Poengene lettet trykket – Elverum

Poengene lettet trykket

Etter tynn "poenghøsting" etter nyttår ble spørsmålene og "synsingen mange. Derfor var det befriende med seieren i Bodø.

Men det dukket opp nye bekymringer for Elverums-treneren Christian Berge. Fra før er Leonel Ojala og Henri Auer satt utenfor laget på grunn av skader. Mot Bodø måtte Lars Nordberg gi seg etter 16 minutters spill, og 3 minutter senere fulgte Kjetil Aanestad etter utover sidelinja, – begge med lårhøner. I tillegg fikk Lars et kne i korsryggen og landet på den vonde albuen han sliter med fra før, – alt etter samme sammenstøt.

Og da flyet landet på Gardermoen måtte treneren isolere Andre Tønnesen fra de andre på laget. Han ville ikke ta  noen sjanser. Kanskje var det smitt som omgangssyke og med så mange på skadelista fra før så turde han ikke ta noen sjanser. Østlendingen-reporterne tok over ansvaret for at strekspilleren skulle komme hjem.

I Bodø startet det veldig bra, og laget ledet 10-5 da Lars Nordberg måtte forlate banen. Etter hvert ble det langt jevnere, og da det gjensto 8 minutter av kampen var det plutselig hjemmelaget som hadde tatt over ledelsen. Men Elverum kjempet for den tiltrengte seieren, men Bodø ville heller ikke gi slipp på denne muligheten som kunne bringe dem et hakk nærmere fortsatt spill i Postenligaen.
For Elverum holdt det så vidt, ett mål foran Bodø.

Og ingen må la seg lure av tabellplasseringen når de skal vurdere Bodø. Etter forsterkningen av tsjekkeren Ondrej Zdrahala er det flere enn blant annet David Öbrink og Hampus Jildenbäck å se opp for.
For Elverum viste Morten Nergaard noe av sine beste egenskaper samtidig som Christian er i ferd med å få fram nye kvalitetsspillere i ungguttene Magnus Gullerud og Erik Toft.

Kampfakta

Bodø – Elverum 30-31 (14-15)
Bodøhallen
Tilskuere: 1.742

Mål, Elverum: Ari Stefansson 6, Steffen Stegavik 5, Karl Björkman 5, Morten Post 4, Lars Nordberg 4, Erik Toft 3, Kjetil Aanestad 2, Magnus Gullerud 1 og Aleksander Børresen 1.

Toppscorer for Bodø: Hampus Jildenbäck 8.

Utvisninger, Elverum: 7 x 2 min., Bodø: 4 x 2 min.

Dommere: Håvard Kleven og Christian Ramberg.