Jonas Myreng Elverhøy: -Debuten foran en fullsatt Terningen er mitt største øyeblikk! – Elverum

Jonas Myreng Elverhøy: -Debuten foran en fullsatt Terningen er mitt største øyeblikk!

Sesongen er over for Elverumsgutta,og det er noe ufrivillig allerede tid for å oppsummere, mimre og se framover med gutta. Så vi har tatt en prat med Jonas Myreng Elverhøy

Hernesingen Jonas Myreng Elverhøy har stått på, jobbet hardt og utviklet seg enormt de siste sesongene, nå vil han ut på reise for å makse sitt potensiale og bli en av toppspillerne på Elverums A-lag neste om et års tid. Gutten har drømmer og til tross for at han kun er 19 år har han sikret seg en sekk full av erfaring. Nå venter et låneopphold i Sandefjord for Jonas, og vi har tatt en prat med backen som måler 203 på strømpelesten!

#26 Jonas Myreng Elverhøy
Født 31.12.2000
Posisjon: Bakspiller
Sesonger på A-laget: 3 sesonger
Mål i norske mesterskap for A-laget: 13 mål
Mål i EHF Champions League: 2 mål

Det ble en brå slutt på sesongen for deres del, men dere rakk å løfte både NM-gull og seriegull. Hvordan vil du oppsummere sesongen dere har lagt bak dere?

Jeg vil oppsummere sesongen som veldig bra. Vi har vunnet 2/2 mulige titler og fått målt oss opp mot toppklubbene i europa der jeg syntes gutta virkelig har levert. Alt i alt syntes jeg det har vært en god sesong for Elverum Håndball.

Nå er en epoke i Elverum, hvertfall midlertidig over for deg. Det ble kanskje ikke helt den avslutningen du så for deg, med en så brutal sesongavslutning?

Nei virkelig ikke. Vært ute av håndball siden januar med et rift i sidebåndet i høyre kne og ble akkurat klar for test- trening og håndball samme dag vi fikk beskjed om at vi ikke fikk trene mer. Gledet meg veldig til å kaste ball igjen og begynne med sluttspillet, så selvfølgelig en skuffende slutt på en drømmesesong for laget. Unnet virkelig et siste gjensyn med terningen on fire og en siste gullfest for gutta som drar.

Du har vært med A-laget i flere sesonger nå, og fått muligheten til å bidra både på og utenfor banen. Hvordan har det vært å være en del av Norges beste håndball-lag?

Det har selvfølgelig vært en drøm som går i oppfyllelse. Den drømmen tror jeg alle som spiller på yngreslag i Elverum har. Veldig takknemlig for alle opplevelsene, menneskene jeg har møtt både på og utenfor banen og hvor godt jeg har blitt tatt vare på av de store gutta.

Elverum er betegnet som hele Norges Håndballby. Du som er Hernesing og lokal gutt Har byen levert, og hva har det i så fall gjort for deg som håndballspiller fra du tok i din første håndball?

Jeg har jo vokst opp i hallene rundt omkring i byen fra jeg har vært med pappa på treninger til egne treninger, kamper og turneringer. Så for meg er det ingen tvil om at Elverum er hele Norges håndballby. Hele byen følger med og engasjerer seg. Med norges soleklart beste og mest trofaste supporterklubb TAIGA’N er det ingen tvil om at Elverum er norges håndballby.

Nå skal du ut på nye eventyr på lån til Sandefjord neste sesong. Hva er det som gjør Sandefjord til det rette valget for deg på dette tidspunktet?

Sandefjord er den klubben jeg føler jeg kan utvikle meg best i. Jeg er veldig sugen på å prøve noe nytt, få en større rolle, og skaffe mest kamperfaring. SH var den klubben jeg fikk best inntrykk av både sportslig og av spillergruppen. At barndomskompis sander Linderud også dro dit gjorde valget enda lettere.

Hvordan er det å få være med på en slik opplevelse som Champions League?

Det er selvfølgelig veldig stort, enda en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse. Nå har ikke jeg spilt så mye, men lært utrolig mye de gangene jeg har fått spille. Utrolig takknemlig og føler meg veldig heldig som har fått oppleve noe så stort. Selv om champions league har vært normalen i Elverum de siste årene, så er det virkelig ikke noe mange håndballspillere får oppleve. Særlig ikke i Norge.

Det ble en lang sesong til tross for at det ble en brutal avslutning og ikke noe sluttspill. Hva har vært de største overraskelsene denne sesongen?

Mange overraskelser gjennom en sesong. Men, den soleklart største må jo være å se Rasmus Boysen score mål(!)

Du har jo vært noe plaget med skader denne sesongen, er du fit for fight nå når Koronoa-situasjonen er i gang til å ta nye steg som spiller?

Selvfølgelig, det må jeg være. Neste sesong blir veldig viktig for meg utviklingsmessig og for fremtiden min, så bruker denne spesielle tiden til å bli så godt forberedt som mulig.

Nå har jo du fulgt Elverumshåndballen i en årrekke, hva tenker du om den reisen klubben har vært på de siste årene, og hadde du for 10 år siden trodd at du skulle være en del av et av de store lagene i Europa for tiden?

For 10 år siden hadde jeg sett for meg å spille for A-laget til Elverum, ja. Men, hadde virkelig ikke i tankene den gang at klubben skulle ha kommet så langt. Veldig imponert over måten klubben, byen og styret i Elverum har jobbet.

Du står registrert med 50 landskamper på aldersbestemt landslag. Det må være en god erfaring å ha i bagasjen så tidlig karrieren?

Ja, jo mer erfaring jo bedre tenker jeg. Har hatt en veldig morsom og bra start på karrieren, så ser veldig frem til fortsettelsen.

Hva er ditt mål med låneoppholdet som venter i Sandefjord?

Slå Elverum borte! Drar jo dit for å utvikle meg og spille mest mulig. Være så god at jeg overbeviser om at jeg er klar for å være en toppspiller i Elverum neste sesong.

Hvem er ditt største forbilde?

Har ikke et forbilde, men stor fan av Mathew Fraser, Aron Palmarsson og Alexander Westby!

Hva er ditt mål for framtida?

Spille i de største klubbene i Europa og holde meg skadefri.

Hva er ditt absolutt største øyeblikk som Elverumsspiller, så langt?

Mitt største øyeblikk må være debuten min i en fullsatt Terningen.

Din siste appell til Elverums-supportene etter en fantastisk sesong, før du går på lån til Sandefjord:

Tusen takk for at dere alltid støtter oss uansett resultat. Gleder meg allerede til å se dere igjen i Terningen Arena:)

Jonas Myreng Elverhøy