Elverum hang med helt til slutten, men det ble et knepent tap i Champions League. – Elverum

Elverum var på revansjetokt etter de to forsmedelige tapene de to ukene som var mot Vive Kielce og Rk Celje i Champions League. Elverum møtte til kamp og var i bra form og man kunne se fra de tidligere kampene at formen var anmarsj for Elverum. Elverum ville slå tilbake etter de to tapene de to siste ukene. Elverum møtte ett Pick Szeged lag med spillere som norske Kent Robin Tønnesen, Bence Banhidi og tidligere Elverum-spiller Alexander Blonz. Blonz var ikke med i troppen til dagens kamp med Pick Szeged hadde nok av storspillere å ta av. Elverum ble ikke tatt av nervene av den grunn.

Nesten med en gang kampen startet reddet Emil Imsgard kontant og Elverum tok ledelsen etter omtrent 1 minutt etter et mål fra Daniel Blomgren. Da rotet Pick Szeged igjen offensivt i banen og Elverum hadde mulighet til å gå opp til 2-0 før det var spilt 2 minutter. Dette gjorde de med ett knallskudd fra Benjamin Berg. Dette varte ikke så lenge, da Pick Szeged utlignet to ganger raskt etter hverandre og lagene var like langt. Så skårte Elverum ved Tobias Grøndahl. Elverum var foran med ett mål etter 5 minutter spilt og de hadde startet strålende både fram og bakover i banen. Spørsmålet var om dette ville fortsette utover kampen.

Elverum fortsatte der de slapp etter de første 5 minuttene og de holdt ledelsen til 5-3. Etter at Endre Langaas hadde meldt seg på i målprotokollen og Tobias Grøndahl fortsatte storspillet. Så kom Pick Szeged inn i rytmen og skårte 4 mål på rad uten at Elverum fikk ett eneste mål bak målet til Alilovic. Dermed ledet Pick Szeged med 2 mål. Dette var etter 10 minutter spilt. Da hadde Elverum begynt å gjøre enkle feil og dette skulle de bli straffet for enda mer. Da Pick Szeged skårte enda 2 mål til uten at Elverum fikk inn mål bak målet til Alilovic. Dermed ledet de med 4 mål. Da kom det ett viktig mål fra kanten for Elverum, signert Kasper Thorsen Lien. Dette ga Elverum ett håp om å snu resultatet. Kasper Lien var uheldig noen sekunder etter og røk på en 2 minutter og ga Pick Szeged en straffe. Dette skulle bli vanskelig for Elverum og komme tilbake fra. Elverum slet med de høye forsvarsspillerne til Pick Szeged og forsvarsmuren deres.

Etter 20 minutter var Elverum 4 mål bak og hadde utlignet litt av Pick Szegeds spill. Elverum kom mer inn i kampen igjen, de hadde for all del ikke gitt opp. Det var enda håp. Dette ville Uros Borsaz ha mer av, det håpet. Da hjalp det at han skårte ett lekkert mål, som ga Elverum håp for en snuoperasjon. Dette skulle gi Elverum en vitamininnsprøytning og etter 24 minutter var Elverum bare 2 mål bak igjen. Da tok Pick Szeged en time- out, de var ikke fornøyde med det som hadde skjedd de siste minuttene. Sebastian Frimmel skårte med en gang etter time-outen før Uros Borsaz ikke ville være noe dårligere og skårte sitt fjerde mål for kampen. Dette varte dessverre ikke lenge. Til pause ledet Pick Szeged med hele 5 mål. Stillingen var 14-19. Elverum måtte varte opp med en kjempeomgang hvis de skulle få med seg noe fra kampen. Pick Szeged var det overlegne laget gjennom store deler av førsteomgang, Elverum var heldige som ikke lå enda mer bak til pause. Elverum hadde en del å gå på hvis det skulle være noe håp for poeng.

Elverum byttet målvakt inn mot andreomgang og Simon Mizera startet bak i håp om at dette skulle gi dem mer redninger bakover etter superomgangen hans sist mot Rk Celje. Istedenfor var det to offensive spillere som startet forrykkende for Elverum. Dette var Orri Freyr Thorkelsson og Patrick Helland Anderson. Disse skårte Elverums første 4 mål i andreomgang. Men de var fortsatt 4 mål bak, ett mål nærmere. Da målene begynte å renne inn, begge veier. Elverum hang bedre og bedre med og var plutselig kun 3 mål bak etter en kontring det luktet svidd av som Patrick Helland Anderson satt presist i mål. Han fikk virkelig med seg Terningen, jubelen gikk opp noen hakk når han skårte. Elverum spilte mye bedre, offensivt og defensivt i banen. De stoppet opp Pick Szegeds strålende angrepsspill. Det hjalp på at Patrick Helland Anderson skårte sitt 4 mål for omgangen rett etterpå. Han hadde virkelig nivået inne i denne kampen og lå an til å gi Elverum håp om en snuoperasjon. Terningen våknet til alvor til live når Daniel Blomgren skårte målet som gjorde at det sto 23-24 i målprotokollen. Elverum var med i kampen igjen.

Etter dette skulle Pick Szeged våkne igjen og Elverum gjorde feil igjen. Frimmel fikk enda en straffe som han skårte på, da hadde han fått 4 straffer fra før av. Da økte Pick Szeged ledelsen til 24-27. Da hjalp det lite at Simon Mizera vartet opp med en superredning når Elverum ikke omsatte sjansen. Elverum fikk en liten vei tilbake rett etterpå når Tobias Grøndahl skårte på en straffe og Pick Szeged fikk en 2- minutter. Kent Robin Tønnesen ville ikke ha noe av dette og skårte ett mål med høy fart i skuddet. Da var det duket for de siste 10 minuttene av kampen. Elverum var 3 mål bak. Før Bence Bahnidi fant målformen og skårte to raske. Mens Elverum kun skårte 1 mål ved Patrick Helland Anderson som var oppe i vanvittige 6 mål som alle hadde blitt scoret i løpet av 20 minutter i andreomgang. Elverum tok en sen time- out med håp om uttelling fra dette. Elverum slet mot slutten og gjorde feil, de var 5 mål bak med lite tid igjen. Elverum hadde ett håp om ett resultat når Tobias Grøndahl utlignet til 29-32, men dette håpet røk fort når Niclas Fingren fikk en 2 minutter utvisning. Pick Szeged vant til slutt 32-34. Patrick Helland Anderson skårte kampens siste mål.

Elverum hang godt med veldig nærmere, de var enda nærmere til slutt en det kampen muligens skulle tilsi. Elverum endte opp med å tape med kun 2 mål etter en strålende andreomgang, men det ble enda ett knepent tap for Elverum. Dette var en must- win kamp for Elverum for å kunne ha ett reelt håp om avansement som blir veldig vanskelig nå. Elverum spilte strålende i store deler av kampen, men de hadde noen perioder som var dårlige med feil, som gjorde det vanskelig for Elverum å ta inn luken til slutt. Banens beste for Pick Szeged var Mirko Alilovic med 8 redninger. For Elverum ble banens beste 18-åringen Patrick Helland Anderson med hele sju mål og han fikk sitt absolutte gjennombrudd i Champions- League. Neste kamp for Elverum er hjemme mot Runar, denne kampen spilles på førstkommende lørdag.