Spenning i Hviterussland, men det holdt ikke til CL-poeng! – Elverum

Spenning i Hviterussland, men det holdt ikke til CL-poeng!

Meshkov Brest - Elverum 29-27

Torsdag var Elverum på plass i Hviterussland hvor de møtte Meshkov Brest til oppgjør i EHF Champions League.

Det var Brest som delvis tok føringen innledningsvis i kampen. Hviterusserne var flere ganger oppe i en tre måls ledelse det første kvarteret og Elverum ble liggende å jage. Men så fikk Solstad og Blonz sving på sakene og holdt Elverum i angrepsposisjon. Og det skulle ikke mer enn en utvisning til på Brest før Grøndahl og Schønningsen skjøt Elverum til ledelse og til pause var det 15-17 i Brest.

Elverum legger på til 15-18 i første angrep etter pause, men så svarer Meshkov Brest med renter og får en 4-5 raske mål, med en Fingren utvist og et Elverum som plutselig sliter med å finne nettmaskene.

Elverum får samlet seg igjen og er tilbake på 22-22, Langaas og Abalo er blant de som løfter Elverum inn igjen i kampen, for ikke å snakke om et par vindurelige skudd og mål av Josef Pujol. Balerst er også Emil Kheri Imsgard viktig, og holder unna slik at Elverum kan komme inn i kampen igjen.

Etter drøye 45 minutter får Solstad sin andre 2 minutter, før han bare minutter etterpå får sin tredje og må dermed av banen med rødt kort, en fantastisk tenning hos Solstad i kampen, gjør dessverre at det blir noe overilt og marginene sender han ut på sidelinja.

Elverum var tilbake i ledelsen på 24-26, men når Elverum bommer og Brest nå treffer på alt, snur det fort i en slik kamp. Abalo setter Elverums siste og reduserer til 29-27 som også blir kveldens resultat i Brest.

Elverum gjør en meget god kamp, 1.omgang er årsbeste i angrepsfasen, mens det i 2.omgang handler litt om marginer og et par utvisninger som kommer forkjært i det Elverum er i ferd med å skaffe seg et momentum. Men det må nesten gis og tas juling skal man vinne kamper som dette.

Mange av Elverumsspillerne står fram i denne kampen, Schønningsen viser fram slegga si for alvor, Abalo blir kveldens toppscorer, Pujol viser noen herlige takter og Imsgard står igjen opp mot motstanderens skudd.

Fortsetter Elverum på denne måten, kan mye tyde på at flere CL-poeng kan legges i sekken denne sesongen, kanskje allerede hjemme mot Flensburg. 10.desember?