NM kamp i Bergen! – Elverum

NM kamp i Bergen!

Stillheten har senket seg i Elverum og høstferien har inntatt byen. Med seieren mot regjerende seriemester Kolstad friskt i minne, har fokuset til serielederen fra Innlandet blitt rettet mot neste kamp i norgesmesterskapet. Turen går til Bergen der 1. divisjonslaget Viking TIF venter i Haukelandshallen fredag 11. oktober.

Viking TIF rykket ned fra REMA 1000-ligaen forrige sesong etter et år på høyeste nivå. De har derimot hatt en god sesongstart. Med fem seiere på sine fem første kamper har de vist at de fortsatt holder høyt nivå. Jonas Haugsgjerd er lagets og divisjonens toppscorer med 40 mål, 9 fra 7-metersmerket og 31 i ordinert spill. Laget fra Bergen trenes av Fredrik Ruud som har fortid i Elverum Håndball. Han kom til Viking før denne sesongen og virkelig fått susen på Haugsgjerd og resten av laget. På veien til NM-kvartfinale har de slått ut REMA 1000-liga lagene Sandnes og Fjellhammer henholdsvis 30-27 og 31-23. To lag som ikke har åpnet like godt som Elverum, men det viser at Viking er et lag som kan slå fra seg.

Sesongen har startet fantastisk for Elverum. Laget har ikke tapt en eneste kamp i de hjemlige turneringene og viste på lørdag at de for alvor skal regnes med i årets REMA 1000-liga. Foran over 5000 tilskuere vant Elverum en thriller av en kamp mot Kolstad. Kampen svingte frem og tilbake, men elverumsingene trakk det lengste strået. Med bare seiere må Elverum vente seg å være favoritter selv om Viking TIF kan vise til like gode prestasjoner, er det allikevel en divisjons forskjell på lagene. Men kampen er ikke spilt, og en semifinale-billett deles ikke ut før kampuret har gått.

Veien til kvartfinale har bestått av to seiere. I sesongåpningen slo Elverum Kjelsås 23-42 før Haslum ble beseiret 37-22 i Terningen for to uker siden. Begge kampene har Elverum vunnet med store sifre. I Viking TIF møter Elverum et godt samspilt håndballag med stor selvtillit og ambisjoner om å slå ut sitt tredje REMA 1000-ligalag. Kampen kan du følge i Elverum Håndball sine mediekanaler mens du lader opp til neste hjemmekamp i Terningen Arena 03. november.

#sammenforelverum