Profiler i kvartfinalen: ELVERUM – BERGEN – Elverum

Profiler i kvartfinalen: ELVERUM – BERGEN

Etter et langt og tøft seriespill er det endelig duket for denne sesongens sluttspill. Elverum endte som kjent med sølvmedalje i Rema1000-ligaen, og fikk dermed velge sin motstander etter at Kolstad hadde valgt Haslum. Vårt Elverum endte opp med å velge Bergen Håndball som sin kvartfinalemotstander, hvor en best-av-tre-serie skal avgjøre hvem som går videre til semifinalen. I serien hentet Elverum hjem seieren både hjemme og borte, resultatene ble henholdsvis 35-27 og 20-24. Selv om Bergen endte på den 8. og siste sluttspillplassen, så er det et sterkt Bergen-lag som venter Elverum i kvartfinalen.

Bergen Håndball

Bergen

Den kanskje største stjernen hos kvartfinalemotstanderen er Rasmus Carlsen. Den danske playmakeren har vist seg å være en viktig brikke hos bergenserne. Carlsen har gått fremst i bresjen da dette laget har overrasket flere lag denne sesongen. De har blant annet slått Runar Sandefjord to ganger, og hentet også hjem to poeng mot årets bronsevinner ØIF Arendal. I den nevnte seieren mot ØIF Arendal var Carlsen i skikkelig scoringshumør, og ga seg ikke før han hadde satt hele ti baller i nettet bak ØIF sine målvakter. Carlsen scoret hele 130 mål i seriespillet i 23/24-sesongen, og ble med det Bergen sin toppscorer, tett etterfulgt av forfulgt av portugisiske Miguel Neves på 99 scoringer.

Nevnte Miguel Neves er også en spiller som Elverum burde holde øynene oppe for, da han har vist at han kan være en trussel fra sin venstre backposisjon. Den høyreiste portugiseren har et godt skudd fra bak i banen, og har også vist at han er en finteglad spiller.

Bakerst hos blåtrøyene fra Bergen finner vi Tord Vårdal. Målvakten har vært med på reisen fra Fyllingen til Bergen, nedenom 1. divisjon og hele veien opp igjen til øverste nivå. Ikke bare kan han stenge igjen buret, men han har også notert seg for 14 scoringer i seriespillet denne sesongen. Da Bergen tok imot Elverum i februar var det nettopp Vårdal som ble banens beste for hjemmelaget, med en redningsprosent på 34.

Elverum Håndball

Elverum

Hos våre gutter så er det også mange som Bergen-spillerne må se opp for. Det er nesten vanskelig å utheve tre spillere. Førstemann ut er vestlendingen på venstrekanten, Sindre Heldal. Hurtige kontringer, bredt skuddrepertoar og en smittende spilleglede er ting Heldal kan beskrives som. Han er nå inne i sin tredje sesong i den svarte og hvite drakta, og har gang på gang vist at han er til å stole på ute på venstrekanten. Denne sesongen har han notert seg for 97 scoringer, og han har nok planer om å score enda fler i årets sluttspill.

Heldal er ikke den eneste som står med 97 scoringer i seriespillet denne sesongen, for hans kantkollega på høyresiden står med nøyaktig like mange scoringer. Kasper Thorsen Lien har for alvor vist seg frem denne sesongen. Sarpingen ble også belønnet med plass på landslaget da Norge sikret seg plass i sommerens OL i Paris. Med sine lynraske kontringer og enorme spenst, så er Kasper en spiller som potensielt kan score mange mål. Kanskje blir det vafler hos «El Bronko» i løpet av sluttspillet?

Den som styrer Elverum-skuta vil nok være Tobias Grøndahl, i tospann med ungarske Peter Lukacs. Den unge playmakeren var også med da Norge suste gjennom OL-kvaliken, og har i de siste kampene vært en svært sentral spiller for de norske håndballherrene. Grøndahl endte opp med hele 164 mål i seriespillet, og kom dermed på 2. plass på toppscorerlisten. Kun slått av kommende Elverum-spiller, Matias Larson med 200(!) scoringer. Dette sluttspillet blir det siste Grøndahl gjør i Elverumstrøya for denne gang, da han fra sommeren av er klar for å erobre Danmark og GOG. Gutten fra Bærum ønsker nok neppe at dette sluttspillet ender i kvartfinalen, så vi kommer nok til å se en heltent Tobias Grøndahl i årets sluttspill.