Lukas Sandell: -Det har vært helt sjukt, det vi har fått være med på! – Elverum

Lukas Sandell: -Det har vært helt sjukt, det vi har fått være med på!

Nå som sesongen er over for Elverumsgutta tar vi et lite blikk tilbake på årets som har gått og vi ser framover på det som kommer. Så nå har vi tatt en prat med Lukas Sandell!

Svenske Lukas Sandell kom til Elverum foran 2018/2019 sesongen og har spilt seg inn i alles hjerter her langs Glommas bredder. En uredd type som gir alt og kjemper til sluttsignalet går, skal nå ut på nye eventyr i håndballeuropa og nye utfordringer venter nå i Aalborg.

#11 Lukas Sandell
Født: 03.02.1997
Posisjon: Bakspiller høyre
Sesonger på A-laget: 2 sesonger
Mål i norske mesterskap for Elverum: 266 mål
Mål i EHF Champions League: 106 mål

Denne sesongen fikk en brå slutt, men dere rakk å løfte både NM-gull og seriegull. Hvordan vil du oppsummere sesongen dere har lagt bak dere?

Jeg synes vi har vært veldig gode denne sesongen. I Norge har vi vunnet alt, samtidig som vi har hatt en tøf terminliste. I Champions League har vi fått møte de beste lagene i verden og gjort mange fine prestasjoner.

Din siste sesong i Elverum er over. Det ble kanskje ikke helt den avslutningen du så for deg, med en så brutal sesongavslutning?

Nei, virkelig ikke! Vi hadde sjansen til å gjøre noe historisk i Elverum og det hadde vært en perfekt avslutning!

Men nå venter altså nye muligheter for Lukas Sandell, danske Aalborg?

Ja, presis! Det skal bli spennende og utfordrende å få teste seg på den danske håndballen, samtidig som det er synd å forlate denne håndballbyen!

Du har jo fått være med på mye moro i dine sesonger i svart og hvitt, men har det blitt slik du håpet når du signerte med Elverum?

Det har vært mye bedre enn jeg kunne trodd på forhånd. Å gå fra benken i Ystad til å få møte Barcelona og PSG denne sesongen har vært helt sjukt!

Elverum er betegnet som hele Norges Håndballby. Har byen levert, og hva har det i så fall gjort for deg som håndballspiller?

Jeg har fått lære meg hva vinnerkultur er, og at alle rundt klubben har levert sitt aller beste. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått bli kjent med så mange bra mennesker som finnes i klubben og i byen!

Du er jo svensk og ser kanskje den norske ligaen med litt andre øyne, hvordan har norsk håndball utviklet seg de siste årene sett fra ditt ståsted?

Etter at flere større navn har kommet hjem til ligaen, har den fått en høyere status synes jeg. I tillegg har vi prestert veldig bra i Champions League, og det gjør at flere ulike land har fått øynene opp for Elverum og norsk Håndball, utvilsomt!

Årets sesong har bydd på to titler og en hel masse håndballfester, blant annet i Champions League. Hvordan vil du oppsummere CL-sesongen?

Det har vært sjukt morsomt! Jeg synes virkelig vi har prestert bra håndball, dessverre har ikke resultatene vært med oss, men om man bare skal se på hvordan vi har spilt, så synes jeg vi har vært veldig gode!

Hvordan er det å få være med på en slik opplevelse som Champions League?

Det er håndballens gjeveste turnering, så å få oppleve det er stort og jeg er veldig glad for at jeg har fått gjøre det med denne gjengen!

Vi er blitt vant med å se deg gå eksplosivt inn i brutale forsvarsrekker, der alle andre ville holdt igjen. Er det ingen sperre hos Lukas Sandell?

Hehe, håndballbanen er et sted jeg kjenner med trygg og jeg elsker å være påskrudd, så her er det ingen sperrer når det gjelder håndballen!

Nå har du kjent på nivået, du skal videre til en annen CL-klubb, og du har sett hva slags motstandere det er der ute i Europe. Hva tenker du om Elverums muligheter til å nå opp i Champions League, nå som systemet legges om?

Det er såklart vanskelig å spå, men med tanke på PSG og Flensburg-kampene i Håkons Hall, viser Elverum hvor profesjonell klubben er, og at Norge tok bronse i EM veier også bra for Elverum!

Det ble en lang sesong til tross for at det ble en brutal avslutning og ikke noe sluttspill. Hva har vært de største overraskelsene denne sesongen?

At vi bare har tapt en kamp i Norge denne sesongen, med den den tøffe kampaktiviteten vi har hatt. Det er faktisk meget imponerende av oss!

Ny klubb, nye muligheter. Hva er det viktigste du tar med deg fra Elverum på vegen videre?

Det viktigste er nok følelsen av vinnerkultur. Det er noe annerledes!

Hva kommer du til å savne aller mest fra din tid i svart og hvitt?

Jeg vil nok si «laget», det er noe spesielt med oss!

Hvem er ditt største forbilde?

Det har alltid vært Kim Andersson.

Hva er ditt mål for framtida?

Mitt største mål og min drøm er å få en plass på det svenkse landslaget!

Hva er ditt absolutt største øyeblikk som Elverumsspiller?

Når jeg steg inn i Håkons Hall, da hadde jeg gåsehud på hele kroppen! Det er en opplevelse jeg vil bære med meg resten av livet!

Din siste appell til Elverums-supportene før ferden går videre til Aalborg:

Ni är helt fantastiska. Jag är väldigt tacksam över hur ni har stått upp för mig och laget under dessa två år. Fortsätt med det ni gör, det är ni som bygger kulturen i byn. Sist så vill jag tacka ännu en gång, ni är guld.

Lukas Sandell