VM er i full gang! – Elverum

VM er i full gang!

Tre VM-dager er ferdigspilt og den fjerde er godt i gang. Så langt har Elverumsgutta som er i aksjon spilt en kamp hver seg med sine landslag, i kveld skal franske Luc Abalo, samt norske Simen Holand Pettersen, Alexandre Blonz og Thomas Solstad ut i nytt VM-oppgjør. Men i dag møtes de ikke på banen.

Tordag startet VM for våre Elverumsgutter, da møttes Frankrike og Norge til duell i sin gruppe. Luc Abalo og Co trakk det lengste strået å vant til slutt 28-24 mot Norge. Sammen med et revansjesugent Frankrike etter EM-fadesen viste franskmennene seg igjen som et kvalitetslag som fort kan være tilbake i en medaljekamp i VM.

Ingen av de norske Elverumsgutta kom på banen mot Frankrike i en kamp preget av at få tok ansvar og et Norge som slet med å få flyt i spillet. Abalo på sin side fikk full klaff på sine sjanser og satte inn 2 mål på 2 forsøk i åpningskampen.

Fredag var også Donimik Mathé i aksjon med sitt Ungarn. Det ble en 34-27 seier til Ungarn, som møtte Kapp Verde i sin første kamp. Mathé var ikke på banen i dette oppgjøret.

Nye kamper lørdag og søndag

Lørdag og Søndag skal Elverumsgutta i aksjon igjen. Først er det Frankrike og Luc Abalo som skal i aksjon mot Østerrike kl 18:00. Franskmennene er gruppeledere etter seieren mot Norge, og møter nå et Østerrike som ble slått av Sveits i første kamp.

Kl 20:30 er det de norske gutta som skal i aksjon. Thomas Solstad, Alexandre Blonz og Simen Holand Pettersen skal ut i duell med Sveist, som kom inn i mesterskapet på tampen etter at USA trakk laget sitt i siste liten.

Det er et Sveits fullt av gode spillere som hentet 2 poeng i sin første kamp mot Østerrike. Her finner vi blant annet Andy Schmid som muligens er verdens beste playmaker, på streken finner vi blant annet Leipzig-spiller Milosevic og som bakspiller på venstre side har vi blant annet Remy Lubin som til daglig spiller i Wetzlar sammen med Magnus Fredriksen. Det venter en spennende kamp i Egypt, og Norge må steppe opp etter kamoen mot Frankrike. Kampstart 20:30 på TV3.

Søndag kl 20:30 skal Mathé i aksjon igjen, da møter han og Ungarn sør-amerikanske Uruguay! Ungarn er nr 2.i gruppa etter seier mot Kapp Verde, mens gruppe ledes av Tyskland som feide Uruguay av banen med 43-14 i første kamp.

Det er litt av det vi kan vente oss denne helga! Skru på og nyt når kampen om VM-pokalen fortsetter!