Lørdag smeller det på Lillehammer! – Elverum

Lørdag smeller det på Lillehammer!

Et bilde som inneholder Sport, person, sportsutstyr, sport

Automatisk generert beskrivelse

Endelig er det storkamp på Lillehammer! Elverum tar imot Kolstad dennes sesongens første toppoppgjør. Kolstad har vært Elverums største utfordrer siden storsatsingen i Trøndelag begynte for to sesonger siden. Elverum hadde vært Norges beste lag i flere sesonger, men har måttet seg slått de siste årene. Nå er tiden inne for å slå tilbake og gjeninnta posisjonen som Norges beste håndballag.

Begge lagene står med full pott etter fem serierunder. Lagene er de eneste med 10 poeng og de eneste som fortsatt er ubeseiret. For minst et av lagene blir Håkons hall endestasjon for seiersrekken. Elverum kommer fra seier borte mot Runar på onsdag. Der viste Elverum at de kan å score mål, laget ga seg ikke før de hadde scoret 39 mål. Kolstad møtte Nærbø på hjemmebane og vant forventet. Kampen endte 30-27. På lørdag kan vi vente oss to lag i storform som møtes til toppoppgjør.

Det er et svekket Kolstad som kommer til Gudbrandsdalen lørdag. Gøran Søgard Johannessen er fremdeles utilgjengelig med røket akilles. Tv2 kunne tidligere denne uken melde at Sander Sagosen var ute i 6 uker med skulderskaden han pådro seg mot Zagreb i Champions League. Torbjørn Bergerud og Sigvaldi Gudjonsson var heller ikke med i troppen mot Nærbø på onsdag, disse er ikke bekreftet utilgjengelige mot Elverum, men viser til et Kolstad i problemer. Mot Nærbø var imidlertid tidligere elvermuspiller Leon Bronken. Unggutten valgte profftilværelsen i Trondheim før denne sesongen og har fått to seriekamper så langt. I Tillegg til Bronken og Gudjonsson, har også Magnus Søndenå, Magnus Gullerud og Christian Berge en fortid i Elverum. Søndenå var en del av Elverum forrige sesongen, før han ble hentet inn som erstatter for Magnus Abelvik Rød før denne sesongen. Magnus Gullerud kom tilbake til Norge etter flere sesonger i utlandet. Christian Berge trente Elverum i seks år, med så gode prestasjoner ledet til jobben som norsk landslagssjef og nå trener for Kolstad. Ellers kommer landslagsprofiler som Simen Lyse og Vetle Eck Aga til Lillehammer.

Elverum og Kolstad har begge hatt en hektisk høst med kamper. Elverum fikk en forsinket seriestart på grunn av Europa-kvalifisering og har brukt september måned på å hente inn igjen serierundene. Mens Kolstad har spilt Champions Legaue i tillegg til kamper i Norge. På lørdag vil det vise seg hvem som har håndtert den høye kampbelastningen best, og greid å fordele spilleminuttene over flest mulig. Dette har Elverum vært bevisst på dette og brukt sin brede og jevne tropp godt.

Forrige sesong møttes lagene hele seks ganger. To i serien, i cupfinalen og tre ganger i sluttspillet. Kolstad vant begge seriekampene og cupfinalen. Sesongen ble avsluttet med tre høydramatiske sluttspillfinaler mellom lagene. Kolstad vant første kamp før Elverum fikk sin revansj i et fullsatt Terningen Arena, men i siste og avgjørende måtte dessverre Elverum se seg slått i ekstraomgangene.

Elverum har flyttet flere storkamper til Håkons hall. Håkons hall er Norges største innendørs arena og hadde gleden av å huse over 12.000 tilskuere i Champions League kampen mellom Elverum og PSG. Kampen skrev seg ikke bare inn i Elverums historiebøker, men også nasjonale. Elverum satt publikumsrekord for norsk håndball, og viste hele Norge hva håndballen kan få til. Senere har også SG Flensburg Handewitt, THW Kiel og Kolstad gjestet Håkons hall. Alle kampene har bidratt til å løfte engasjementet rundt håndballnorge og skape minnerike opplevelser for supportere i alle aldre.

De siste 15 årene har flere lag forsøkt å ta håndballtronen fra Elverum, uten hell. Haslum var argeste konkurrent i flere år før det var mest motstand i ØIF Arendal. Nå er det Kolstad som er laget som må slås. Selv om Elverum har blitt slått i kamper om flere titler i den perioden har laget alltid slått tilbake. Nå kjemper Haslum for å overleve i REMA 1000-ligaen og ØIF Arendal har gått fra å være en gullkandidat til å kjempe om tredjeplasser. Historien viser at uavhengig av hvem som tar opp kampen mot laget fra Østerdalen, så vil Elverum seire i det lange løp. Nå er tiden inne for å gjenerobre posisjonen som Norges beste håndballag.

Kampstart er 16.45, men håndballfesten åpner tidligere. Fan Zone åpner allerede 13.15 og er klare til å ta imot alle dere håndballfans. Sesongens første storkamp står for tur!

#sammenforelverum