Ole Jørstad i EHF: -Elverum har levert så til de grader(!) – Elverum

Ole Jørstad i EHF: -Elverum har levert så til de grader(!)

Fredag ble det klart! Elverum får plass i EHF Champions League neste sesong, og det til tross for at nåløyet har blitt betydelig mindre, når verdens gjeveste håndballturnering slankes fra 28 til kun 16 lag!

Når EHF bestemte seg for å snevre inn turneringen og gjøre den mer profesjonell og lukseriøs enn tidligere, er det ingen tvil om at det brant et blått lys for Elverum og norsk håndball i EHF Champions League, men når muligheten kom til å spille i Gruppa A/B forrige sesong, holdt klubben ingenting tilbake og tok sikte på å ikke gi seg uten kamp, det kom det betaling for på fredag(!)

Med en nordmann på plass i EHF-styret, måtte vi bare høre hva som har vært den klare nøkkelen til at klubben for 6 år på rad får innpass i EHF Champions League, og dette sier styremedlem i EHF Ole Jørstad til Elverum Håndball -WEB:

-Først vil jeg gå et år tilbake i tid, da kom Elverum virkelig inn i Champions League-familien med plass i gruppe A/B. Det var begrunnet i sportslige resultater, gode publikumstall og god mediadekning. Så får Elverum altså muligheten i Gruppe A. Her leverer klubben galskap med Håkons Hall, mange gode arrangementer! Dommere og marketing supervisorer kommer til Elverum og merker at her er det en profesjonell onganisasjon som jobber for å få til et best mulig produkt, for tilskuere, for bortelagets gjester, og alle kommer altså til en kamp som arrangeres av Elverum Håndball.

Ole Jørstad
Styremedlem i EHF og styremedlem i Idrettsstyret til Norges Idrettsforbund.

– Det at det ikke gikk så veldig bra sportslig sett sist sesong er ikke det som er det aller viktigste for oss. Det desidert viktigste Elverum viste var gjennom arrangementene deres denne sesongen. Eventyrene i Håkons hall, mye folk, gjør det beste for at publikum, gjester, bortelag, dommere, delegater, og supervisore fra marketing skal trives, og dere viser at dere er profesjonelle. Det er også utrolig viktig. Den X-faktoren dere har skapt for Innlandet er intet mindre enn imponerende(!)

– Også tror vi (EHF.red), at Elverum kommer til å ta sportslige steg. Luc Abalo er en viktig og god signering, men betydde nok faktisk ikke så utrolig mye fra eller til for å få denne muligheten. Det at Elverum derimot viser at dere tørr å satse, det har stor betydning i helhetsbildet, sier Jørstad.

Dette blir ingen «walk in the park»!

Ole Jørstad, EHF Executive

– Klarer Elverum å kopiere den siste sesongen inn i kommende CL-sesong, og gjøre det enda litt bedre på enkelte områder og samtidig får med noen sjokkerende seiere i EHF Champions Leauge, så blir det her knallbra!

– Nå har Elverum rykket opp enda et nivå, og dere må bare levere! Det kommer selvfølgelig til å følge en del nye krav den kommende sesongen. Det krever enda mer profesjonalitet, det blir mer penger i omløp. Vå må ha mediatall, TV-tall, publikumstall, rett og slett har dere nå kommer i et selskap der dere bare må levere alt dere har, og jeg er veldig trygg på at dere kommer til å gjøre akkurat det, sier Jørstad.

– Det som er utrolig artig er at i forhandlingsutvalget var Elverum blant de 4 første som ble plukket opp, etter de 10 forhåndsuttatte lagene. Elverum var rett og slett aldri til diskusjon om de skulle med i Champions League. Elverum skal med, ferdig snakka, rett og slett, poengterer Jørstad.

Det er altså 12 lag som nå «detter ned» i Europaligaen, og der var ikke Elverum!

Ole Jørstad – EHF Executive

-Det skal sies at det har vært et stort press, fra norsk håndball. Jeg var jo blant de som gikk tydelig inn for 16 lag i Champions League. Alternativene var alt fra 12 lag til 24. Det var et stort ønske om 24 lag med 4 grupper à 6 lag. Argumentet var jo at med 2×8 lag så ville det aldri være mulig å få med et norsk lag Champions League. Også gjør Elverum det dere gjør den siste sesongen, og får være med i den nye kabalen med kun 16 lag. Det er jeg utrolig glad for! Jeg er rett og slett stolt over at Elverum har fått dette til, det var ingen selvfølge, men utrolig bra!

– Denne sesongen blir ingen «walk in the park», det skal være helt sikkert, men jeg tror på Elverum og dere har vist gang på gang at dere kan levere, så stå på! , avslutter Jørstad og gratulerer med flott levert!