Rasmus Boysen: – «Supporternes støtte betyr mer enn dere aner!» – Elverum

Rasmus Boysen: – «Supporternes støtte betyr mer enn dere aner!»

Nå som sesongen er over for Elverumsgutta, er det på tide å oppsummere det som har vært, mimre og se framover, vi har nå tatt praten med forsvarskjempen Rasmus Boysen!

Høydepunktene har vært mange siden Rasmus Boysen kledde seg i svart og hvitt i fjor sommmer. Det startet med hundrevis av supportere på tribunen på første trening, og det har ikke blitt roligere etter det. Rasmus har gitt alt for drakta i sin første sesong og vist at han er mer enn bare «Twitter-kongen» i klubben. Hashtagger som #vivilseboysenscore har gått viralt, og overraskelsesmomentene har det ikke blitt spart på. Boysen har bidratt sterkt i en av Europas råeste forsvarsrekker og nå har han ufrivillig fått mye tid til å sette seg inn i statistikk etter en brå sesongavslutning. Så hva tenker egentlig Rasmus Boysen etter sin første sesong i Elverum og norsk Håndball?

#6 Rasmus Boysen
Født:14.10.1992
Posisjon: Bakspiller
Sesonger på A-laget til Elverum: 1 sesong
Mål i norske mesterskap for Elverum: 1 mål
Mål i EHF Champions League: 2 mål

Rasmus Boysen, det ble en brå slutt på sesongen for deres del, men dere rakk å løfte både NM-gull og seriegull. Hvordan vil du oppsummere sesongen dere har lagt bak dere?

Det har vært en veldig bra sesong både resultat- og utviklingsmessig. Vi har som lag utviklet oss veldig mye gjennom å spille en masse kamper mot veldig gode motstandere. Vi har fått noen fantastiske opplevelser i Champions League, som jeg aldri vil glemme, og vi har vunnet alt, vi har kunnet vinne, i Norge. Det endte dessverre ikke med The Treble, men jeg er helt sikker på, at vi hadde vunnet sluttspillet. Men vi må se, om vi ikke kan ta det igjen neste sesong!

Eidsiva

Din første sesong i Elverum er over. Det ble kanskje ikke helt den avslutningen du så for deg, med en så brutal sesongavslutning?

Det er klart, at det var en veldig brutal avslutning, men i stedet for at tenke på det, vil jeg hellere fokusere på alle de fantastiske opplevelser, jeg har fått. Jeg har på ikke noe tidspunkt tvilt på mitt valg om at gå til Elverum. Det har vært det beste valget i min karriere overhodet.

En sesong i svart og hvitt er over, har det blitt slik du håpet når du signerte med de svarte og hvite?

Det har vært en sesong langt over mine forventninger. Da jeg signerte, visste jeg ikke en gang, om Elverum skulle spille Champions League. Nå endte vi med å spille mot de beste lag i verden. Micke har vist meg stor tillit og jeg har vært ufattelig glad for den rollen, jeg har fått. Så alt i alt har det vært en fantastisk sesong.

Elverum er betegnet som hele Norges Håndballby. Har byen levert, og hva har det i så fall gjort for deg som håndballspiller?

Jeg er dybt imponert over den støtten, som byen har gitt oss. Uansett om det har vært vår aller første trening, hvor flere hundre fans dukket opp, om vi har spillet i Terningen, på bortebane i Norge, i Lillehammer eller i utlandet har vi fått en fantastisk støtte, og man har virkelig følt at hele byen har stått bak oss. Det betyr alt for oss spillere og det gir oss de ekstra prosentene i de avgjørende situationene.

Som danske og med et meget godt innblikk i håndballverden, hvordan har norsk håndball utviklet seg de siste årene sett fra ditt ståsted?

Jeg synes, at norsk håndball er inne i en veldig spenndende utvikling, hvor Elverum naturligvis går foran, men hvor mange andre klubber også er igang med noen spennende projekter, og hvor de norske landslagene leverer veldig gode resultater. Så på tross av corana-krisen er jeg veldig optimistisk på norsk håndballs vegne.

FRISKE FJES

Årets sesong har bydd på to titler og en hel masse håndballfester, blant annet i Champions League. Hvordan vil du oppsummere CL-sesongen?

Når jeg ser tilbake på Champions League sesongen er jeg veldig stolt, men likevel også litt ærgelig. Det startet veldig krevende mot Aalborg, hvor vi var et helt nytt lag, som slett ikke var så langt i forberedelsene som Aalborg. Deretter spilte vi veldig mange gode kamper mot de beste lagene i verden, men manglet det sidte lille. De små marginene, som de beste lagene har på grunn av rutine, manglet vi. Jeg husker selvfølgelig kampene hjemme mot PSG, Barcelona, Pick Szeged og Celje som veldig positive, men jeg synes faktisk, at vi i nesten alle kamper, har vist riktig bra håndballspill. Vi hadde uflaks med skader hos viktige spillere på uheldige tidspunkter. Det nivået vi hadde på slutten av sesongen, synes jeg var kjempe høyt, og jeg tror på, hvis vi kunne ha beholdt stammen på laget, at vi kunne levert veldig store resultater internationalt i fremtiden.

Hvordan er det å få være med på en slik opplevelse som Champions League?

Det har alltid vært en stor drøm for meg at spille Champions League. Det er en fantastisk følelse å høre hymnen, og spille mot de beste spillerne i verden og oppleve andre land, kulturer og haller. Så Champions League har været en fantastisk opplevelse.

Nå har du kjent på nivået, du har sett hva slags motstandere det er der ute i Europe. Hva tenker du om Elverums muligheter til å nå opp i Champions League, nå som systemet legges om?

Det er veldig vanskelig å spå fremtiden, fordi det som sagt kommer et nytt system med færre lag og 6 wildcards, som man ikke kjenner til hvordan skal deles ut. Hvis EHF velger ut fra økonomi, profiler og tidligere resultater i Europa, har vi ikke en sjanse for å komme i Champions League, men velger de ut fra fans, event og potensiale i fremtiden, har vi en rigtig god sjanse. Men corona-viruset kan endre hele håndball Europa, hvor veldig mange klubber er presset økonomisk.

Det ble en lang sesong til tross for at det ble en brutal avslutning og ikke noe sluttspill. Hva har vært de største overraskelsene denne sesongen?

Den største overraskelsen kom før sesongen, da vi fant ut at vi skulle spille i A/B-gruppespillet i Champions League. Det hadde jeg ikke regnet med.

Vi kommer ikke unna sesongens store snakkis. Det var mange forventninger fra supporterne til at du skulle score mål denne sesongen. Også leverer du to deilige mot Barcelona! Hva tenker du om måten du svarte opp supporternes ønske på, og hvor deilig var det egentlig å sette et par scoringer i akkurat den kampen?

Haha, det er riktigt, at supporterne har presset meg til å skulle score noen mål. Jeg ble skulderskadet allerede i starten av sesongen, og derfor var det planen, at jeg skulle unngå å skyte på mål, hvis jeg kunne. Thorstein hjalp meg heldigvis veldig mye med å gjøre skulderen min sterkere, og ved juletid begynte den å bli
bra igen.
Jeg scoret jo faktisk mitt første mål på bortebane mot Drammen 21. desember. Jeg havde glemt håndballskoene mine og min kjæreste rakk akkurat å komme med et par nye til kampstart, så jeg tror, det var skoenes skyld. Målene mot Barcelona var mine første i Champions League og det var selvfølgelig en fantastisk følelse. Kampen mod Barcelona var i det hele tatt en stor opplevelse med en fantastisk Terningen i ryggen!

Din hovedoppgave er jo først og fremst å stoppe motstanderne i forsvar, og dere har virkelig fått bryne dere på den aller gjeveste motstand denne sesongen. Både Barca, Flensburg og PSG har alle fått kjenne på trøkket i Elverumsforsvaret. Fornøyd med det dere har levert bakerst mot de største i Europa?

Jeg synes, vi har utviklet oss veldig mye i forsvaret denne sesong. Vi har kjempet for hverandre veldig mye, og jeg synes, det kjennetegner vårt forsvar, at alle hjelper hverandre og kjemper 100%. Selv om vi har møtt modstandere, som er større og sterkere enn oss, har vi tatt kampen opp og vært modige, så jeg er alt i alt veldig fornøyd. I tillegg har vi hatt et veldig, veldig bra keeperpar i Torsten og Emil, som har spilt noen veldig gode kamper i Champions League.

En gammel kjenning for både deg og Elverum kommer tilbake neste sesong. Hva tenker du om å få Søren Tau tilbake i midtforsvaret?

Det blir veldig spenndende å skulle spille i forsvaret med Tau igjen. Jeg kjenner ham veldig godt fra vår tid sammen i Ribe-Esbjerg, og vi har i stor grad samme filosofi og mentalitet i forsvarsspillet, så jeg tror, vi kommer til å komplettere hverandre veldig godt. Tau er en veldig klok og rutineret forsvarsspiller, som kommer til at styrke Elverum veldig mye.

På nåværende tidspunkt er mye usikkert i forhold til kommende sesong, hvordan jobber Rasmus Boysen for å være 100% klar når det endelig drar i gang igjen?

Jeg forsøker å trene så mye som overhodet mulig, men forsøker også med mye alternativ trening, som å kjøre MTB og spille Padeltennis, da jeg tror, det er vældig viktig å være kreativ, da man ellers raskt kan gå litt lei i treningen, når det er så lenge til vi drar i gang igjen. Jeg har heldigvis en veldig bra treningsmakker i min kjæreste Helena, som spiller på klubbens damelag, så vi kan trene sammen.

Hvem er ditt største forbilde?

Min far

Hva er ditt mål for framtida?

Å vinne The Treble

Hva ditt absolutt største øyeblikk som Elverumsspiller, så langt?

Å løpe inn i en full Håkonshall i Lillehammer mot PSG

Din siste appell til Elverums-supportene etter en fantastisk sesong:

Fortsett med å stå bak oss – det betyr mer enn dere aner!

Rasmus Boysen