God jul og godt nyttår! – Elverum

God jul og godt nyttår!

Minusgradene og snøen har kommet, julebrusen er snart utsolgt, Wham! har på nytt forsøkt å ødelegge stemningen, ribba er krydret og siste håndballkamp dette året er ferdigspilt. Med andre ord: Julefreden nærmer seg. Nå er det lov til å slappe litt av, og se tilbake på et minnerikt 2022.

Julehilsen fra Mads Fredriksen

Et innholdsrikt år er snart over, og det er vanskelig å vite hvordan man skal starte å oppsummere 2022. Jeg velger å starte med det som kanskje har vært det mest gledelige, og som faktisk gir mest mening i klubbhverdagen. Vi har nemlig en ekstrem sterk breddeavdeling, der vi virkelig har gitt et trenings- og spilltilbud til mange flere enn før.

Tidlig på sommeren startet klubben, med Susanne Utgård i spissen, opp rullestolhåndball i Elverum Håndball. Det har vært fantastisk å følge utviklingen til vårt nye lag, og det var en stor opplevelse å se de spille kamp i Terningen Arena i høst. Det har blitt jobbet ekstremt godt med å få dette laget i gang, og det har kommet inn støtte fra både fylke, kommune, stiftelser og lotteritilsyn. Vi håper utviklingen fortsetter i resten av landet, og at vi snart har en landsdekkende liga for rullestolhåndball i Norge.

I tillegg til dette fikk klubben et eget «Bredde- og frivillighetsfond» i 2022. Med mangeårig ildsjel Jon Refset som initiativtaker og bidragsyter, har klubben hatt større muligheter til å hjelpe barn og familier. Vi har unngått frafall og i stedet økt aktiviteten i vår yngres avdeling. Vi er en av få håndballklubber som har flere aktive utøvere nå enn før pandemien – noe vi er stolte av og veldig glade for!

Les mer om Bredde- og frivillighetsfondet ved å klikke på bildet

Dameavdelingen har også fått et løft dette året. Det har blitt lagt vekt på en mer profesjonell drift av damehåndballen i klubben, med et tydelig mål om å utvikle gode spillere og samtidig ha et tilbud til alle. Vi håper at våre gule og blå søstre i vest (Storhamar) får nyte godt av denne satsingen i årene som kommer. Det hadde vært fantastisk om Elverum kunne klart å utvikle gode jenter som etter hvert kunne tatt steget opp i topphåndballen.

For junior (og yngste senior) har vi fått til et godt samarbeid med Elverum Folkehøgskole. I rekruttlagene for begge kjønn er det nå over 90 spillere som får et trenings- og spilltilbud i Elverum Håndball. Totalt har klubben nå 8 seniorlag, i tillegg til lagene som spiller Lerøyserie, Bringserie og regionale juniorserier.

2022 blir også husket som året der elitelaget endelig kunne ta på seg trøyer der det stod «The triple». En enorm 21/22-sesong endte med rent bord i Norge – med både NM-gull, seriegull og sluttspillgull. Gutta tapte kun én kamp i serien (siste serierunde mot Drammen), samt kun én kamp i sluttspillet (tredje finale mot ØIF Arendal). Mange mener at det laget som hevet sin tredje pokal på kort tid i juni 2022 er tidenes beste lag i norsk klubbhåndball på herresiden. Den diskusjonen skal jeg ikke ta i en julehilsen. Men at det var et historisk lag er det ingen tvil om!

I Champions League leverte gutta også et historisk resultat. For første gang gikk man videre fra gruppespillet i verdens gjeveste klubbturnering, og møtte stjernene i Paris St-Germain i play-off. Hjemmekampen i Terningen Arena anser jeg som en av mine beste opplevelser innen håndball. Utlikningen i siste sekund fra Eric Johansson skapte en følelse i Terningen som er helt ubeskrivelig. Jeg kan kun sammenlikne den følelsen med det jeg følte da Torbjørn Bergerud reddet straffe mot Kroatia i VM-semifinalen for noen år siden. Vi tok helt av, og for mange av oss svartnet det også litt. ENDELIG hadde Elverum Håndball vist alle hvor gode de var, og at det er mulig å kjempe mot alle lag hjemme i vårt lille fort inne i Innlandets skoger.

Vi visste før sesongen 22/23 at det ville bli en stor utfordring å toppe forrige sesong. Men jeg synes alle i og rundt elitelaget har stått veldig godt i den utfordringen. Vi er klare for tidenes første Final8 i NM, og er for alvor med i medaljekampen i ligaen. I tillegg venter kanskje det mest spennende sluttspillet noensinne når våren nærmer seg sommer i 2023.

Jeg merker at jeg kunne skrevet i flere dager om 2022. Vi har hatt to fantastiske kamper i Håkons Hall. Vi har feira trippel midt i byen med Niclas Fingren og Børge Lund som forsangere på Optimist. Vi har en fantastisk supporterklubb i ryggen. Våre samarbeidspartnere står ved vår side 24/7. Vi har frivillige i klubben som er selve grunnmuren i driften vår, og som ble hyllet i «Frivillighetens kamp».

Vi er en helt rå klubb, og jeg er veldig stolt av at jeg har fått lov til å lede denne klubben i over fire år. Dette er min siste julehilsen som daglig leder i Elverum Håndball, da nye utfordringer venter til våren. Men før det skal vi oppleve nye spennende ting.

Jeg ønsker alle i og rundt Elverum Håndball en riktig god jul og et godt nytt år!

Hilsen sjefsnissen i Elverum Håndball
Mads Fredriksen, daglig leder