Elverumsgutta holdt unna for Drammen! – Elverum

Elverumsgutta holdt unna for Drammen!

Fredag gikk den første av i alt 3 treningskamper i Terningen Arena denne helgen av stabelen.

Drammen og Fyllingen har denne helga tatt turen til Elverum for å spille turnering inn mot sesongen, og helga startet med forrykende stemning på tribunen og høyt trykk på banen.

Det var Elverum som gikk hardest ut av startblokka fredag kveld og nærmest så ut til å skulle slakte Kristian Kjelling og hans menn etter de første 10 minuttene. Drammen var tydelig tatt litt på senga av Elverums eksplosive åpning. Etter at lagene hadde hatt noen utvisninger hver seg var stillingen 9-3 etter drøyt 14 minutter. Da tar Kjelling timeout etter å ha sett at taktikken for dagen neppe holder inn mot et Elverum som har kjørt knallhardt fra start.

Det hjelper drammenserne, som nå setter et større trøkk i sitt defensive spill og presser Elverum til feil. Til pause står det 17-13 til Elverum som har et godt trykk fra tribunene i ryggen. Til tross for restriksjonenen er det virkelig kampstemning i Terningen både på og utenfor banen!

Lagene dundrer til igjen i 2.omgang og Elverum har gjort flere utskiftninger i laget etter pause. Tobias Grøndahl styrer showet fra playmaker posisjon, Niclas Fingren er inne med slegga, Edwin Aspenbäck får prøve seg fra vingen og inn for en Blonz som herjet i 1.omgang kommer William Nilsen Nygaard.

Thorsten Fries stenger buret bra, og skaper flere gode kontringsmuligheter for Elverum. De hvitkledde sliter litt med å omsette alle mulighetene til scoringer, men det er mye bra på gang i dette laget, og heldigvis noen uker igjen til å finstille kommunikasjon og samspill slik at detaljene sitter.

Det smeller godt i duellene denne fredagskvelden, Espen Lie Hansen og Joakim Hykkerud er sjelden redd for å både gi og ta juling i drammensdrakta. Det samme gjelder Thomas Solstad og Rasmus Boysen i svart og hvitt. Det flyr dermed noen 2.minuttere i 2.omgang som gir begge lag gode muligheter til å sikre seg et klart utgangspunkt i kampen, men sjansene skusles litt bort av for raske avgjørelser og en høy temperatur i matchen. Det er tydelig at det gjelder der ute på parketten nå, tidligere Elverumsspiller Alexander Westby viser klart at han ikke er fornøyd med kampen så langt i det under 10 minutter gjenstår og stillingen er 25-23.

Det går tett mellom timeoutene nå, og Drammen har satt seg i posisjon til kunne ta opp kampen om seieren. Elverun på sin side har slitt litt med å komme fordi det defensive i Drammen denne 2.omgangen, og må selv steppe opp i forsvar for å holde unna.

Det er til slutt Elverum som kan strekke hendene i været for seier med 29-27 på tavla. Etter en kamp som nok ikke kan sies å være noen 6 på terningen mellom to av Rema 1000-ligaens beste lag, men en flott gjennomkjøring med høyt trykk og vinnervilje fra begge lag. Publikum fikk det de hadde betalt for og håndballsesongen begynner endelig å ta seg opp igjen!

KAMPFAKTA

Elverum – Drammen 29-27(17-13)

Torsten Fries: Redninger 40%

Målscorere
Schønningsen (2), Holand Pettersen (2), Fingren (4), Aspenbäck (1), Langaas (3), Mathe (3), Solstad (2), Pujol (2), Blonz (9)

Søndag er det klart for møte med FyllingenBergen i Terningen. I mellomtiden skal Drammen og FyllingenBergen til dyst lørdag ettermiddag!