Brakseier til Norge, og Frankrike snudde mot Kroatia – Elverum

Brakseier til Norge, og Frankrike snudde mot Kroatia

Fredag kveld startet herrenes OL-kvalifisering hvor flere Elverumsspillere er i sving.

Norge -Brasil 32-20

Norge-Brasil var først ut og startet som en innledende kamp ofte gjør, to gode keepere fra start satte sitt preg på kampen og marginene var litt på utur for Norge. Dermed hentet Brasil inn igjen Norges 2-3 målsledelse et par ganger i første omgang til tross for en god porsjon utvisninger. Til pause sto det likevel 17-12 til Norge og det var bare starten på å dra ifra brasilianerne. Norge satte stø kurs og ga seg ikke før det sto 32-20 på tavla. Da hadde blant annet Alexandre Blonz vært inne og bidratt med 2 mål for Norge.

Det betyr at OL nærmest er i boks for Håndballgutta, for første gang på 49 år. Det finnes fortsatt en teoretisk mulighet for at det ikke går, men det er rimelig usannsynlig at alt skal slå til. I kveld kl 20:00 på TvNorge er det Norge -Chile som står for tur.

Frankrike – Kroatia 30-26

Også Luc Abalo og Frankrike var i kamp i går, de møtte Kroatia i sin første OL-kvalikkkamp og fikk en betydelig utfordring. For det var jevnt fra start, men halvveis i 1.omgang var det Kroatia som tok føringen i kampen. Til pause sto det 12-15 til Kroatia, og bedre ble det ikke når Kroatia startet 2.omgang med å gå opp til en 12-17. Men et utvisningskaos i minuttene som fulgte gjorde at franksmennene ikke mistet helt taket i kampen, og omsider etter drøye 50 minutter var Frankrike tilbake i balanse, før de satte inn sluttspurten og slo Kroatia 30-26. Luc Abalo satte en scoring for Frankrike.

Frankrike møter Tunisia i kveldens kamp kl 21:00, denne er ikke tv-sendt i Norge.