoring i kampen etter 35 minutter. Islendingen gjorde en fin kamp for Elverum denne kvelden. Like etter reduserte Mossestad sånn at Fyllingen fortsatt bare var de tre målene bak Elverum innledningsvis i den 2.omgangen.

Inge Aas Eriksen satte to kjappe baller bak Imsgard i Elverumsmålet, og da Mario Matic banket inn nok en scoring etter 40 min så var lagene like langt på stillingen 26-26. Fyllingen hadde fått opp intensiteten bakover i den 2.omgangen.

Simen Holand Pettersen satte først en scoring og så sørget han for at en Fyllingenspiller ble utvist i en periode der Elverum slet veldig. Fyllingen gjorde det godt i perioden med en mann mindre, og sørget for at perioden endte 1-1. Like etter økte Aas Eriksen til 30-28 med 13 minutter igjen å spille. Simen Holand Pettersen banker inn to strake baller og Elverum var igjen likt med Fyllingen i kampen som bølget begge veier.

Kristian Ørsted sørget for at Elverum gikk inn i de siste 10 minuttene med en ledelse, og minuttet etterpå sørget Håkon Ekren for at Elverum ledet 32-20. Elverum hadde muligheten til å øke til tre mål, men Ilic vartet opp med en god redning. Fyllingen fikk et straffekast som Leander Seime satte sikkert i mål med bare sju minutter igjen.

Morten Nergaard gjør både en redning og setter ballen i det åpne målet med bare fire minutter igjen. Elverum ledet på dette tidspunktet med to mål, men Fyllingen reduserte umiddelbart ved Jakob Weidemann. Inge Aas Eriksen utlignet til 34-34, men Holand Pettersen satte nok en ball til fordel for Elverum med bare to minutter igjen. Elverum vant tilslutt 36-34 etter at Sigvaldi satte kampens siste mål i den spennende semifinalen. Morten Nergaard viser hvilken matchvinner han er i kampens siste 7-8 minutter, og er kanskje tungen på vektskålen denne kvelden.