Rivaloppgjør med lang historie – Elverum

Rivaloppgjør med lang historie

Kampene mellom Elverum og ØIF Arendal har blitt et oppgjør med tradisjon for mye dramatikk, nerve, munnhuggeri og herlig stemning. Det har blitt et ekte rivaloppgjør mellom de to klart beste lagene i norsk håndball gjennom flere år.

I kjølvannet av håndballjentenes EM-gull skal rivalene møtes igjen, for første gang i sesongen 20/21 – «koronasesongen». Vinnerne av kampen er serieledere når julen ringes inn av Grevinnen og Hovmesteren onsdag kveld. Kampen er ekstremt viktig, og vil definere hvordan hvert av lagene ser på første halvdel av sesongen.

Historisk sett har lagene har mange jevne kamper. Og selv om Elverum har flest seiere siden 2010 (statistikk lenger ned i saken), har det ofte skilt få mål mellom lagene. Rivaloppgjøret avgjøres som oftest på de omtalte marginene i slutten av kampen.

Tirsdagens førjulsdrama blir nok intet unntak. Begge lag kommer til å gå ut på «parketten» med enorm innsats og vilje. Dette er kampen ingen vil tape!

I tillegg til at ØIF Arendal og Elverum kjemper mot hverandre som klubber, er det også mange spennende dueller i kveldens kamp.
– Hvem gjør det best av keeperparene Kristensen/Jurisic og Fries/Imsgard?
– Hvilken venstrekant imponerer mest, rekruttlandslagets Hoffstad eller a-landslagets Blonz?
– Hvilken playmaker gjør de beste valgene, Pujol eller Vidovic?
– Hvilken linjespiller fortsetter med storspillet, Rannekleiv eller Solstad?
– Hvilken forsvarssjef gir mest juling, Rammel eller Fingren?
– Hvilken trener har forberedt seg best, Lund eller Kurtovic?
… og mange fler!

Alt vi nå kan gjøre, er å forberede hjertet på 60 minutter med drama. Ta fram pacemaker og en iskald julebrus, og nyt kampen mellom de to rivalene – uansett om du heier på de hvite fra skogen eller de rødsvarte fra kysten!

God kamp, og lykke til!

Elverum – ØIF Arendal i tall:
Kamper siden 2010: 38
Seiere til Elverum: 21
Seiere til ØIF Arendal: 12
Uavgjorte kamper: 5
Største Elverum-seier: 35-21 (2011)
Største ØIF Arendal-seier: 30-22 (2014)
To siste oppgjør mellom lagene: 27-27 og 31-31