Eric Johansson: – Elverum føltes riktig fra start! – Elverum

Eric Johansson: – Elverum føltes riktig fra start!

Svenske Eric Johansson har nylig signert en 2 årskontrakt med Elverum, og vi har tatt en prat med den ettertraktede unge svensken som hadde is i magen når stroklubbene kom på banen.

Eric, nå er du klar for Elverum fra kommende sesong. Hva tenker du om overgangen og hva forventer du deg når du nå tar steget til Elverum?

-Det skal bli gøy å prøve noe nytt og få et nytt treningsmiljø. Jeg forventer å møte mange gode karer og utvikles mye som håndballspiller. Det blir spennende å spille i den norske ligaen og ute i Europa.

Nå signerer du er 2 årskontrakt med Elverum, hva ligger bak den avgjørelsen?

-Jeg følte at det valget ville være det beste for meg og min karriere. Jeg tror Elverum er rett sted for meg på dette tidspunktet og at jeg kan bygge opp selvtillit og bli enda bedre der. Jeg trenger et bra treningsmiljø for å bygge meg selv videre som spiller, og det opplever jeg at jeg får i Elverum.

Du har vært en svært ettertraktet spiller i håndballeuropa, med en fantastisk statistikk å vise til. Det er mange som ville hoppet på det første tilbudet fra en storklubb, men du hadde litt is i magen?

-Ja, jeg er fortsatt veldig ung og har mye igjen av min karriere håper jeg. Det er jo fristende å si ja når de beste klubbene i Europa vil ha deg, men jeg kjente at Elverum var en klubb som passet meg bra på nåværende tidspunkt i min karriere. Det virker å være en veldig seriøs klubb som kan ta meg videre som spillere.

Du er ikke den første svensken som søker til Elverum for å lykkes. Michael Apelgren og Josef Pujol med mange andre har hatt stor suksess her. Er det noe som bidrar til å trekke deg mot Elverum, å se at andre har lykkes her også?

-Absolutt, det er jo en fasit på at de har utviklet seg i Elverum, og det viser meg at det er en klubb som legger tilrette for nettopp å bli bedre og en klubb som tar hånd om oss som spillere og ønsker at vi skal ta steget videre.

Du er en ung spiller, men har gjort deg veldig ettertraktet med en vanvittig statistikk allerede. Hva er det du har gjort oppgjennom årene som har bragt deg dit du er i dag?

-Det er først og fremst årevis med trening, i tillegg har jeg fått god støtte fra familie, venner og trenere ikke minst. Alle har lagt til rette for å gi meg muligheten og lagt et godt grunnlag for starten av min karriere. Jeg bruker også de mulighetene som er til å trene så hardt som mulig for å bli enda bedre.

Du går til et Elverum som har etablert seg som en Champions League-klubb de siste årene, og håper å få den samme muligheten også neste sesong. Hva tenker du om de mulighetene det kan gi deg?

-Det ville uten tvil gjort veldig mye for meg, først og fremst det å kunne få møte de beste spillerene og beste klubbene i verden. Det å kunne vise hva man er god for og måle hvilket nivå man er på nå ville være av stor betydning for meg.

Svensk håndball har jo hatt en høyere status en den norske i historisk perspektiv, er det i ferd med å jevne seg ut nå i forhold til både landslag og klubbhåndball?

-Jeg kjenner ikke nøyaktig hvordan den norske ligaen ser ut og hvordan statusen er i klubbene omkring. Den svenske ligaen kjenner jeg jo godt, men jeg har fått et totalinntrykk av at den norske ligaen er god også så at forskjellene på ligaene har jevnet seg ut og at norsk håndball har blitt et mer naturlig valg for mange er nok sannsynlig.

Nå har du spilt i GUIF, og gjort det godt som spiller der. Hva tenker du er den største forskjellen på GUIF og Elverum?

-Jeg tror at det blir enda hardere treningsregime i Elverum. I GUIF har det ikke alltid bare vært håndball, men også arbeid ved siden av. Nå tror jeg det blir et enda mer fokus på håndballen og leve mer håndball. Det er nok den største forskjellen i tillegg til det å kunne få muligheten for å spille i Europa. Det er jo noe man alltid har sett fram til og det kommer til å bli spennende!

Du har jo en enrom statisitikk fra de siste to sesongene i Sverige. Helt i toppen av toppscorerstatistikken, assistkonge med mer. Hva tenker du selv om den posisjonen du har spilt deg til?

-Det er jo alltid kult å være med i toppen, det kommer jo av at jeg har fått mye selvtillitt under min trener. Jeg lærer mye om bevegelser, skyteteknikk og små detaljer som gjør at jeg kan være steget foran. Da er det jo gøy å se at det får resultater også på statistikken, og det tyder vel på at man har gjort det bra.

Du er kanskje noe ukjent for den jevne håndballinterreserte i Norge, hva er dine største styrker på banen, bortsett fra evnen til å score mye mål?

-Jeg har en god spilleforståelse, som gjør at jeg kan sette opp andre for å score mål også ikke bare meg selv om noen har en bedre sjanse enn meg. Jeg er en helt grei forsvarsspiller også, men det er nok der jeg har et stort forberdingspotensiale. Det håper jeg å kunne utvikle i Elverum og bli en mer stabil spiller også bakover.

Har du vært i Elverum tidligere?

-Nei, det har jeg ikke. Jeg tror faktisk ikke jeg noen gang har vært i Norge i det hele tatt, så det blir spennende.

Du er altså ung og kommer til noe helt nytt. Hva forventer du deg av Elverum utenom det som skjer på banen?

-Jeg er nok litt nervøs. Jeg har vært i Eskilstuna i hele mitt liv og nå skal jeg til et nytt land for å spille håndball. Men jeg har gode forventninger, at det er en håndballby som lever for håndball, synes jeg er kjempegøy. Jeg tror jeg kommer til å trives veldig godt i Elverum, selv om det blir noe nytt, men spennende.

Elverum har jo lagt bak seg noen virkelig store kamper blant annet med over 12.000 på tribunen mot PSG. Det er slike kamper du drømmer om å spille når du nå pakker baggen og drar til Norge?

-Ja, jeg fikk ikke sett den kampen, men jeg har fått med meg highlights i etterkant og det virket utrolig mektig. Det er jo dette man drømmer om som spiller å få oppleve. 12.000 på tribunen er jo det man drømmer om og alltid vil ha med seg som gode minner videre i karrieren.

Det er neppe kun håndball som engasjerer deg, har du noen andre hobbyer ved siden av?

-Jeg liker å henge med venner, og spiller mye Padel og en del golf også. Så det passer meg jo bra at det er planer om et Padel-senter i Elverum nå.

Hva tenkte du når Elverum tok kontakt? Var du forberedt på at alle storklubbene skulle blinke ut deg som mål?

-Det var såklart vanskelig å vite hva man egentlig ville, man gjør jo et viktig valg på dette stedet i karrieren. Men når Elverum tok kontakt og fortalte hvilke planer de hadde for meg og klubben så hørtes det veldig riktig ut for meg. Det føltes rett og slett helt riktig ut fra start.

Du er jo omtalt som en spiller med en lysende framtid på det svenske landslaget også, er det et stort mål for deg?

-Man ønsker jo å spille for de største klubbene i verden og presterer man så kan man få en mulighet på landslaget. Det er jo noe man har drømt om lenge og noe jeg håper å kunne bidra med i framtiden.

Vi ønsker Eric velkommen til Elverum og gleder oss å se deg i svart og hvitt!