Til minne om Rolf Sætersmoen – Elverum

Til minne om Rolf Sætersmoen

"Han lærte oss å tenke stort"

Mens Elverums håndballag forbereder seg til å ta opp igjen virksomheten for fullt, måtte en av hovedskaperne av Norges ledende herrelag, Rolf Sætersmoen, trekke seg tilbake – for godt.

Sykdommen var langvarig, men interessen for laget og spillerne holdt seg hele tiden.

For tre år siden fikk han håndballforbundets høyeste utmerkelse, gullmerke, for sin store og utholdende innsats som hovedforkjemper for innføringen av landsomfattende seriespill for herrelag og damelag i Norge i 1967.

Men før det hadde han på «hjemmebane» som håndball-formann bidratt sterkt til å gjøre Elverum til håndballby. Da var en tidsmessig idrettshall første bud, og Rolf var den som dro i gang arbeidet med å få Elverumshallen bygget. En grundig «studietur» langs hele Sverige ga god innsikt og informasjon om hva som funket og ikke av halltyper, gulvbelegg, tribuneanlegg og andre viktige detaljer.

Elverumshallen ble en suksess med sine praktiske løsninger – noen av dem Rolfs egne ideer og oppfinnelser, for eksempel sittebenkene som kunne vendes til ståplasser og doble tilskuerkapasiteten når det var nødvendig.

Rolf var hele tiden opptatt av nye og bedre løsninger på alle felt. Og at en lærer mest av de som er best. Et annet eksempel var at han klarte å få hit det sovjetiske landslaget til en «oppvarmingskamp» mot Elverum i ny-hallen før de skulle til Oslo og møte Norge.

Et godt samarbeid med svenske og danske klubber bidro også til å holde Elverum orientert om hvor nivået internasjonalt lå.

Som medmenneske og venn var Rolf en flott person, morsom og underholdende med ekte dialekt og god replikk!

Takk for alt, Rolf!

Lagkamerater

Rolf Sætersmoen

21. september 1934 – 16. mai 2020