Kan vi bli best i Norden? – Elverum

Kan vi bli best i Norden?

Oftere og oftere de siste årene har tanken om hva som skal til for at Elverum Håndball skal bli en toppklubb i Europa snurret i hodet på meg.

Hvilke ingredienser er det vi må ha på plass, hvilke fordeler har vi med at vi holder til der vi gjør, hvilke ulemper følger med å komme fra et lite sted?

Tanker som disse og mange fler opptar mye av min tid og sammen med alle i og rundt klubben har jeg sett hvordan ting som for 3-5-7 år siden ble sett på som umulig nå er ting vi tar nesten for gitt.

Å vinne og pushe organisasjonen er alfa omega

Når så gårdagens beskjed om at vi er et av kun 16 lag som neste sesong skal spille EHF Champions League så flyttes det der umulige ytterligere oppover og energien til å gå på med nye ideer blir så mye lettere.

Så er jo spørsmålet hva er det som definerer «Best i Norden?»

I mitt hode er det ikke noe tvil om at Aalborg Håndbold de siste årene har vært Nordens sterkeste og beste håndballklubb, men i å være best går det ikke kun på at de vinner på banen.

Nei Aalborg er best på mange områder. De trekker mest publikum på sine kamper, har den beste set upen rundt opplevelser før og etter kamper, de har over mange år utviklet et meget sterkt nettverk som er det økonomiske fundamentet i klubben, de har i mine øyner en av håndballverdens beste klubbsjefer i Jan Larsen. Ja listen kan gjøres lang og poenget mitt er at for å bli Nordens og en av verdens sterkeste klubber så må vi bli best i alle ledd.

Vi har utrolig dyktige folk på det sportslige, Nils Kristian og Bjørnar er i Europatopp når det gjelder spillelogistikk – hvilket ikke minst signeringen av Luc Abalo viser prov på. Apparatet rundt selve laget er utrolig kompetent og et av de beste i Europa.

Vi har fantastiske supportere som følger klubben rundt hele Europa og som gjennom sitt engasjement gjør betydningen av å få lov å representere Elverum Håndball så mye større.
Hvor mange klubber har supportere som tvinger administrasjonen til å åpne sesongkortsalget til tross for at vi foreløpig ikke vet om kortene kan bli brukt? At vi allerede har passert 700 sesongkort er bare vanvittig.

Vi har en voksende yngres avdeling som med nye haller snart vil bli en av landets største, vi har spennende prosjekter i gang med både Høgskolen i Innlandet og med Elverum Folkehøgskule.

Til kommende sesong stiller hele ni seniorlag til seriespill fra Håndballbyen.

Alle oven nevnte ting er styrker vi har og ting som gjør at vi kan tørre og si at vi skal b li best i Norden. Vi er der ikke i dag, men vi jobber for det hver dag 365 dager i året.

Sammen tar vi det hele vegen opp

Det finnes mange veger til Roma er det jo et ordtak som heter og selvfølgelig stemmer det.
Men hva jeg er 100% sikker på er at den veg vi i Elverum Håndball jobber med der alle mennesker skal bli inkludert og hvor alle skal kunne være en del av klubben gjennom et helt liv er den riktige for oss.

I Elverum har vi ikke en Andresen eller Røkke som bare kan legge 15-20 millioner på bordet, skal selvfølgelig ikke lyge å si at vi ikke hadde tatt imot en «rik onkel» da store penger er en viktig faktor i toppidrett, men jeg tror det veg vi over tid har gått opp med en hel by og region som etter hvert bygger klubben er holdbar over tid.

Når vi i går fikk beskjed om at vi var kvalifisert til EHF Champions League eksploderte byen igjen og alle var så glade.

Å se den stoltheten og føle på den tilhørighet som jeg er så heldig å få dele med supportere, partnere, frivillige og arbeidskollegaer er noe jeg virkelig unner andre å få oppleve.

Det er ingen tilfeldighet at vi bruker #sammenforelverum i alt vi gjør, alle og jeg mener virkelig alle som på en eller annen måte bidrar og heier på Elverum skal føle på stolthet og glede i dag. La deg føle på at du har aksjer i framgangene og la det gjøre deg stolt.

To dager med feiring, så all in på mandag

I helgen er det lov å feire og føle på det gode som framgangene før med seg, mandag står vi opp igjen og fortsetter det harde arbeidet med å bygge klubben videre.

Sammen skal vi fortsette reisen og sammen skal vi gjøre Elverum Håndball til den beste versjonen av seg selv.

Smak på tanken om Best i Norden, la det synke inn og tenk på hva du kan bidra med for at vi skal komme oss dit. Noen år tilbake en fjern tanke, nå som et av to lag fra Norden i EHF Champions League mener jeg det er fullt mulig og hadde vi ikke hatt det som mål med nåværende nivå på klubben, ja da hadde vi vært for defensive og trauste!

Gratulerer med dagen til alle Elverumsinger, dere kan vare stolte av det vi sammen får til

/Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball