Vi er i semifinalen! – Elverum

Vi er i semifinalen!

I kvartfinalen av året norgesmesterskap møtte Elverum Håndball Viking TIF. Elverum vant 40-28 og sikret med det avansement til semifinale.

Et bilde som inneholder person, Sport, Sportsuniform, sport

Automatisk generert beskrivelse

I Haukelandshallen ventet et ubeseiret Viking TIF. Med fem seiere i serien og to i NM levde laget, som til vanlig spiller 1.divisjon, i troen på et lite cupmirakel mot Elverum. Laget fra Innlandet har vært suverene denne sesongen og vunnet mot all norsk motstand. Etter fredags oppgjør er det bare Elverums seiersrekke som fortsetter.

Et bilde som inneholder person, sport, idrettskonkurranse, utendørs

Automatisk generert beskrivelseElverum økte ledelsen gradvis. Gjennom hele kampen var Elverum et par hakk over motstanderne fra Bergen. Elverum ledet 4-6 etter 10 minutter, før stillingen var 9-14 i det 20 minutter var spilt og til pause ledet Elverum med 6 mål, 15-21. I andre omgang fortsatte trenden og ledelsen var på 8 mål etter 10 min, 9 etter 20 og til slutt 12 mål og seier 28-40. Viking rykket ned fra REMA 1000-ligaen før denne sesongen og det var et tydelig skille mellom lagene, men Viking skal ha all honnør for å ikke rakne. I motsetning til motstanden Elverum har møtt tidligere i år, fortsatte Viking sitt spill selv om Elverum fikk en tidlig ledelse. Det gjorde at fredagens kamp er Elverums jevneste så langt i NM. Ikke rart når det er kvartfinalen og det tidligere har vært 1/16- og 1/8-finale tenker kanskje du!? Men forrige kamp var mot REMA 1000-liga laget Haslum.

I en tid med høy kampbelastning var det positivt at Elverum fikk brukt store deler av troppen. Med en hektisk forrige uke som avsluttet med toppkamp i Håkons Hall og seier mot Kolstad, kunne belastningen spres mer når motstanden var lavere. Benjamin Berg og Simen Søgaard var blant spillerne som fikk tillit fra start. På scoringslisten kom 11 elverumspillere, og øverste var Sindre Heldal med 9 mål.

Neste steg mot cupfinale blir semifinalen, hvem Elverum møter der blir bestemt etter at alle kvartfinaler er ferdigspilt. De andre kvartfinale er Runar som tar imot Drammen, Halden møter ØIF Arendal og Nærbø skal til Trondheim for å møte Kolstad. Semifinalene spilles 14. november, eventuelt 13. ved behov. Det som derimot er helt sikkert er hvem Elverum møter i REMA 1000-ligaen før neste cupkamp. Lørdag 19. oktober skal Elverum tilbake til Bergen, denne gangen for å møte Bergen Håndball. 26. oktober drar de til Ekeberghallen og møter Bækkelaget, før du endelig kan dra på kamp i Terningen Arena 3. november. Da kommer Fjellhammer på besøk.

#sammenforelverum