TOFT KOMMER HJEM! – Elverum

TOFT KOMMER HJEM!

Landslagsprofil og Elverumsing Erik Toft pakker ned leiligheten i Danmark etter 7 år i dansk håndball! Neste sommer er han klar for comeback i Elverumstrøya!

Etter at den hardskytende venstrebacken dro til Mors-Thy Håndbold i 2017 er det mange som har lurt på om han ikke en dag kom tilbake til hjembyen, nå er det altså bekreftet at Toft går inn i sin siste sesong i KIF Kolding, før han vender snuta hjemover mot Terningen Arena hvor han etter planen er klar for 4 nye år i svart og hvitt!

Fra 2024-2028 skal Toft ikle seg med drakta han nærmest vokste opp i. Han gikk gradene hele vegen fra yngres opp på Elitenivå, før han i 2017 så nye muligheter og dro til danske Mors-Thy, etter 5 år ville han prøve noe nytt, og skrev i 2022 kontrakt med KIF Kolding hvor han nå befinner seg og går inn i det som blir den siste sesongen i Danmark, hvertfall på en god stund.

Erik Toft ble allerede i 2008 plukket opp til landslagsspill på yngre landslag 92′ og 4.mars 2009 fikk han sin debut på Elverums elitelag. I debuten banket han inn to mål, og siden har han bøttet inn mål i både inn og utland.

Gutten fra litt nord for Støa, som ikke lenger er gutt, men har blitt en mann på snart 31 år. Han har allerede vært med å hente edelt metall i flere omganger her hjemme i Norge, og nå vil han bidra til mer fest i Håndballbyen Elverum under ledelse av Børge Lund.

I 2014 ga Toft Børge Lund juling, fra 2024 blir Børge Lund sjefen hans!
FOTO: Magnus Stenseth

I 2020 fikk Toft sin debut på det norske Herrelandslaget, og var blant kjempene på banen når Norge slo Tyskland under EM i 2022 og han banket inn 7 mål og ble norges toppscorer.

I sin siste sesong i Elverum banket Toft inn 74 mål på 19 kamper i serien, det var ingen overraskelse at lag på andre siden av landegrensen var interresert i den hardtskytende bakcen som også hadde god Champions League-erfaring.

Når Toft i 2017 dro til Danmark, ble han spurt av avisa Østlendingen om det var aktuelt å komme tilbake til Elverum, svaret lå i kortene allerede da:

«Ja, jeg har lyst til å spille for Elverum igjen. Det er det ingen tvil om. Men når det eventuelt skjer, vet jeg ikke. Akkurat nå har jeg lyst til å prøve noe nytt!»

Neste år er han altså tilbake i svart og hvitt!

Fakta om Erik Toft:
Klubber: Elverum, Mors-Thy, KIF Kolding
Født: 14.november 1992
Høyde: 192cm
Vekt: 94kg
Posisjon: Venstre bakspiller

Landskamper
Guttelandslaget: 16 kamper, 71 mål
Juniorlandslaget: 23 kamper, 95 mål
Ungdomslaget: 34 kamper, 83 mål
Herrelandslaget: 24 kamper, 47 mål
Dansk liga 2022/2023: 13 kamper, 52 mål

– Vi henter tilbake Erik, rett og slett fordi han er en veldig god håndballspiller, som fortsatt er sulten og har ambisjoner. Han vil være en flott rollemodell for alle unge spillere i klubben, og vi er selvsagt veldig fornøyde med at dette blir en realitet, sier Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg etter at signeringen var i boks!

Vi gleder oss til å se Erik tilbake i Elverum neste sesong!

Velkommen tilbake Erik!