Satte inn støtet og vant komfortabelt mot Follo! – Elverum

Satte inn støtet og vant komfortabelt mot Follo!

Elverum-Follo 36-25(14-15)

En rotete start av Elverum gjorde at Follo kunne ta kommandoen i kampen innledningsvis. Etter 6 minutter ledet de nyopprykkede gjestene 4-2 etter at Sander Smestad hadde satt inn to av Follos fire mål. Elverum på sin side hadde gjort mange tekniske feil i sine forsøk på å spille inn til Thomas Solstad, som spilte mot sine tidligere lagkamerater i denne kampen.

Jonas Burud satte sin første scoret sitt første mål etter 8 minutter i kampen etter han ble fint krysset opp av unge Jonas Elverhøy som fikk tillit tidlig i kampen. Etter 11 minutter av kampen ledet Follo 7-3 over et hjemmelag som ikke fikk det til å sitte verken fremover eller banen. Follo på sin side sto kompakt bakover, og hadde et godt angrepsspill som ble regissert av spillende trener, Martin Lysdal Hansen.

Elverum satte de tre neste målene, og det var Alexander Westby som satte inn 6-7 scoringen, men like etter sørget en god Sander Smestad igjen for at Follo hadde en liten luke til Elverum etter 17 minutter av kampen. Bakerst sto også Andreas Bjørkman Myhr meget godt for det nyopprykkede laget fra Ski.

Et Follo-lag totalt uten respekt for Elverum økte til en ledelse på fire mål etter 21 minutter. Heldigvis for Elverum satte Lukas Sandell inn en redusering minuttet etterpå. Elverum var best de neste minuttene, og det var Alexander Blonz som kontret inn en scoring til stillingen 12-13, men like etterpå sørget Halvard Martin Lunde for at Follo igjen ledet med to mål med fem minutter igjen av omgangen.

25 sekunder før pausesignalet gikk i Terningen Arena var stillingen 15-13 til Follo etter at Sebastian Henneberg hadde satt inn en scoring i overtall for Elverum. Follo hadde muligheten til å få enda en scoring, men i stedet var det Elverum og Tobias Grøndahl som hadde siste scoringen i omgangen. Pauseresultatet var 15-14 i favør Follo.

Det tok Elverum 6 minutter å komme opp på stillingen 17-17. Da banket Lukas Sandell inn en suser fra distanse. Minuttet etterpå sørget Thomas Solstad for at Elverum ledet for første gang siden 1-0. Jacob Aaquist som gjorde en god kamp for Follo spilte opp Sander Smestad sånn at lagene var like langt like etterpå.

Etter 10 minutter ledet hjemmelaget fra Elverum 21-18 etter at Apelgrens gutter hadde en fin periode de siste fem minuttene. Hansen som er spillende trener for Follo, så det alle tilskuerne så, og han valgte å ta en timeout for å samle spillerne sine. Sebastian Henneberg trøkket inn 2 scoringer med bare en scoring fra Follo og dermed ledet Elverum med fire mål for første gang i kampen etter 12 minutter av omgangen.

Elverum fortsatte å kjøre over Follo. Sigvaldi Gudjonsson tricket inn 25-19 ledelse etter 14 minutter av den 2.omgangen. Bakerst hadde Torsten Fries vartet opp med noen redninger og Elverum fikk kontre inn noen enkle scoringer.

Etter dette viste flere spillere seg godt frem for Elverum. Tobias Grøndahl viste at det var krutt i børsa fra distanse og Alexander Westby sørget for at Follo-forsvaret fikk en liten runde i karusell da han kom innover i banen. Jonas Elverhøy satte inn 30-21, før Endre Langaas kontret inn en ledelse på 10 mål etter 20 minutter av omgangen.

Sander Wennberg Linderud fikk også sin debut for sesongen i skadefraværet til Simen Holand Pettersen og Magnus Fredriksen. Nevnte Linderud spilte opp Kristian Krag Ørsted og Elverum ledet 32-21 etter 21 minutter. Sander Linderud vartet også opp med sin første scoring i kampen etter 23 minutter.

Storebror Didrik Linderud sørget for at hjemmelaget økte til 12 mål etter 24:30. Elverum var totalt overlegne i 2.omgangen mot nyopprykkede Follo. Elverum vant tilslutt 36-25 etter at Follo scoret kampens siste mål. Elverum gjorde en fantastisk 2.omgang i Terningen Arena onsdag kveld.

Sander Smestad og Sebastian Henneberg blir kåret til hvert sitt lags beste spiller.

Takk til alle som var på kampen. HEIA ELVERUM!