Må tåle juling i møte med Zagreb! – Elverum

Må tåle juling i møte med Zagreb!

En krevende kamp, men alle muligheter står åpne!

Når Elverum på søndag møter RK Zagreb på bortebane i EHF Champions League, er det et lag som ikke går av veien for å gi juling som står på andre siden av banen.

Etter 8 kamper i årets Champions League, har troner Zagreb desidert øverst på tabellen over 2 minuttere i gruppa A, med 47 utvisninger.
Elverum følger som nr. 2 med sine 32.

I forrige oppgjør mellom lagene endte det 30-30 i Terningen Arena. Da ble det delt ut totalt 14 utvisniger, 8 til Elverum og 6 til Zagreb. Mye tyder på at vi kan se lignende antall i søndagens oppgjør når de to mest utviste lagene møtes til kamp igjen.

Da handler det om å utnytte overtallet best mulig, noe som bringer oss over til hvem som lykkes best med sine skudd. For Elverum slår såvidt Zagreb på scoringsprosent med sine 53,59%, mens kroatene står med 52,26%.

2.minutter resulterer ofte i straffer også, og Elverum har en uttellingsprosent på straffeskudd på 69%, mens Zagreb ligger på 61%. Men det er også en annen ting å ta med seg, det er ingen som får flere straffer enn Zagreb. For kroatene får i snitt 5,5 straffer i hver kamp, Elverum på sin side har i snitt 3,25 muligheter fra 7 meteren i hver kamp.

Det er heller ingen tvil om at publikum betyr mye også for Zagreb, med et snitt på 4780 tilskuere i ryggen på sine hjemmekamper, kommer det til å koke betydelig i Arena Zagreb.

Når det gjelder redningsprosent er det to stykker som peker seg ut.Thorsten Fries står med 28 i redningsprosent med 54 redninger på 193 skudd,mens Radivoje Ristanovic står med sine 27,7%% i redningsprosent i snitt denne sesongen. Basert på 41 redninger på 148 skudd!

Vi kommer ikke utenom å nevne den legendariske treneren Veselin Vujovic som har plenty av rutine og er tidenes mestscorende på det jogoslaviske landslaget. Han har det også med å bli kontroversiell både «på» og utenfor banen. Så sent som denne uka har Vujovic vært i hardt vær med denne uttalelsen til en av sine spillere:

«– Dø! Kan du ikke bare dø slik at jeg slipper å se deg igjen. Bare dø!»

Oddsen til Norsk Tipping setter en naturlig knapp på Zagreb på deres egen hjemmebane. Vi minner derimot om at oddsen var omtrent den samme når lagene møttes i Terningen. Og vi vet alle hvordan det endte:

Vi gleder oss til kamp!
Minner om at du ser oppgjøret på Viasat 4 fra søndag kl 1655!
Du kan også høre alt fra Zagreb direkte på Elverumsradioen fra 16:30!

Og for deg som liker å se kampen sammen med andre; Vi møtes på Central Scene og ser kampen på storskjerm!

Vi ønsker gutta lykke til i Arena Zagreb!

#sammenforelverum