Josip Vidovic: – Akkurat nå gleder jeg meg veldig til å spille i Champions League! – Elverum

Josip Vidovic: – Akkurat nå gleder jeg meg veldig til å spille i Champions League!

Han er 30 år, og har 7 sesonger bak seg i ØIF Arendal. Nå skal Josip Vidovic kle seg i hvitt og svart og håper på Champions League-spill og at publikum snart er tilbake på tribunen!

Josip Vidovic, den siste uka har det blitt klart at du blir Elverums-spiller fra kommende sesong. Hva er det som trekker deg til håndballbyen Elverum? Og hva er dine tanker om Elverum som klubb?

-Det som trekker meg til Elverum er at jeg blir imponert over alt de har fått til i det siste, og klart at å spille i Champions League er noe spesielt. Det er mange som drømmer om det, men ikke mange som får oppleve det!

Det er ikke hverdagskost at spillere går til rivalen, og det har naturlignok skapt litt reaksjoner i deler av håndballmiljøet. Hvordan har den siste uka vært?

-De siste ukene har vært veldig tøffe, mye tenking og dårlig søvn. Etter 7 år i Arendal og ØIF, blir man veldig glad i klubb, by og mennesker, da var det et ekstremt vanskelig valg! Men jeg følte at det var riktig med ny utfordring for å ta steg videre i karrieren, og ikke minst prøve meg i Champions League.

Du har utallige oppgjør mot Elverum i bagasjen, og nå skal du få publikum i Terningen Arena med deg i stedet for mot deg, blir det spesielt?

-Det må jeg nesten vente å se for å kunne si noe om det. Jeg har aldri tenkt på det at publikum er mot meg, det har vært bare gøy å spille i TA på grunn av den gode stemning! Jeg blir en av de få som får oppleve å spille hjemmekamper i de to feteste hallene i Norge!

Du har jo vært mange ganger i Elverum, og til og med fått et ublidt møte med sykehuset i byen etter en real smell og et ankelbrudd seriefinalen 2019, begynner du å få litt oversikt over hva slags by du nå skal til?

-Ja, har vært mange ganger i Elverum, men har aldri sett noe annet enn hotell og hallen, og sykehuset selvfølgelig, hehe. Jeg vet veldig lite om byen, men har god tid til å prøve å finne ut mer!

Elverum har nylig lagt bak seg en 1/8-finale i EHF Champions League. Har du fått fulgt med på kampene, og hva har du å bidra med inn i troppen for at Elverum skal kunne oppleve det samme igjen?

-Ja, fikk sett kampene.. Elverum brukte litt tid for å komme inn i kampene, men Barcelona er så godt lag at de avgjorde begge kampene i de start periodene. Selv er jeg en spiller som er god til å sette opp andre og spille andre gode, men må nesten vente til jeg bli kjent med laget for å si noe mer, om hvordan jeg kan bidra!

Hva ville vært dine drømmemotstandere i Europa og hvorfor?

-Hmm, vanskelig spørsmål, jeg har lyst å spille mot de beste lagene, man da blir det veldig vanskelig å vinne kamper…men det hadde vært kult å spille mot Zagreb også, fordi der kjenner jeg en del spillere.

Det har vært et meget spesielt år vi har lagt bak oss. Du savner vel å spille de store kampene for fulle tribuner nå?

-Ja! Spesielt år, sikkert mange som har hatt det mye verre enn oss som bare måtte spille kamper uten publikum.. men når det er sagt, kamper med og uten publikum kan ikke sammenlignes i det hele tatt! Vi spiller jo kamper for publikum, og det er de som gir oss det lille ekstra!

Hvem er Josip Vidovic og hva er din største styrke som håndballspiller?

-Jeg er en veldig rolig type som liker å henge med venner…og min største styrke er kanskje spilleforståelse.

Hva er ditt store mål for håndballkarrieren?

-Hadde store mål da jeg var yngre, men nå er jeg mer realistisk.. Akkurat nå gleder jeg meg veldig til å spille i Champions League!

7 sesonger i ØIF Arendal, og nå går turen til Elverum, du trives i Norge?

-Ja, jeg stortrives i Norge. Det er jo derfor jeg har spilt her så lenge! Har hatt det kjempebra i Arendal og fått veldig mange gode venner. Nå gleder jeg meg til nye opplevelser i Elverum!

Sist, men ikke minst, har du noe å si til supporterne som nå venter på å se deg i aksjon?

-Håper vi kan få oppleve sammen mye bra! Og gleder meg til vi kan spille med fulle tribuner igjen