Før eliteturneringen i Elverum: Dette er Drammen HK – Elverum

Før eliteturneringen i Elverum: Dette er Drammen HK

Fredag til søndag blir det mye god håndball i Terningen Arena. Drammen, Fyllingen og Elverum skal måle krefter inn mot sesongstarten om drøye to uker. Her presenterer vi Drammen HK.

Drammen Håndballklubb er en klubb med mye historie, med blant annet flere gull i norsk liga, cup, sluttspill – samt europacup. De siste årene har Drammenserne vært blant gullfavorittene, men har blitt stoppet mye av skader. Før kommende sesong er de blå nok en gang blant favorittene, og drømmer nok om en skadefri sesong og edelt metall i skapet når sesongen er over.

Før kommende sesong har Drammen mistet flere viktige spillere, i blant annet Rasmus Bech, Mathias Kolstad Holm, Aksel Horgen, Thomas Boilesen, Jonas Larholm og Adrian Aalberg.

Store hull å fylle, men nykommerne i klubben er klare for å «plukke opp hansken». Nye spillere inn er blant annet tidligere Elverum-kant Alexander Westby og eks Fyllingen-back Sindre Aho. I tillegg har laget beholdt Espen Lie Hansen, Gøran Sørheim og Joakim Hykkerud. Det skal også bli spennende å se hva ungguttene Norberg, Romsås, Lillelien og Raastad-Hoel kan få til med større ansvar for de blå.

Laget trenes av landslagslegende og Viasat-ekspert Kristian Kjelling. Den tidligere Spania- og Danmarksproffen har nok en gang fått et slagkraftig lag på beina, til tross for en krevende sommer der alle kontrakter måtte reforhandles og de ansatte måtte ned i lønn.

Dette sier Kjelling om hva han ønsker å få ut av eliteturneringen i Elverum kommende helg:

«Vi gleder oss til å komme videre med å utvikle spillet vårt. Med mange nye og masse som skal på plass har vi en veldig lang vei å gå, men jeg synes samtidig at det å få møte gode lag gir en tydelig pekepinn på hva må jobbe mer med.»

Vi ser frem til tøffe kamper som forhåpentligvis gir oss noen svar.

Kristian Kjelling, hovedtrener i Drammen HK

Slik spilles kampene i helgen:
Fredag 19:00: Elverum-Drammen
Lørdag 17:30: Drammen-FyllingenBergen
Søndag 15:30: FyllingenBergen-Elverum