Luc «Skywalker» Abalo klar for Elverum Håndball – Elverum

Luc «Skywalker» Abalo klar for Elverum Håndball

Elverum Håndball kan i dag presentere tidenes signering i norsk håndball. Fra neste sesong er nemlig superstjernen Luc Abalo en del av klubben fra Innlandet!

Luc Abalo (35) har de siste åtte årene spilt for Paris Saint-Germain, og møtte Elverum i Champions League sesongen 19/20. Han fikk dermed oppleve den historiske kampen i Håkons Hall foran 12.377 tilskuere.

Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg er en glad mann i dag:

«Signeringen av Abalo er en stor annerkjennelse av den jobben som er gjort i Elverum både på og utenfor banen de siste årene. Klubben håper også dette kan være med å bidra til at Elverum og Norge får en plass i kommende sesongs EHF Champions League.»

Abalo har en enorm CV, med blant annet to OL-gull, tre EM-gull og tre VM-gull fra sin lange karriere for det franske landslaget.

Dette sier Abalo om valget:

«Jeg valgte Elverum i Norge, til tross for at andre klubber har kontaktet meg. Nils (Kristian Myhre red.anm.) og Børge (Lund red.anm.), overbeviste meg om det sportslige prosjektet, og fremfor alt deres profesjonalitet.»

Abalo fortsetter:

«Jeg spilte mot Elverum med PSG i Håkons Hall. Atmosfæren, iveren fra de norske supporterne og velkomsten vi fikk hjalp meg også i vurderingen. Det er slike øyeblikk jeg ønsker å gjenoppleve.»

35-åringen, som går under kallenavnet «Skywalker», har som mål å avslutte sin landslagskarriere med et tredje OL-gull. Grunnet Korona-pandemien ble OL 2020 utsatt ett år, og derfor bestemte Abalo seg for å satse for fullt i minst ett år til sammen med sin gode kamerat og jevngamle Nikola Karabatic.

«Jeg kommer til å jobbe like hardt som jeg alltid har gjort for å kunne fortsette på det franske landslaget frem til de olympiske leker i 2021» forteller Abalo.

Siden Paris allerede hadde funnet Abalos erstatter i Ferran Sole, måtte superstjernen finne nye jaktmarker. Og det finnes vel ikke bedre jaktmarker enn i Elverum?

Elverum har et ungt lag, og jeg vil kunne bringe inn min erfaring, både i seriespillet – men først og fremst i Europa. Vi skal gjøre alt vi kan for å ikke være en outsider, men et lag som vinner håndballkamper!

Luc Abalo, ny spiller i Elverum Håndball

Signeringen er historisk. Aldri tidligere har en så stor stjerne signert for et norsk lag, og kontrasten mellom å bo i Frankrikes hovedstad og Håndball-Norges hovedstad er enorm. Det er uansett ingen tvil om at det blir spennende å se hvilken effekt denne signeringen kan få for norsk klubbhåndball og liga.

«Jeg trodde aldri jeg skulle spille i en norsk klubb i løpet av min karriere. Men jeg tror dette er utfordringen jeg har ventet på uten å vite det, og nå kan jeg fortsette å vise frem spillet mitt. Jeg ønsker å takke hele Elverum by, alle i klubben, sponsorer – samt Sander Sagosen for deres støtte til dette prosjektet og min ankomst til klubben» avslutter Skywalker.

Bienvenue, Luc!