Søren Tau:- Det var en fantastisk opplevelse sist jeg var i Elverum! – Elverum

Søren Tau:- Det var en fantastisk opplevelse sist jeg var i Elverum!

Søren Tau tar turen tilbake til Elverum etter en sesong i Danmark. Vi har tatt en prat med forsvarsskjempen nå som 2.årskontrakta er i boks for Elverum fra sommeren av!

Søren Tau, det tok ikke lang tid før du vendte snuta «hjem» til Elverum og de dype skoger, du trives i Elverum?

-Ja, jeg trives veldig godt i Elverum, og det gikk jo veldig godt sist jeg var der, så det skal bli gøy å komme tilbake. Det var en fantastisk opplevelse for meg å være i Elverum forrige sesong, og jeg ble kjent med utrolig mange hyggelige og hjelpsomme mennesker som jeg gleder meg til å møte igjen.

Hva er det som tar deg tilbake til Elverum, nå etter en sesong tilbake i Danmark og Holstebro?

-Jeg og kjæresten min har besluttet at vi gjerne vil bo og arbeide i utlandet en periode, og Elverum lå jo ganske godt an, om man kan si det slik. Hun kjenner også flere i Elverum nå, og det som Elverum tilbyr er den beste løsningen for oss.

Nå har du vært en halv sesong vekke fra Elverum, hva er det sportslig sett som bringer deg tilbake til Elverum så raskt?

-Det er kombinasjonen av arbeidssituasjonen vår, bekjentskapet, et fantastisk sted, men fantastiske mennesker også er det ikke minst en klubb som driver profesjonelt og på et høyt nivå. Det var rett og slett et ganske enkelt valg for oss. Jeg er også på et sted i min karriere som spiller som tilsier at dersom jeg skal ut og spille i utlandet igjen så er det nå, og da kom Elverum høyt på listen.

Har norsk håndball og Elverum fått en ny status også i Danmark og for danske spillere de siste årene?

-Det er ingen tvil om at nivået i Norge har blitt høyere de siste årene, Elverum presterer i Champions League, og Arendal spiller jevnt med Nantes. Det sier jo noe om at norsk håndball er på veg framover, så absolutt! Det norske landslaget har jo også virkelig vist seg fram de siste årene og det smitter selvfølgelig over på den norske ligaen.

Et drøyt halvår vekke fra Elverum, har du fulgt med på hva som har skjedd i Elverum siden du forlot klubben i sommer?

-Så absolutt, jeg har jo flere kamerater som fortsatt spiller i Elverum, og det er heldigvis mulig å se noen av kampene her fra Danmark. Jeg legger jo merke til at det er virkelig gode lag Elverum møter i EHF Champions League og spiller jevnt med. Det er artig å se at det fortsatt er en slik fantastisk entusiasme og profesjonalitet i klubben, så jeg gleder meg til å komme tilbake. Jeg har jo mange venner fra Elverum og mine sosiale medier er jo til tider proppfulle med nyheter om Elverum Håndball, så det er jo umulig å ikke følge med. At man gikk på en smell mot Arendal der blant annet, irriterte meg jo, det er vel et godt tegn.

Når du tar turen til Elverum igjen neste sesong begynner du med et litt annet utgangspunkt enn sist gang når du kom midt i sesongen. Hvor viktig er det for deg å også få med deg oppkjøringen når du nå tar turen tilbake?

-Det var en fantastisk opplevelse når jeg kom til Elverum sist gang, men nå gleder jeg meg til å få komme fram og planlegge litt mer enn sist gang, alt skjedde så fort da. Det er klart at det er bedre for meg og for klubben også når det gjelder å få maks utbytte av sesongen å være med fra start. Så nå skal jeg komme tilbake og bygge videre på bekjentskaper og jeg gleder meg til å komme tilbake.

Det var en fantastisk opplevelse når jeg kom til Elverum sist gang

Søren Tau

Ryktene har svirret i noen dager allerede om din tilbakekomst til Elverum, nå er det bekreftet, og fansen er sjeleglade. Hva betyr det for deg og se at det er så mange gode ord og så mange som ønsker deg tilbake?

-Man føler seg jo utrolig velkommen. Det er jo klart at man gleder seg ikke mindre til å komme tilbake med slike tilbakemeldinger. Det viser jo hvilken fantastisk klubb Elverum er, fansen, byen og alle menneskene i og rundt klubben. Jeg vet jo at var det noen i Elverum som kunne hjelpe meg med noe, så gjorde de det med stor glede og det er jo en super følelse, som igjen gjorde valget mitt veldig mye enklere og da er det jo godt og se at man er velkommen tilbake også! Selv om det er ny trener, og et litt annet lag, så er det fortsatt Elverum!

Nå vet vi lite eller ingenting om neste sesong, sist du kom til Elverum var klubben allerede i Champions League, nå blir nåløyet trangere neste år. Hvor stor betydning har det for deg å være med i det gjeve selskapet, når du ser Elverum møter de største lagene i disse dager?

-Det er ingen tvil om at Champions League ville vært kjempestort, og jeg håper vi får den muligheten, men det var aldri avgjørende for meg. For meg var det avgjørende å komme til et sted der jeg både kan ha det godt utenfor banen og hvor jeg vet at det blir show å spille håndball, det var likeså viktig for meg. Hvorvidt det blir CL, eller EHF-cup eller noe annet så tror jeg uansett det blir mange herlige kamper. Skulle man ta sluttspillet og likevel ikke få en plass i CL- så er det ingen tvil om at når det strammer seg til i CL så betyr det også at EHF-cupen blir fylt med flere sterke lag en tidligere, så det vil forhåpentligvis uansett bli mye god håndball i vente.

«Det skal bli kjempeartig å komme tilbake i svart og hvitt!

Et halvt år igjen av kontrakten i Danmark, hva er viktig for deg å vise når du kommer tilbake til Elverum til sommeren?

-Jeg håper å kunne vise at jeg stadig henger med og at jeg elsker å spille håndball og jeg elsker å spille i Elverum. Selv om noen sikkert vil stille spørsmålstegn når man blir et år ellet to eldre så håper jeg holde nivået, og vise at det er ikke noe problem. Jeg føler jeg har bevist det i Holstebro i år, at jeg fortsatt har noe på toppnivå og gjøre. Her drømmen vi jo fortsatt om medalje og henger godt med i den kampen.

Supporterne har allerede savnet deg i et halvt år, du er hjertelig velkommen tilbake til Elverum, Søren!

-Det blir artig. Det hadde vært en fantastisk opplevelse å kunne stå der inne i forsvaret sammen med Boysen og dele ut litt juling. Jeg gleder meg utrolig mye og nå må dere bare stå på å holde trykket oppe der oppe i skogen! Vi sees!