Toft: – Det blir godt å komme hjem! – Elverum

Toft: – Det blir godt å komme hjem!

Etter 7 sesonger i Danmark vender Erik Thorsteinsen Toft nesen hjem mot Elverum og Terningen Arena neste sommer!

Det er ikke få som har ønsket å se den hardtskytende karen oppvokst litt nord for Støa et steinkast fra Strandbygdvegen, tilbake i svart og hvitt – nå går drømmen i oppfyllelse for Elverum-supporterne.

Når vi snakker med Erik onsdag ettermiddag er han på veg til spillerbussen i Danmark, hvor hans KIF Kolding er klar for seriekamp i den danske ligaen. Erik Toft må derimot belage seg på å se kampen fra tribunen, med gips på hånda. Et brudd som ble oppdaget litt tilfeldig for noen uker tilbake etter en smell på trening har satt den tidligere Elverumsspilleren på sidelinjen under den danske seriestarten, men Erik krysser fingrene for at gipsen snart er av og at han etter kort tids opptrening skal være klar for å bidra til å nå sluttspillet i den danske ligaen med Kolding i sin siste sesong for den danske klubben.

Hvorvidt det lille bruddet var bidragsytende til å gi Toft en tenkepause i hverdagen og vurdere comeback i Elverumstrøya vites ikke, men nå er det uansett klart. Toft skal hjem til sommeren!

Er du blitt lei Danmark, Erik?

– Nei, jeg er nok ikke det. Jeg trives veldig godt i Danmark, men jeg følte vel at det var god timing å komme hjem på, før jeg blir alt for gammel.

Så hva er det som nå trekker deg hjem til Håndballbyen Elverum?

– Nå har jeg vært i Danmark i 7 år, og både jeg og samboeren fant vel ut at nå ville det være et fint tidspunkt å komme hjem på. Jeg blir jo eldre med åra jeg også, og jeg vil gjerne komme hjem til Norge, mens jeg fortsatt er bra og har noe å bidra med.

Da er det vel ikke unaturlig at det nettopp er Elverum gikk i dialog med?

– Det var ikke mye tvil om det, om vi skal si det sånn. Nils og Elverum var interresert og det passet meg jo veldig bra! Vi har vel forsåvidt hatt dialog over lengre tid, og Nils har blitt holdt litt oppdatert på min situasjon. Så når det ble aktuelt å trekke hjemover så er jeg jo glad dette ble løsningen.

Du har jo vært i Danmark noen år nå, som nevnt. Det har jo skjedd litt i hjemlandet siden du dro i 2017. Hva tenker du om å komme hjem til norsk håndball nå?

– Norsk håndball er virkelig i farta nå! Det er flere lag som melder seg på, med Elverum i spissen i mange år nå. Også skjer det jo ting i Trønderlag, så får vi se om det holder, jeg merker meg jo at det har blåst litt der oppe. Uansett, det virker å være flere og flere klubber som virkelig satser nå, så det blir moro!

7 år i Danmark, hva slags type spiller kommer tilbake til Elverum til sommeren?

– Jeg har jo blitt litt eldre, og litt klokere. Når jeg kom til Danmark var det skuddet jeg hadde å tilby, men med årene føler jeg at jeg har utviklet meg mye som spiller og har mer å komme med enn når jeg dro. Jeg føler jeg har klart å beholde skuddkraften, men blitt en mer komplett spiller nå enn den gang.

Hva er ambisjonene dine for framtida?

– Jeg er i en god alder sånn håndballmessig, så jeg har helt klart en ambisjon om å fortsatt være på landslaget. I tillegg vil jeg jo være med å prestere med Elverum både i hjemlig liga, men også ute i Europa.

Foto: Beate Oma Dahle

En ting er at timing er god, og at du vil hjem. Er det som skjer i norsk håndball om dagen, blant annet i Trondheim en motivasjon for deg til å komme hjem?

– Det er klart at det motiverer at det er blest rundt norsk håndball nå. Det gjør det jo selvfølgelig mer attraktivt å komme hjem, å vite at ligaen tar steg og holder et høyt nivå.

Hva tenker du er den største styrken du kan ta med deg fra Danmark?

– Mye erfaring, jeg har spilt mot topp motsand i flere sesonger, og vet litt om hva som kreves for å kunne hamle opp med de beste.

Ett år til i Kolding før du tar med deg flyttelasset hjem. Hva er målet nå i din siste sesong?

– Som lag så ønsker vi å ta oss til sluttspillet. Nå er det utrolig jevnt i den kampen, mange lag om beinet, mange som forsterker for å nå det samme målet. Aalborg og GOG kniver i toppen, men bak der blir det er rotterace om å ta seg til sluttspillet, helt klart. Jeg tror skillet mellom 4-5 og ned til 10 plassen kommer til å være utrolig jevnt, men vi skal kjempe for å være blant de 8.

Fra Elverum, til Danmark og tilbake igjen. Hva ser du på som den største forskjellen på det å være spillere i Danmark, mot hvordan det var i Norge?

– Danmark har en bedre liga, det er den største forskjellen. Jeg merket det når jeg kom hit, at det er mange flere lag som holder et høyt nivå enn hva det hvertfall var i Norge på den tida. Men jeg føler at Norge har kommet godt etter på de 7 åra jeg har vært i Danmark.

Det skjer mye i en klubb på 7 år, spesielt i spillertroppen, mange har kommet og gått siden du dro. Hva er du mest spent på når du kommer tilbake?

– De som er i og rundt klubben er stort sett mange av de samme, men det er klart at nå er det ingen spillere igjen fra den gang, men jeg kjenner jo mange av dem likevel, så det blir nok bra. Jeg følger med fra Danmark, og vet hva jeg går tid.

Vi ønsker Erik lykke til med siste sesong i Kolding og god bedring med armen! Så gleder vi oss til å se han tilbake i svart og hvitt neste sesong!