Elverum slaktet ØIF Arendal i toppkampen(!) – Elverum

Elverum slaktet ØIF Arendal i toppkampen(!)

Elverum-Arendal 37-22 (18-9)

Det var to jevne lag de første minuttene av kampen, med to lag som bygde opp angrepene godt før de kom til avslutninger. Begge lagene fikk en utvisning hver etter at de var korrekt før tøffe med stive armer i siden på gjennombrudd. Bortelaget fra Arendal hadde en opplagt Kristjian Jurisic bakerst i målet som blant annet reddet store sjanser fra både Pujol og Hedberg. Etter 6 minutter var 3-2 til Elverum etter at Thomas Solstad satte en ball etter et fint innspill fra Holand Pettersen.

Lars Jakobssen fikk sin andre utvisning i kampen etter 7 minutter av kampen. Elverum hadde muligheten til å øke ledelsen til 5-2, men Mathe bommet på det åpne målet til Arendal. Endre Langaas sørget for at Elverum ledet nettopp 5-2 etter 10 min, og da måtte Marinko Kurtovic ta en timeout for å snakke med sine spillere. En god start av Elverum som var imponerende gode defensivt i starten på kampen.

William Nilsen-Nygaard fikk tillit ute på kanten i denne kampen, og den tidligere Haslumspilleren Sørget for at Elverum ledet 7-4 etter 13:30 spilt. Olaf Hofstad ville ikke være noe dårligere en Elverum sin kantspiller, og han satte inn en fin flyver som gjorde at Arendal kun var to mål bak Elverum etter 16 minutter.

Elverum ledet for første gang med fire mål da Holand Pettersen satte inn 10-6, og bare 25 sekunder senere hadde landslagsspilleren økt til 11-6 etter at Sondre Paulsen hadde gjort en dårlig vurdering i angrepsspillet til gjestene. Alexander Blonz fikk æren av å øke til 12-6 etter han entret parketten for å ta et straffekast. Børge Lund valgte å hvile både Blonz og superstjernen Luc Abalo fra start i kampen.

Det var tydelig at Elverum var gira på å vise seg frem. Elverum gikk fra å lede 8-6 til 13-6 før Hofstad fikk satt inn et mål for laget som ledet serien før denne kampen. Arendal valgte også å legge fra seg 6-0 forsvaret og satte inn Kristensen i målet. Elverum så ikke ut å bli veldig stresset og spilte seg frem til ett straffekast. Blonz satte sitt tredje straffekast etter 26 minutter og Elverum ledet 15-7 i toppoppgjøret i Terningen Arena.

Josef Pujol sørget for at Elverum ledet med hele 9 mål før Arendal beste spiller, Olaf Hofstad satte inn en redusering. Elverum gikk til pause med en ledelse 18-9 etter at Emil Imsgard hadde reddet det aller meste som kom.

Dominik Mathe ville virkelig vise seg frem i starten av 2.omgang. Med fire scoringer på seks minutter så sørget han for at hjemmelaget ledet 22-11, og minuttet etterpå kunne Elverum økt til 12 mål, men Jurisic fikk en strafferedning da Blonz prøvde seg på et kunststykke. I stedet for var det Endre Langaas som kunne sørge for at hjemmelaget ledet med 12 mål etter at han satte ballen sikkert i mål etter et magisk innspill av Dominik Mathe.

Etter nesten 13 minutter av omgangen så tok Marinko Kurtovic timeout etter at bortelaget kun hadde lagd to mål i 2.omgang. Elverum på sin side hadde lagd 7, noe som gjorde at de ledet 25-11 i toppoppgjøret mot Arendal. Eirik Heia Pedersen viste seg fint frem etter timeouten. Arendal-legenden satte noen mål fremover, men bakover slet bortelaget med å hindre Elverum å sette ballen i mål. Da kampuret hadde passert 49 minutter så ledet Elverum fortsatt med 14 mål.

Edwin Aspenback fikk også komme på scoringslisten da han økte til 34-20 i toppoppgjøret mot Arendal. Den svenske høyrebacken fikk de siste 7-8 minuttene på høyreback da kampen var på mange måter avgjort. Elverum vant til slutt 36-22 etter at Simen Holand Pettersen satte inn 37-22 i kampens siste sesong. Meget sterk prestasjon av laget fra Elverum.

Nå gjelder det å nullstille til cupsfinalen som spilles i romjulen. Takk til alle som fulgte oss i dette toppoppgjøret. HEIA ELVERUM!!