Trenerteamet: – Dette blir viktigere enn noen gang – Elverum

Trenerteamet: – Dette blir viktigere enn noen gang

Terminlisten for Rema 1000 Ligaen 2021/2022 er nå offentliggjort. Mange spennende oppgjør venter for Elverum Håndball. Elverum Media har tatt en prat med trenerteamet Lund og Hamar om hva de tenker om terminlisten. Link til terminlisten ser du nederst i denne saken.

Tøff start på bortebane
Allerede i serierunde 1 smeller det mellom to av favorittene i den kommende sesongen. Da tar Drammen imot Elverum i Drammenshallen. At to av favorittene møtes i runde 1 er nytt i norsk håndball, og vil gi en pangstart på seriespillet i Rema 1000 Ligaen. Kampen spilles tirsdag 31. august klokken 19:45 – og blir sendt på TV2 sin plattform.
– For oss som jobber med det sportslige så er det vanskelig å vite hva betydningen av dette har. Vi vil ha god tid til å forberede oss mot å møte hverandre, samtidig som vi vil ha begrenset med materiale å forberede oss på. På mange måter kan man si at det gir større muligheter for å kunne overraske motstanderen med taktiske elementer som man har jobbet med i oppkjøringen, sier Lund og Hamar. 

– For oss setter det en standard fra start, hvor vi umiddelbart får en pekepinn på hvor vi står. Vi vet at vi på dette tidspunktet ikke føler oss helt klare, man gjør aldri det til seriestart. Men forhåpentligvis skal vi ha klart å kommet langt nok i utviklingen til at vi klarer å prestere en god kamp. Det kommer i hvert fall ikke til å stå på motivasjonen når vi møtes for å forberede oss til nye sesong i juli, for sesongen vil starte med flere tøffe oppgjør som både spillere og trenere gleder seg til, sier duoen.

El Clasico som første kamp i Terningen Arena
Fem dager etter pangstarten i serieåpningen, blir det nok en stor kamp for Elverum. Da kommer nemlig Haslum på besøk til Terningen Arena. Kampen blir sluttmarkeringen på jubileumsuka til Elverum Håndball, som feirer 75 år i 2021. Et tradisjonsrikt oppgjør som i mange år har fått kallenavnet «El Clasico» (selv om det kanskje ikke er like stort som den spanske versjonen).
– Det blir en utfordrende start med to så store kamper, spesielt med tanke på at vi tapte mot Haslum i fjor. Vi må sørge for å ha en veldig god oppkjøring slik at vi er maksimalt forberedt for det som kommer. Dette blir viktigere enn noen gang, forteller trenerteamet.

Tøff sesongstart: Børge Lund forteller at sesongoppkjøringen blir veldig viktig. Foto: Fredrik Hagen / NTB

To lag som er verdt å nevne
Lund og Hamar spår en jevn liga med mange lag som ser spennende ut. Når vi spør dem om de kan trekke frem to lag, bruker de en god stund før de svarer.
– Nærbø blir vanskelige, spesielt på bortebane. Det er en kamp vi har slitt med før, og det vil bli en tøff kamp igjen i år, sier duoen.
Kampen mellom Nærbø og Elverum er berammet til 21. november.

Hamar og Lund trekker også frem nyopprykkede Kristiansand.
– De kommer opp med mange gode spillere, spennende nysigneringer og en gammel traver i hovedtrener Tobben Evjen (som tidligere har trent Børge Lund red.anm.). De er et lag som fort vil prestere bedre enn de fleste tror, spår Elverum-sjefene.

Savner publikum
Trenerne tror kommende sesong vil få mange interessante kamper, og at nivået mellom lagene vil være jevnere enn på lenge. Samtidig gleder de seg enormt til en ny sesong, som forhåpentligvis blir med publikum på tribunen.
– Vi gleder oss til vi har en full Terningen Arena i ryggen igjen, det har vi savnet lenge, avslutter Lund og Hamar.

Hamar og Lund gleder seg til Terningen Arena er fylt til randen igjen. Foto: Elverum Media

Se her for oppdatert terminliste