Elverum med ny CL-sensasjon: Spilte uavgjort mot THW Kiel! – Elverum

Elverum med ny CL-sensasjon: Spilte uavgjort mot THW Kiel!

Nervepirrende kamp i Terningen, hvor Elverum ville avslutte Champions- League sesongen med ett smell!

Elverum ville revansjere seg etter finaletapet i Nm mot Kolstad i helgen og på motsatt side sto Kiel. Kiel med den ene verdensstjerna etter den andre. I første rekke med spillere som Sagosen, Duvnjak og Landin. I tillegg til to tidligere Elverum-spillere som har fått store roller i Kiel i Johansson og Øverby. Dette var med andre ord en kamp det var knyttet store forventninger til når Terningen ikke var langt unna fullsatt arena med omtrent 2100 tilskuere.

Kampen startet med ett smell og det lovte godt for resten av kampen. Kampen startet med at Kiel bommet på kampens første sjanse for så at Elverum startet en heseblesende kontring via Emil Kheri Imsgard. Orri Freyr Thorkelsson satte ballen i mål og fullførte kontringen på strålende vis. Etter dette satte Emil Imsgard i gang showet og reddet de to neste skuddene til Kiel. Dessverre greide ikke Elverum å score bak Mrkva som ikke ville være noe dårligere enn Imsgard innledningsvis. Deretter scorte Kiel og stillingen var 1-1 etter 5 minutter spilt og lagene fulgte hverandre som skygger i starten. Det var ett tett og jevnt kampbilde som man håpte at skulle fortsette utover kampen. Etter dette gikk Kiel opp i en 2-1 ledelse. Dette var før Emil Kheri Imsgard fikk to nye redninger og Elverum utlignet på en ny kontring satt av Thorkelsson. Thorkelsson startet i hundre for Elverum med 2/2 mål etter 7 og ett halvt minutt spilt. Etter 10 minutter spilt ledet Kiel 2-3, kampen var enda utrolig jevn og det så ut som en forsvarssduell mellom de to lagene. Da angrepsspillet ikke satt helt for noen av lagene i starten. Dette som følge av gode målvakter og topp forsvarsarbeid.

Emil fortsatte det strålende spillet da han reddet en straffe fra Kiel så reddet han returen. Deretter gikk Grøndahl på ett raid offensivt og ga Elverum en 4-3 ledelse. Etter 15 minutter var trenden lik som etter de første 10. Elverum lå ett mål bak, og stillingen var 5-6 i favør Kiel. Det utviklet seg enda mer til en forsvarssduell da begge lagene hadde strålende målvakter og forsvarsarbeid av topp, topp klasse. Deretter tok Kiel litt mer kontroll over kampen og fant mer roen. Elverum var enda fullt inne i kampen, kun 2 mål bak etter 20 minutter. Mye takket være strålende spill defensivt. De var fullt på høyde med Kiel. De manglet kun å komme opp ett hakk til offensivt før de var fullt på høyde med Kiel.

Det ble litt for mye rot offensivt de siste minuttene noe Kiel takket og bukket for og tok vare på sjansene sine mens Elverum rotet litt for mye mulighetene sine. Da gikk Kiel opp til en 3-målssledelse ved Dahmke før Elverum tok kampens første time-out. Dette for at utviklingen de siste minuttene hadde vært dårlig og Kiel fikk mer kontroll over kampen. Da scorte Antonio Seradilla sitt første Champions- League mål for Elverum momentant etter time-outen. Elverum kom nærmere mot pause, Emil Imsgard reddet nok en straffe og hadde redning etter redning. I takt med at Elverum fant rytmen offensivt, slet Kiel med å score bak Imsgard som var i det umulige hjørnet i førsteomgang. Til slutt gikk Elverum til pause kun ett mål bak Kiel. Stillingen var 11-12 til pause og alt var å kjempe for i andreomgang. Det var en fryktelig jevn kamp som utspilte seg mest bakover i banen. Det var en reell forsvarskamp på banen. Den ene tøffe duellen etter den andre på banen. I tillegg hadde Imsgard en vanvittig redningsprosent på hele 45 prosent i førsteomgang.

Andreomgang startet med ett smell som i førsteomgang. Kiel fikk straffe etter 1 minutt, en straffe som Ekberg satt. Deretter scorte Patrick Helland Anderson hans første mål for kampen. Etter dette økte Kiel til en 2- måls ledelse ved Harald Reinkind. Deretter startet Emil redningssfesten igjen i andreomgang. Da fikk Reinkind også kampens første 2 minutter i det samme angrepet. Deretter scorte Patrick Helland Anderson igjen for Elverum og stillingen var 13-14, 5 minutter ut i andreomgang. Elverum var enda fullt på høyde med Kiel og spilte strålende.

Etter 10 minutter spilt ledet Elverum med ett mål mye takket være en strålende Imsgard og Anderson. Patrick Helland Anderson scorte ett fantastisk langskudd. Da var Elverum med for fullt og det så ut som at de hadde mer ro enn Kiel som rotet offensivt og var usikre på spillet sitt. Elverum fortsatte å ligge 1 mål foran de neste 5 minuttene selv med en to- minutter på Seradilla. De spilte utrolig bra og nå satt spillet bra i angrep også, Kiel slet med å få tak i Elverum offensivt. Samtidig som de også fant veien bak Elverum- målet ved flere anledninger. Etter 20 minutter var det vanvittig jevnt og det var helt likt mellom lagene. Sagosen våknet opp for Kiel og prøvde å ta grep og få kontroll over kampen. Dette lot ikke Elverum Kiel få, og de fortsatte det strålende spillet. Nerven i kampen var til stede og det skulle bli en nervepirrende avslutning.

Da tok Elverum sin andre time-out for kampen, og det skulle vise seg å fungere bra. Rett etter tok Elverum tak og gikk opp i en ledelse med 2 mål etter mål fra Grøndahl og Blomgren. Spørsmålet var om de greide å beholde på denne ledelsen. Svaret på dette var nei, da Kiel scorte de to neste målene. Da det var igjen 5 minutter var stillingen 24-24 og for en nervepirrende avslutning dette skulle bli. Hvem skulle trekke det lengste strået til slutt? Svaret på dette skulle komme innen 5 minutters tid. Når det var igjen omtrent 50 sekunder var det enda likt. Kiel tok kampens siste time-out og de fikk ett siste angrep og avgjøre kampen på. Tiden gikk og Terningen sto på beina og for en dramatikk det var. Da sto Emil fram som han hadde gjort gjennom hele kampen og reddet kampens siste skudd med 3 sekunder igjen å spille. Da var stemningen til å ta og føle på i Terningen. Elverum hadde tatt ett poeng hjemme mot giganten Kiel. Dette var en strålende levert kamp av Elverum fra start til slutt.

Banens beste for Elverum ble til slutt Emil Kheri Imsgard med en redningsprosent på 37 prosent, mens Tomas Mrkva ble banens beste for Kiel. Dette var målvaktenes dag. Toppscoreren i kampen ble Tobias Grøndahl med 6 mål. Neste kamp for Elverum er på førstkommende lørdag hjemme mot Halden i det som er årets kronekamp med gratis inngang. Kampen begynner klokken 15.00.