Hardkjøret i Trysil er halvveis – Elverum

Hardkjøret i Trysil er halvveis

Det er mandag 26. juli, og det er fem uker til seriestart borte mot Drammen. Derfor er hardkjøret i gang for fullt, og nå er gutta halvveis inne i helvetesdagene i Trysilfjellet.

På vakre Radisson Blu Resort får ikke spillerne akkurat nyte alle muligheter denne destinasjonen har å by på. Spa, koselige fjellturer og golf er byttet ut med 3 treningsøkter per dag. Hittil i stekende sommersol.

Denne korte uken er beryktet i klubben. Dagene består av trening og team-building. Denne formen for «kick-start» på oppkjøringen mot ny sesong har gitt resultater tidligere, og vi håper det gjentar seg i år.

Frem til skrivende stund har spillerne vært gjennom følgende:
– Sykling fra Radisson Blu Resort og opp til Fageråsen alpinsenter
– Morgentrening på Spenst Trysil
– Hill from Hell – fysisk utmattelse i fjellet kombinert med hjernetrimoppgaver underveis
– Håndballtrening

I tillegg har laget hatt tre møter der man har diskutert seg frem til lagets målsetninger, rollefordelinger og utviklingsområder for kommende sesong.

Elverum Media har tatt en prat med vikarierende hovedtrener Raymond Hamar om det som har skjedd hittil.

Raymond, hvorfor er det viktig å ha disse dagene i Trysil?
– Det er viktig av flere grunner. De fremste er det å bli kjent med hverandre og pushe grenser sammen. I en prestasjonsgruppe er det viktig at man kommer utenfor komfortsonen sammen. Vi tror det fører oss tettere sammen.

Hva er dine tanker om årets Elverum-stall etter å ha vært sammen med de en uke?
– Som alltid en fin gjeng. Mange gode personligheter og gode håndballspillere. Vi håper at vi etter hvert blir en bra enhet.

Kan du fortelle litt om hva dere har kommet frem til på deres møter her på Radisson Blu Resort?
– Vi har kommet frem til hvordan vi ønsker å ha det i laget og hvordan vi ønsker å gjøre ting. Vi har snakket om forventningene som ligger på oss som lag og klubb. Det er samtidig viktig at vi er enige om hva målsetningene er, og hvordan vi skal nå målene. Med høye målsetninger kommer det også høye krav vi må være bevisste om.

Hva er lagets målsetninger?
– Det er veldig ambisiøse mål, men det er viktig at vi tør å si at vi uttrykke våre mål. Da er det større mulighet til å lykkes. Resultatmålene er at vi ønsker å kjempe om – og forhåpentligvis lykkes, med å vinne tre norske titler. Vi er veldig klar over hvor vanskelig det er, og hvor lenge siden det er at et lag har klart det. I Champions League har vi lenge hatt en drøm om å gå videre fra gruppen, og selv om vi gjorde det forrige sesong – så var det på andre premisser. Drømmen er derfor å komme blant de seks beste i gruppen, og være sportslig kvalifisert for en play-off etter gruppespillet.

Det har vært hardkjør for gutta deres de siste to døgnene. Kan spillerne glede seg til en rolig avslutning på denne korte uken i Trysil?
– Nei