Cupfinalen nærmer seg! – Elverum

Cupfinalen nærmer seg!

Klubbens tiende cupfinale står for tur.
Et cup-eventyr som, for Elverum startet utendørs, med et 11-18 tap mot Grønland i 1962. I årene etter fulgte flere tap for Elverumsgutta før de i 2009 tok sitt første NM gull i en jevn kamp mot Drammen, med sifrene 24-25. Etter dette fulgte to tap før man de siste to årene har kommet seirene ut av cupfinalen mot henholdsvis Halden Topphåndball og Haslum HK.

For Nærbø er dette en historisk cupfinale, da de denne sesongen har tidligere aldri vært i verken kvartfinale, semifinale eller finale i NM.  Så er spørsmålet, skal Nærbuene ta sitt første NM gull i sin første finale eller skal Elverumsingene ta sitt  4.gull i sitt 10.forsøk? Vi har snakket med noen av Elverumsspillerne om deres tanker rundt cupfinalen.

«Jeg tror det blir en tøff og hard kamp. Nærbø er ett meget godt lag som slo ut Arendal i semi! Men jeg tror også det blir en underholdene finale og vi skal gjøre alt vi kan for å vinne finalen.» – Thomas Solstad

«Tenker at det blir en jevn kamp hvor jeg håper vi trekker det lengste strået til slutt. Nærbø er et veldig bra lag som bare blir bedre og bedre for hvert år. Men vi er i god form og har spilt mye bra håndball den siste tiden. Så spiller vi opp mot vårt beste skal vi bli vanskelige å slå.» – Endre Langaas

«Ser framemot det väldigt mycket, detta är ju ett av våra mål for säsongen. Tror det kommer bli en tät och rolig match att spela. Tråkigt att man inte kan uppleva den inramningen som det brukar vara på cupfinalerna här i Norge men det kommer bli häftig ändå.» – Christopher Hedberg

Veien til årets cupfinale har for Nærbø sett slik ut;
Stavanger – Nærbø 30-41
Halden Topphåndball – Nærbø 38-41
Nærbø – FyllingenBergen 34-30
Nærbø – ØIF Arendal 30-25

For våre gutter har veien til cupfinalen sett slik ut:
Viking Håndball – Elverum 20-31
Runar Sandefjord – Elverum 21-29
Elverum – Drammen 30-28

Kampen spilles 29.desember kl.16.30 og sendes på Tv2 med sending fra klokken 16.00. Heia Elverum!