Kommentar: Er det solstikk, eller har dette faktisk skjedd?(!) – Elverum

Kommentar: Er det solstikk, eller har dette faktisk skjedd?(!)

Hva i alle dager var det som skjedde nå?

Uvirkelig er et av stikkordene for denne våren, skjelden har vel så mye uvirkelig oppstått på en gang her oppover langs Glomma-kanten, enn det vi har vært vitne til så langt denne våren.

Vi må først bla tilbake i kalenderen til 10.mars 2020, når alvoret rundt Covid 19, også kjent som Korona-viruset slo inn over håndballmiljøet som et slag i magen. Det var duket for seriefinale, en ubetydelig kamp i så måte for Elverums del, men det er jo sirkuset til folket vi lever for i denne klubben, og det er uansett knapt noe som er deiligere enn å slå våre argeste konkurrenter på hjemmebane foran en fullsatt Terningen. Sånn ble det ikke, det ble tomme tribuner….

Men det stoppet jo ikke der, som vi alle vet. Sluttspillet ble avlyst, byfesten og avtakkingen av spillere likeså. Rett og slett en begredelig sesongavslutning, hvertfall for oss som synes det er for lite håndball som det er. Det er først i disse dager det egentlig skulle blitt sommerferie og vi allerede fått abstinenser flere av oss.

9.mai avholdt klubben en alternativ interaktiv sluttspillfinale med direktesending fra Terningen Arena. Det var liksom sesongavslutningen vi fikk i år og neste sesongs lag ble presentert med et par overraskende siste signeringer på tampen.

Så har vi sitti der da, i godstolen eller kanskje i solstolen de fleste av oss mye av tiden siden, og ikke vet jeg med deg, men selv har jeg antagelig fått en eller annen grad av solstikk. For her forigge dagen, ringte det en svenske som kaller seg Kalle Björkman, og han kunne langt på veg bekrefte mistanken min

Nå har jeg selv fått være med på en utrolig reise med Elverum Håndball oppgjennom åra, de siste 6 av dem gjennom klubbens Web-team. Det har vært en uvirkelig reise fra å kvalifisere seg til Champions League til der vi er i dag. Når vi så kom til Champions League, fleipa vi mye med hvem det kunne være Nils og Bjørnar hadde signert nå. Nå som vi var i CL, var sikkert Nikola Karabatic rett rundt hjørnet. Vi var nok litt høye på oss selv ei stund der akkurat da kan man kanskje si, vi hentet mange gode spillere når vi for første gang var direkte klare til CL, men ikke riktig fra den aller øverste hylla av internasjonale håndballgenier naturlig nok.

Men tilbake til telefonen fra Markedssjef Björkman her forrige dagen. Dere skjønner han hadde som vanlig en vanvittig greie han ville dele med meg. Som regel helt usannsynlig og vanskelig gjennomførbart, helt til du kommer på hvilken klubb vi er og at det som har tatt oss hit er akkurat den vanvittige sulten etter å være best, ta store risker og vokse som klubb hver eneste dag.

Vi har nådd nye høyder i Europeisk håndball med spillere som Josef Pujol, Tine Poklar, Sigvaldi Gudjonsson, Magnus Fredriksen, Tamas Ivancsik og mange flere, de har faktisk sammen med et lag med stor L tatt klubben hele vegen til gruppa A i verdens gjeveste klubbturnering i håndball. Jeg er ikke sikker på om engang det har gått opp for folk, hvor stort det er å spille mot lag som PSG, Barcelona, Flensburg og alle de store gutta gjennom det siste tiåret og vel så det.

Når Kalle ringte meg denne torsdagen var det «bare» for å fortelle med at klubben hadde signert verdensstjerna Luc Abalo, da fikk jeg det bekreftet solstikk var diagnosen, nå hadde Corona og håndballabstinenser gått rett i hue på meg…….

Men, neida! Elverum Håndball har faktisk sendt sjokkbølger gjennom hele håndballverden denne helga. Franskmannen og Paris Saint Germain-stjerna Luc Abalo har virkelig signert en ettårskontrakt med klubben. 5 år etter at vi spøkte om å hente Nikola Karabatic, er vi ikke helt der, men vet dere. At en klubb fra Glommas bredder oppover Østerdalen, men litt over 20.000 innbyggere er så nære akkurat det, er en sensasjon som knapt nok har gått opp for noen av oss. Så hva blir det neste? Får vi være med i EHF Champions League når de strammer til kriteriene og kun tar inn 16 lag kommende sesong?

Etter nærmere 15 år som Elverumsupporter er det fristene å spørre, hvorfor ikke?

Magnus Stenseth, håndballentusiast og lek-journalist for Elverum Håndball.