Før eliteturneringen i Elverum: Dette er FyllingenBergen – Elverum

Før eliteturneringen i Elverum: Dette er FyllingenBergen

Fredag til søndag blir det mye god håndball i Terningen Arena. Drammen, Fyllingen og Elverum skal måle krefter inn mot sesongstarten om drøye to uker. Her presenterer vi FyllingenBergen.

FyllingenBergen er laget som var det norske laget som spilte Champions League før Elverum kom inn i det gode selskap. Laget har fostret opp store talenter, og var blant annet en viktig klubb for Eivind Tangen og Harald Reinkind på deres vei mot toppen av verdenseliten.

Før kommende sesong har FyllingenBergen virkelig jobbet godt. De har mistet mange spillere, men man kan trygt si at erstatterne kan sette spor i sesongen som kommer. De to mest spennende signeringene er nok bakspillerne Holm (danske som kommer fra Wacker Thun) og Karlov (russer som kommer fra Chekhovskie Medvedi). I tillegg har laget hentet inn tidligere Elverum-spiller Didrik Linderud.

En annen kjenning blant håndballinteresserte elverumsinger er den nye hovedtreneren til de gule fra Bergen. Det er nemlig Fredrik Ruud, som tok store steg i sin trenerkarriere mens han var assistenttrener i Elverum.

Dette sier Ruud selv om hva han forventer av den kommende eliteturneringen i Elverum:

«Vi er i oppstartsfasen av en prosess der målet er at vi i FyllingenBergen skal være med det toget hvor Elverum pt. er lokomotivet i Norge. Denne prosessen er langsiktig, men derfor er utvikling et nøkkelord når vi til helgen reiser over for å matche oss mot to av de bedre lagene i Norge. De kampene vil gi oss gode forutsetninger for å ta nye steg både denne sesongen og i årene som kommer, da det er matching mot de beste som kan gi de beste svarene på hvor vi er og hva det er vi fortsatt trenger å justere. Fokuset vil ligge på hvordan vi ønsker å se ut i det vi holder på med. Det går på alt fra detaljene i det tekniske og taktiske, og frem til det å dyrke kulturen som skal ligge til grunn for at vi skal kunne ta nye steg.»

Vi gleder oss til to fine dager og ser frem til å få lov til å gi opp til 400 personer et lyspunkt i hverdagen.

Fredrik Ruud, hovedtrener FyllingenBergen

Slik spilles kampene i helgen:
Fredag 19:00: Elverum-Drammen
Lørdag 17:30: Drammen-FyllingenBergen
Søndag 15:30: FyllingenBergen-Elverum