Elverum Håndball og Kiwi er #sammenforelverum – Elverum

Elverum Håndball og Kiwi er #sammenforelverum

Tidligere i vinter møttes Elverum Håndball og Kiwi for å planlegge årets «Grønn Uke». Vi hadde idémyldring, og mange tanker om hva vi ønsket å gjennomføre og belyse denne uken.

Vi landet på at vi måtte fortsette med det som er gjennkjenbart med vår Grønne Uke, nemlig grilling til inntekt for et veldedig formål utenfor byens Kiwi butikker. I tillegg følte vi at vi måtte utvikle vårt samarbeid. For oss er det viktig at våre barn og ungdom blir godt ivaretatt og at de har trygge tilholdssteder utenfor skole og hjem. Vi mener at forebyggende arbeid knyttet opp imot ungdom er svært viktig i dagens samfunn, og vi ble raskt enige om at Ungdommens Hus har en sentral rolle i dette arbeidet i vår by. Vi ble derfor enige om at vi sammen skulle besøke Ungdommens Hus.

I dag kom dagen, hvor både grilling og besøk på Ungdommens Hus skulle gjennomføres.

Ungdommens Hus har den siste uken reklamert med besøk fra både velkjente håndballspillere, og gode Kiwi ansatte. I dag hadde mange ungdommer samlet seg, og var klare for besøk. Besøket startet med en stor overraskelse, og Ungdommens Hus fikk overlevert en sjekk på hele 10 000 kroner fra Kiwi. I tillegg ble det servert frukt og smoothie. Ungdommene og spillerne fikk kjørt konkurranseinstinktet sitt i aktiviteter som bordtennis, biljard, playstation, fusball og kort. Det var en svært god stemning i den fine fritidsklubben. Aktivitetene gjenspeiler Ungdommens Hus som helhet, og ungdommene i Elverum er heldige som har dette tilholdsstedet.

Stian Slettum Voldmo er leder på Ungdommens Hus, og har vært med i planleggingsfasen av besøket. Han forteller at Ungdommens Hus er svært takknemlig for besøket, og ikke minst gavesjekken fra Kiwi. Videre setter de stor pris på at Kiwi og Elverum Håndball ser at det er viktig å ha trygge arenaer for barn og unge som ut ifra interesse eller bakgrunn ikke er en del av byens organiserte idrett. Han understreker også at et fritidsklubb tilbud i byen er et viktig forebyggende tiltak, og at dette er noe vi må verne om. Vi i Elverum Håndball og Kiwi kunne ikke vært mer enig.

Grillingen fant sted utenfor alle fem Kiwi butikker i byen. Det var stor stemning, og guttene fikk virkelig prøvd seg som grill mestere. Inntekten for grillingen gikk i år til Kiwi sitt prosjekt med Unicef hvor de samarbeider om å sikre tilgang til rent drikkevann på skoler i Madagaskar. Elverum Håndball støtter arbeidet og ønsket å være en ambassadør for dette. Guttene koste seg i vår været, og det ble servert grillpølser til mange.

Vi takker for en fin dag sammen med Kiwi, ungdommer og voksne på Ungdommens Hus og tusen takk til alle dere som kom og kjøpte grillpølser utenfor Kiwi butikkene. Vi er alle viktige aktører i lokalsamfunnet vårt, og sammen er vi #sammenforelverum.