Elverum viste klasse da de møtte ØIF Arendal – Elverum

Elverum viste klasse da de møtte ØIF Arendal

Det var duket for semifinale i NM mellom Elverum og ØIF Arendal, forrige kamp Elverum spilte var mot Aalborg i en kamp de til slutt tapte 31- 24. Det var store forhåpninger til denne kampen da Elverum slo Arendal med ett mål i en dramatisk kamp i serien før i året. Dette skulle bli en storkamp hvor Elverum var våkne fra start til slutt og skulle spille en meget god kamp.

Kampen startet tett og jevnt og ingen av lagene rykket ifra, starten var på ingen måte noe dårlig fra noen av lagene. Det så ikke ut som at det var noe nerver for noen av lagene. Dette var det man trodde før kampen at det skulle bli en jevn kamp, men Elverum skulle rykke ifra i løpet av de neste minuttene, selv om det ble ett par bom fra begge lag. Elverum ledet 3-6 etter omtrent 9 minutter spilt og det så bra ut for Elverum.

Det var en tett og jevnspilt kamp hvor det først og fremst så ut som en forsvarskamp i starten av kampen da det var 5-6 etter 13 minutter spilt og det var mye bom og redninger fra målvaktene til hvert lag som gjorde at det ikke ble mange målene, noe som raskt skulle endre seg. Elverum var det beste laget i perioden som fulgte og økte ledelsen sakte, men sikkert fra 1 mål til 4 mål og 6-10. Da tok Elverum grepet om kampen og holdt på denne ledelsen med bravur til pause. De var det beste laget de resterende minuttene av førsteomgang og det så veldig bra ut for Elverum, som gikk til pause med en ledelse på 12-18 som skulle bli vanskelig for Arendal å ta igjen. Det så ut som at Elverum hadde total kontroll på denne kampen og en halv fot i finalen. Det var enda 30 minutter igjen, men Elverum hadde grepet over denne kampen og måtte miste det i andreomgang for å ikke gå videre.

Arendal åpnet andreomgang med ett skikkelig smell og nå så ikke Elverums ledelse trygg nok lenger. Etter omtrent 2 og ett halvt minutt ut i andreomgang lå Arendal 3 mål bak og stillingen var 15-18. Elverum fant roen igjen etter det som nærmest var en sjokkstart på andreomgang. De beholdt roen og økte fort ledelsen til 5 mål igjen etter mål fra Tobias Grøndahl og kaptein Endre Langaas. De gikk foran som to gode eksempler som resten av laget fulgte etter. Da de holdt ledelsen med jernhånd mellom 4 og 5 mål over en lenger periode. Grøndahl lagde mye ugagn for forsvaret til Arendal i starten av andreomgang og Elverum var tilbake i det samme sporet som i førsteomgang.

Elverum var tilbake i en 6- måls ledelse etter 13 minutter ut i andreomgang. Da så det vanskelig ut for Arendal å komme tilbake inn i kampen, men de skulle komme nærmere igjen utover i andreomgang. Elverum holdt seg lenge foran med 4- 6 mål, mye takket være bra angrepsspill. Elverum omsatte skuddene sine bra og de gangene de bommet kom ikke Arendal så mye nærmere før kampen gikk inn i de siste 10 spilleminuttene. Da tok Arendal grep som skulle lønne seg for deres del. Plutselig hadde de spist opp Elverums ledelse med 3 mål og var nå kun 3 mål bak igjen når det var igjen omtrent 8 minutter. Da våknet Elverum opp igjen og var fort 5 mål foran igjen takket være Sindre Heldal og Kasper Thorsen Lien. Da begynte tiden å bli knapp for Arendal, og Elverum beholdte roen i sluttminuttene selv om Arendal kom farlig nærme mot slutten. Arendal var aldri nærme nok i sluttminuttene til å skape skikkelig spenning og nerver. Det nærmeste de var i hele andreomgang var etter 29.41 da Søndenå reduserte til 27- 29. Elverum vant kampen med disse sifrene. I det som var en bra kamp framover i banen og de holdt godt igjen i forsvar i viktige øyeblikk gjennom kampen som gjorde at de vant etter en god kamp, hvor rutinen kom fram. Elverums toppscorer og

2 / 2

beste spiller var Tobias Grøndahl som endte opp med 9 mål og var den spilleren som ble avgjørende for at Elverum hadde såpass god kontroll på kampen.

Elverum vant semifinalen ganske så greit til slutt og hadde full kontroll fra start til slutt, da de tok grepet om kampen etter 7 minutter og så seg aldri tilbake. Elverum ledet gjennom resten av kampen og Arendal var 1 mål bak på det minste. Elverum viste sin rutine og Grøndahl ble den store forskjellen mellom lagene til slutt og viste at han ville spille en ny NM- finale og vinne for femte gang på rad.. Finalen spilles på førstkommende søndag klokken 16.15 i Sør-Amfi. Elverum er allerede klare for finalen og møter enten Kristiansand eller Kolstad.