Orri Freyr Thorkelsson: -Jeg har fått en utrolig velkomst fra fansen! – Elverum

Orri Freyr Thorkelsson: -Jeg har fått en utrolig velkomst fra fansen!

Denne uka ble det klart at Alexandre Blonz forlater Elverum til fordel for ungarske Pick Szeged, bare dager senere var erstatteren klar. Orri Freyr Thorkelsson er nå klar for Elverum, men først skal han sikre seriegullet med Haukar hjemme på Island.

En blid og hyggelig islendingen tar telefonen fredag kveld, responsen har ikke latt vente på seg etter at han signerte med Elverum. Men hvem er egentlig Orri og hvor vil han med sin håndballkarriere?

Først og fremst, Orri. Du signerer nå en 2 årskontrakt med Elverum, hvorfor?

-Elverum var utvilsomt den beste kandidaten som har meldt sin interresse, det var den absolutt beste muligheten jeg kunne få. Jeg var aldri i tvil når muligheten kom. Elverum er en enorm mulighet for meg som spiller og jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å signere for en så stor klubb.

Du har allerede skaffet deg landslagserfaring med yngre landslag, og du har debutert for A-landslaget så sent som i november, hva er ditt store mål for karrieren?

-Jeg sikter mot en framtid på landslaget og håper å kunne være en viktig bidragsyter for Island i framtiden. Nå har jeg spilt fire år Haukar og fått meg mye god erfaring, og når turen går til Elverum håper jeg å bli en enda bedre håndballspiller som kan bringe nye dimensjoner også inn i landslaget.

Hva visste du om Elverum før det åpnet seg en mulighet for denne overgangen?

-Jeg har bare hørt gode ting om Elverum. Klubben har et godt apprat rundt seg sånn jeg har fått inntrykk av. Så er det jo umulig å ikke legge merke til hvor mange gode håndballspillere som har hatt Elverum som stoppested de siste årene, for så å gå videre til enda større klubber. Sigvaldi Gudjonsson er blant de som har vist veg gjennom Elverum og videre til Kielce.

Du er fortsatt en ung spiller med framtiden foran deg, nå går turen til Elverum. Er det slik at du har noen tydelige mål om hvor du vil i din håndballkarriere, utover å spille landslagshåndball?

-Akkurat nå har jeg fullt fokus på å avslutte serien på Island og levere to gode sesonger for Elverum. Så får vi se hva tiden bringer, men akkurat nå er jeg innstilt på å gjøre det som skal til i Elverum som er et nytt steg i min karriere. Nå skal jeg forlate Island og gå inn i noe nytt, og mitt hovedmål er å bli en bedre spiller og alt annet får komme siden.

Du er langt ifra første islending som går til Elverum, det har vært en lag historie med viktige bidrag fra sagaøya kledd i svart og hvitt. Sigvaldi Gudjonsson, Trainn Orri Jonsson, Axel Stefansson, Sigurdur Ari Stefansson, Ingimundur Ingimundarson og Thorir Hergeirsson er blant viktige bidragsytere til å ta Elverum dit det er i dag. Hva tenker du om å være nestemann i rekken av islendinger som skal ta nye steg i og med Elverum?

-Det er gøy å vite at mange islendiger har lykkes i klubben tidligere. Det tyder på at Elverum er en god destionasjon for islandske spillere, og jeg er glad for at jeg også får sjansen til å vise hva jeg er god for i svart og hvitt. En av mine lagkamerater i Haukar sa at Elverum var en veldig god klubb og at det var veldig bra å være der, så jeg er veldig glad for den muligheten.

Hvordan er du som spiller, Orri?

Jeg er en spiller med tekniske ferdigheter, jeg er god på kontringer og skåring fra vingen, og også en god straffeskytter. Jeg kan også spille forsvar så jeg er på mange måter en allround-spiller. Jeg har min største styrke i angrep og målskåring om jeg skal si det selv.

Du vet selvfølgelig at Elverum har spilt i Champions League de siste sesongene og du har sikkert hørt om de store kampene i blant annet Håkons Hall. Hva tenker du om det nå som du selv skal ikle deg i svart og hvitt?

-Jeg så kampen mot PSG i Håkons Hall på tv, det var en fantastisk kamp på alle måter og det ville vært en drøm å spille i en slik atmosfære. Å spille i Champions League er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten så jeg håper virkelig den muligheten fortsatt er der, og det ville være en uvirkelig mulighet.

Island er et lite land, men det stopper dere ikke i å levere mange gode håndballspillere. Hva gjøres på Island for å få dette til og skape de mulighetene som blant annet du nå får?

-Treningen og ikke minst trenerne på Island er veldig gode, det er mange islandske trenere som har vist seg fram også utenfor Island og trener gode lag. Vi har en sterk og god håndballkultur på Island, og det tror jeg er nøkkelen til å skape så mange gode håndballspillere.

Apropos kultur, Elverum er kjent for å være hele norges Håndballby. Håndball er en del av kulturen her i byen og i området rundt. Her kan du møte fansen hele uka og alle vil det beste for dere både på og utenfor banen, er det noe av det samme du kjenner fra Island?

-Ja, håndball hører til rundt kjøkkenbordet også på Island. Fotball og Basket er også stort her, men det er ingen tvil om at håndball har en sterk posisjon. Vi ser stort engasjement rundt blant annet Haukar hvor jeg spiller i dag, det er mye folk på kampene og stor stemning!

Dere er ikke helt i mål med seriespillet på Island, 4 kamper gjenstår for Haukar som leder an i serien. Kan du få med deg en siste gullmedalje i serien før turen går til Elverum?

-Ja, jeg er veldig optimistisk på våre vegne. Vi har spilt veldig bra denne sesongen. Vi har et godt lag å rullere på, med en god moral og vinnermentalitet. Jeg har stor tro på at vi kan sikre seriegullet slik vi satte som mål før sesongen.

Jeg er overveldet over alle meldingene som har kommet de siste dagene fra folk som ønsker meg velkommen. Det setter jeg stor pris på og gleder meg til å møte dere alle! Tusen takk!

Orri Freyr Thorkelsson

Hva er du mest fornøyd med når du nå signerer med Elverum?

-Det er helt klart å få mulighetene til å spille de store kampene som i Champions League, men også å få være på lag med en trener som Børge Lund. Jeg vet hva han har fått til som spiller, og jeg vet hva slags lag jeg går til med gode spillere i alle posisjoner. Så dette skal bli utrolig spennende for meg!

Det er alltid spennende å intervjue spillere fra andre land, men du har jo virkelig engelsken din i orden!

-Takk, vi har både engelsk og dansk på skolen på Island så jeg håper jeg har tatt med meg noe, men nå gleder jeg meg til å komme til Norge og lære norsk også, jeg synes det er viktig å lære seg språket raskt slik at jeg forstår de andre, men også kulturen bedre. Jeg har flere i familien som kan litt norsk og som kan hjelpe meg litt på vegen så jeg må bare begynne å lese meg opp. Bestefaren min kan norsk og har jobbet på skip i Norge tidligere, han var veldig glad for å høre at jeg skulle til Elverum, han ser mye håndball og gledet seg til å se meg i svart og hvitt.

Har du vært i Norge noen gang?

-Nei, jeg har vært i Danmark og Sverige. Vi deltok blant annet i Partille Cup for noen år tilbake. Men jeg tror mye i Norge er ganske likt med Island, også får jeg meg sikkert noen overraskelser også. Kulde og vinter kjenner jeg godt fra Island så det skal nok bli bra!

Er det bare håndball som står på planen til Orri Freyr Thorkelsson eller er det andre ting som engasjerer deg også?

-Jeg har studert idrett de siste årene og prøver å få meg en grad innen det. Utover det er jeg glad i å spille golf, og har en del andre små hobbyer også utenom håndballen. Men håndball er min største interesse og jeg skal legge ned mye tid med det for å oppnå videre suksess!

-Jeg er veldig klar for å komme til Norge og starte treningen med laget. Jeg er veldig glad for å se hvilken stor håndballfamilie dere er i Elverum, jeg er overveldet over alle meldingene som har kommet de siste dagene fra folk som ønsker meg velkommen. Det setter jeg stor pris på og gleder meg til å møte dere alle! Tusen takk!

Velkommen skal du være til Elverum Orri, og lykke til med serieavslutningen på Island!