Tabelltopp etter bragd i Håkons Hall! – Elverum

Tabelltopp etter bragd i Håkons Hall!

Elverum flyttet sesongen første storkamp i REMA 1000 ligaen til Lillehammer og OL-arenaen Håkons Hall. Tilskuerne som hadde tatt turen til Gudbrandsdalen fikk se en jevn og spennende kamp i idylliske omgivelser på Lillehammer. Begge lag sto med full pott og 10 poeng hver på sine første fem seriekamper.

Et svekket Kolstad ankom Håkons hall for storkamp mot Elverum. Men det var laget fra Trøndelag som kom bet i gang, etter 6 min ledet trønderen 5-2. Så ble Magnus Gullerud utvist, men når Elverum gjør teknisk feil og Endre Langaas får utvisning i det påfølgende forsvaret, kunne ledelsen fortsette å øke. På motsatt banehalvdel løp spilte Elverum opp Kasper Lien som kunne redusere Kolstadledelsen. Før kantkollega Sindre Heldal sto i brøyten og gikk rett opp og scoret sitt første mål for dagen. Elverum var da ett mål bak.

Etter opphentingen til Elverum fulgte lagene hverandre resten av første omgangen. Simen Lyse var omgangens store spiller med hele 8 mål på 11 forsøk, og sto da bak mer enn halvparten av Kolstads mål. På motsatt side vartet Elverum med lekkert angrepsspill med flyver mellom Kasper Lien og Sindre Heldal. Til pause var stillingen 15-15.

Erik Toft åpnet andre omgang med mål, før Lyse fulgte opp for Kolstad. Videre fortsatte Elverum å score og lede, før Kolstad utlignet like etter. Sånn fortsatte kampen. Etter halvspilt omgang tok kolstadtrener Christian Berge time out på 23-23. Der la dem om til 7 mot 6 offensivt. Men med en mann mer i angrep greide ikke trønderne å lage mål. Innspillet mot Gullerud ble snappet opp og Elverum kunne angripe for ledelse. Den muligheten benyttet Patrick Helland Andersson seg av.

Med fem minutter igjen av kampen sto lagene likt. Stillingen var 26-26 og Elverum hadde ballen etter en monsterredning av Rickard Frisk. Gullerud ble utvist i en duell med Helland Andersson og alt var lagt til rette for Elverum. I overtall rullet laget fra Innlandet ut til Lien på høyrekant som scoret femte mål for dagen. Kolstad reduserte ved Benedikt Óskarsson, før Endre Langaas ga Elverum ledelsen nok en gang. Og når Lyse kastet ballen over sidelinjen kunne Mathias Larson sende Elverum til ledelse med to mål. Med hjelp av en monsterredning av Frisk og et returløp i verdensklasse fra Petér Lukács kunne Elverum innkassere seier nummer seks for sesongen. Det endte 30-28 på Lillehammer og Elverum kunne juble for sin første seier mot Kolstad denne sesongen.

Bakken Øien startet i mål etter gode prestasjoner mot Haslum og Runar tidligere denne uken. Mot Kolstad greide ikke elverumsingen å følge opp storspillet fra tidligere. Etter 14 minutter kom Frisk inn. I kombinasjon med bedre forsvarsspill kunne svensken leverer Elverums første redning etter 23 minutter. Det ble med to redninger for hjemmelaget på hele første omgang. Det tok bare litt over fire minutter før Frisk kunne notere Elverums første redning i andre omgang. Til sammen endte han på åtte redninger.

Det ble to poeng til Elverum i sesongens første toppoppgjør mellom Kolstad og Elverum. Med det leder Elverum REMA 1000-ligaen for menn etter seks serierunder. De står med 12 poeng og bare seiere. Neste kamp for Elverum er bortekamp mot Viking TIF i NM. Den spilles 11. oktober kl 17.00 i Haukelandshallen.