På papiret= «en umulig oppgave» – men ingen regel uten unntak! – Elverum

På papiret= «en umulig oppgave» – men ingen regel uten unntak!

Elverum og 100 tilreisende supportere får en formidabel oppgave i kveld!

I kveld ruller Champions League-bussen videre og Elverum skal ut i 4.runde av den gjeveste turneringen av dem alle. På andre siden av banen venter ingen ringere enn selveste Barcelona.

La oss først påpeke at det nok var et fåtall som trodde på at dette møtet noen gang skulle finnes sted, om vi skrur klokka 5-6 år tilbake i tid. Forutsetningene var ikke der, var det mange som mente, men den skuta ha virkelig snudd. I kveld møter vi ikke bare Barcelona i den gjeveste turneringer at dem alle. Vi går faktisk ut på den banen i Palau Blaugrana med ett mål for øye: Komme hjem fra Spania med poeng!

Det er nå 2 uker siden vi fylte Håkons Hall til randen, og ga PSG kamp til døra. Ingen trodde vi kunne fylle hallen og slå den tidligere publikumsrekorden i Norge, og ingen trodde vel heller at vi skulle stå igjen skuffet etter det som faktisk ble et sensasjonelt «knepet» tap mot Frankrikses beste lag.

De siste 2 ukene har også vist oss her hjemme at alt som er «enkelt» eller «vanskelig» på papiret, ikke trenger å bety så mye når det kommer til stykket. Ballen er rund, det er like mange spillere på hvert lag (bortsett fra Elverum da, som også har Taiga’n med seg på banen), det spilles i 60 minutter for begge lag og målet er akkurat like stort begge veger.

Så da handler det om alt det andre, at marginene er med, at hodet er på plass, at vi har fokus, og alt det der. På papiret skulle vi stått med 4 poeng her hjemme etter bortemøtene mot Nærbø og Kolstad. Fasiten er 1 poeng, og det er kanskje akkurat det som skal gjøre oss til litt ekstra optimister foran kveldens kamp borte mot Barcelona!

Papiret sier….

Det blir mye snakk om det berømte papiret, så la oss ta en titt på de «forutsetningene» som ligger til grunn her.

Barcelona skyter mest!

Det er ingen tvil om at den som vil slå Barcelona må stå opp i forsvar og begrense skuddene fra spanjolene. På 3 kamper har de avlagt ikke mindre enn 167 skudd. Et snitt på 56 skudd per kamp, som igjen har resultert i en scoringsprosent på 62,2%, eller sagt på annet vis, i snitt 36 mål per kamp!

Elverum på sin side snitter på 22 scoringer per kamp så langt i Champions League. Det betyr at dersom kveldens kamp fortsetter etter normalen, så må Elverum sette en betydelig stopper for Barcelonas angrep, eller briljere med et angrepsspill i verdensklasse. Vi har sett begge deler fra gutta i svart og hvitt tidligere

Litt lur fakta her: Også PSG er av de lagene som skyter mest, med 50 skudd i snitt per kamp. Men mot Elverum ble det «bare» 43. PSG er også blant de som scorer mest, med et snitt på 31. Men mot Elverum ble det bare 25.

Elverum snitter så langt på 45 skudd per kamp, kun slått av PSG, Barca og Szeged, dersom også uttellingen fra skuddene blir bedre er det muligheter også for å øke snittet på scorede mål, så fremt man klarer komme til like mange sjanser.

Når det kommer til redningsprosent er også Barcelona i godt driv. Både Kevin Møller og Moreno Perez De Vargas snitter så langt over Elverums keepere. Mot PSG så vi en Fries i storform, og et forsvar likeså. Klarer Elverum ta den arven videre kan det fort utligne mye av forskjellen her.

Det høres selvfølgelig med å nevne, det som ikke kommer som noen overaskelse: Elverum har tapt sine 3 innledende kamper i Champions League, mens Barcelona har vunnet 2 og tapte sin første kamp mot Pick-Szeged.

Over 100 fra Taiga’n kan utgjøre en forskjell!

Barcelona dro «bare» 1900 tilskuere hjemme mot Celje i en arena som tar 7686 tilskuere. Det kan fort bety at kveldens oppgjør mot Elverum blir i noe av samme størrelse, og med over 100 Elverumssupportere på tribunen, vil de bli hørt i Palau Blaugrana. Får Elverum blod på tann som mot PSG med denne gjengen i ryggen, vet vi at alt kan skje.

Fått god tid til å klargjøre seg i Spania

Elverum dro direkte fra Kolstad-kampen til Spania. Fra Trondheim torsdag, via Oslo og til Barcelona. Dermed har Elverum fått en hel dag i den spanske storbyen til restutisjon og forberedelse foran kveldens kamp.

Elverum møter et Barcelona som har alt sitt hovedfokus på EHF Champions League, det betyr at forberedelsene er alfa og omega for Elverum, for å holde liv i håpet om å kunne sjokkere igjen!

Holder fortsatt stand i gruppa!

Elverum har fortsatt tilgode å ta poeng i gruppa A, men holder likevel stand og mulighetene er fortsatt vidåpne for å kunne avansere videre fra gruppespillet. Lagene går nå inn i 4 runde, og så langt er Elverums hovedmostandere i gruppa, Celje og Zagreb fortsatt poengløse. Zagreb har allerede spilt sin 4 kamp, og tapte mot Flensburg tidligere denne uka.

Skulle det skje at Elverum tar poeng i kveld vil det ikke bare være sensasjonelt med tanke på motstander, men det blir også historiens første poeng i de øverste gruppene av EHF Champions league.

Vi krysser fingrene for at Elverum kan utfordre. Norsk tipping har satt oddsen til Elverum på 18.00, bookmakerne har dermed ikke særlig trua «på papiret».
Men sku på Jan Teigens «Optimist» 10 minutter før kampstart og syng med der hjemme, så er det jo lov til å minne om at vi slo Montpellier;)

Kampen ser du på Viasat 4 fra 19:55!
Er du forhindret fra TV? Da har du såklart også muligheten til å høre Leif Tore kommentere kampen på Elverumsradioen!

Det er også åpne dører på Central Scene som sender kampen sammen med lassevis av Elverumsinger som ikke fikk anledning til å dra til Spania.

Lykke til i kveld!