Tirsdag står slaget om Kongepokalen! – Elverum

Tirsdag står slaget om Kongepokalen!

Etter kampen mot Arendal var fokuset snudd mot Nærbø for Elverums gutter. Selv om laget imponerte stort i forrige kamp så er det en nullstilt gjeng som skal forsøke å vinne sin tredje cupfinale på rad når Nærbø står på motsatt banehalvdel i Boligpartner Arena på tirsdag klokken 16:30.

Veien til cupfinalen kan du lese ved å trykke på denne linken HER!

Som du kunne lese var det to jevne semifinaler som bikket Nærbøs og Elverums vei, Lagene har aldri før møtt hverandre i cupen, men de siste fem oppgjørene har endt med 3-2 i favør Elverum. Det er altså et lag som har et godt tak på Elverum som dukker opp på Hamar på tirsdag. Nærbø slo Elverum på hjemmebane de to første gangene etter opprykket sitt, mens i Terningen Arena har de vært sjanseløse. Det var også tydelig at Elverum ikke skulle tape i oppgjøret som var i høst. Den gangen vant Elverum 25-23, men den kunne ha bikket begge veier.

På finalemotstanderen er det en rekke gode spillere. Først og fremst har de en av de aller beste venstrekantene i landet. Sindre Heldal er en spiller som fint kan spille seg inn i landslagsvarmen når Magnus Jøndal legger skoene på hylla etter OL i Tokyo. Heldal ble kåret til årets spiller i eliteserien i fjor, og er en målmaskin med veldig godt håndballhode.

I midten har de kanskje sin viktigste spiller i Andreas Haugseng. Den unge playmakeren har absolutt alt som trengs for å lykkes på håndballbanen, men om man skal trekke frem en spisskompetanse så må det være hans evne til å spille alle rundt seg bedre enn de egentlig er. Haugseng er an av mange Haugseng som har vært med fra starten av det eventyret som er ferd med å skrive seg inn i stein nede på Jæren.

Den spilleren som har tatt størst steg denne sesongen er den hardtskytende venstrebacken Tord Haugseng. 99modellen har i hele høst vist frem sitt enorme skuddrepertoar, og var med sine seks scoringer i semifinalen svært delaktig til at laget som trenes av Heine Jensen kan spille sin første cupfinale i romjulen. I Rema 1000-ligaen er han sitt lags toppscorer med 97 mål på 17 kamper. Meget imponerende av spilleren som var litt inn og ut av laget i forrige sesong. Haugseng er også en spiller som elsker at det koker litt, og ikke er redd for å ta de viktige skuddene for sitt lag.

Bakerst i målet er det en som kjenner Elverum bedre enn de fleste. Vegard Bakken Øien er født og oppvokst i Elverum Håndball, men han søkte nye utfordringer etter at han fikk tilbud om å vokte målet til Nærbø da de hadde rykket opp i Eliteserien. Bakken Øien er en målvakt som kan stenge buret helt på sine beste dager, og han har alltid likt de store kampene best. Målvakts duellen mot Imsgard/Fries kan fort være avgjørende for hvem som smiler bredest etter kampslutt.

I tillegg til dette har Nærbø en god linjespillerduo i Mike Lønne og Ole Nærland. Begge er fysisk sterke spillere som er vanskelig å bryne seg på for Elverum. På høyrebakspiller har de hardtskytende Lars Sigve Hamre som nylig signerte for to nye år for Nærbø. Hamre er en meget god spiller som Elverum må holde et ekstra godt øye til. I forsvar skal Rassin Haugseng gjøre alt han kan for at Domnik Mathe og hans lagkamerater ikke klarer å putte ballen bak Bakken Øien, og heller gi de raske høyrekantene Teodor Svensgård og Tord Lode gode arbeidsforhold i kontraspillet til de hvite og blå for Vestlandet.

For Elverum var det veldig godt å se at Søren Tau spilte en helt magisk kamp mot Arendal. Sammen med Niclas Fingren og Thomas Solstad er trioen nøkkelen til suksess i cupfinalen. Om Elverum klarer å spille i nærheten av det forsvarsspillet som de i siste seriekamp før jul så skal det være gode muligheter for gull. Men Nærbø er ett av de smarteste lagene i serien, så det er garantert et taktisk spill mellom Børge Lund og Heine Jensen som avgjør kampen. Elverum er favoritter på grunn av mye større bredde i stallen, men kampen kommer til å bli jevn helt inn. Vi håper cupgullet skal hjem til Elverum, og krysser fingrene for det. Kampen vises på TV2 klokken 16:30. HEIA ELVERUM!!!