Nå går turen til Strasbourg! – Elverum

Nå går turen til Strasbourg!

Elverumsgutta deltar for andre gang i storturneringen!

Denne helga skal Elverum på ny ut i turneringsspill, når turen går til Frankrike og Strasbourg. Der venter den prestisjetunge og tradisjonsrike turneringen: EuroTournoi.

Det er andre gang Elverum får delta i det gode selskap i Frankrike. Første gang var tilbake i 2017, da de svarte og hvite tok seg helt til finalen og tapte mot franske Montpellier, som våren etter gikk hele vegen og vant EHF Champions League.

Denne gangen står nye motstandere fra øverste hylle for tur. Elverum skal torsdag i aksjon mot ungarske MOL Pick-Szeged, og ja det stemmer, det samme laget som også vil komme til å gjeste Terningen Arena denne høsten, da ungarerne også spiller i EHF Champions League gruppa A, sammen med Elverum. Det bir altså en god test på ståa foran CL-sesongen som venter, og Elverum får merke seg litt av nivået som er i anmarsj.

MOL Pick-Szeged:
Fra Ungarn.
– Fast inventar i så og si samtlige CL-siden 2003/2004 sesongen.
– Vant EHF Cupen i 2013/2014.
– Spilte kvartfinale i fjorårets CL- men røk ut mot CL-vinner Vardar.

– Deltar for 3 gang i EuroTournoi


Fredag er det ingen ringere en selveste HBC Nantes fra Frankrike som venter. Laget som spilte EHF Champions League-finale så sent som i 2017/2018 sesongen, hvor de tapte mot Montpellier. Altså samme sesong som Montpellier vant Eurotournoi sist.
Elverum og Nantes er gamle kjenninger fra EHF Cup, hvor lagene møttes i 2013/2014 sesongen. Nantes vant da begge kampene i den 3 kvalifiseringsrunder, henholdsvis 28-21 hjemme og knepet 24-23 i Terningen Arena.

HBC Nantes:
– Fra Frankrike
– Deltar for andre gang i Eurotournoi
– Spilte kvartfinale i CL forrige sesong, og røk mot Barcelona.
– Finalist i CL i 2017-2018
– Finalist i EHF Cupen 2012/2013 og 2015/2016


EuroTournoi Strasbourg:

  • Første gang spilt i 1994 (25års jubileum)
  • – Fjorårets vinner: Paris Saint Germain
  • – Deltagere: Utvalgte klubber
  • – Spilles i Strasbourg
  • – Mestvinnende: Montpellier (4)
  • – Hall: Rhenus Sport Arena


Lagene i EuroTournoi 2019

Gruppe 1
HBC Nantes (FRANKRIKE)
Elverum (NORGE)
MOL Pick-Szeged (UNGARN)

Gruppe 2
Montpellier (FRANKRIKE)
Chekhovskie Medvedi (RUSSLAND)
SL Benfica (PORTUGAL)


Helgas kamper i Strasbourg

Torsdag 22.august
kl 18:15 Elverum vs. Mol-Pick Szeged
kl 20:30 Montpellier HB vs. Medvedi Tchekhov

Fredag 23.august
kl 18:15 Medvedi Tchekhov vs. SL Benfica Lisbonne
kl 20:30 HBC Nantes vs. Elverum

Lørdag 24.august
kl 18:15 HBC Nantes vs. Mol-Pick Szeged
kl 20:30 Montpellier HB vs. SL Benfica Lisbonne

Søndag 25.august (Plasseringskamper)
kl 13:00 Plasseringskamp
kl 15:00 «Bronsefinale»
kl 17:00 Finale

Livestream?

Vi er ikke kjent med at det vil bli streamet kamper fra Strasbourg, men dersom så skulle forekomme vil vi dele denne linken så fort den er å oppdrive.
Vi skal uansett prøve å holde der hjemme oppdatert underveis!

Taiga’n på plass!

Vi har heldigvis sørget for at vi har gode observatører på tribunen i vårt alles kjære Taiga’n som selvfølgelig er på plass i Strasbourg og heier fram gutta. De sørger selvfølgelig for å dele stemningen og sine vurderinger fra sesongens siste turnering foran seriestarten. Med på lasset er også Daglig leder Mads Fredriksen som får seg velgfortjente timer på tribunen og grundig opplæring av våre supportere foran tidenes sesong for Elverum.

Strasbourg (fransk uttale: ​[stʁas.buʁ], tysk: Straßburg eller Strassburg) er en by i departementetBas-Rhin i Alsace (tysk Elsass) i regionenGrand Est i Frankrike. Byen er møtested for Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettsdomstolen, og hovedkvarter for Eurokorpset. Strasbourgs historiske sentrum på øya Grande Île ble i 1988 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Verdensarvområdet ble i 2017 utvidet med Neustadt.


Vi ønsker spillere, ledere og supportere god tur og lykke til i Strasbourg!